keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Terveiset Krakovasta ja Auschwitz-Birkenausta*

Terveiset lämpöisestä Krakovasta. Täällä ei ole kovin helle, mutta se ei olekaan tämän matkan tarkoituksena. Puolentoista viikon kuluttua makoilen Portugalin auringon alla, jossa on todella lämmintä.

Tänään suuntaamma Auschwitz-Birkenauhin, jossa vierähtää 7-8 tuntia matkoineen. Krakovasta Auschwitziin on 50 kilometriä, joten matkoihin ei mene kovin paljoa aikaa. Retki maksoi 35 euroa ja meidät haetaan hotellista pikkubussilla. Lupaan ottaa paljon kuvia ja kuunnella tarkkaan mitä oppaamme kertoo tästä ihmiskuntaa järkyttäneistä paikoista.

Krakova oli ennen muinoin Puolan pääkaupunki. Kun maa itsenäistyi 1918, tuli Varsovasta sen pääkaupunki. Krakovaa kuitenkin kutsutaan yhä Kuninkaalliseksi pääkaupungiksi.
 


Olen saanut kysymyksiä siitä, millä rahalla matkustan. Teen välillä kahta työtä ja koetan elää euroja tarkasti laskien. Minulle matkoilla tärkeää eivät ole ostokset ja matkalaukun täydeltä olevat ostokset vaan minulle tärkeintä on itse matkailu, hyvä ruoka ja juoma. Kaikki muu matkaillessa onkin ylimääräistä. Matkustaminen on monelle eri juttu kuin vaikka kesämökkiin tai autoon panostaminen: harvempi kysyy kuinka Sinulla on varaa kesämökkiin tai uuteen autoon, mutta todella moni hiukan ihmettelee, jos teet useamman ulkomaanmatkan vuodessa. Kun on selkeä päämäärä ja intohimo, niin sitä jaksaa tehdä välillä pitkääkin työpäivää. Kirppistele ja katso tarkkaa ostoksesi, niin on mahdollista, että rahaa jää säästöönkin. Kun varaa matkansa ajoissa ja harrastaa omatoimimatkailua, niin säästää rahaa ja pystyy matkailemaan useammin.

Mikä parasta maailmaa saa nähdä tärkeimpiensä kanssa. Uusia muistoja ja kokemuksia muistojen korukoppaan.








SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi kun näyttää ihanalta paikalta.

    VastaaPoista
  2. En minä ainakaan ihmettele, jokainenhan käyttää rahansa juuri siihen mihin haluaa :)
    Mahtavaa, että pääset matkustelemaan!
    Näin mekin, joilla ei aina ole varaa tai mahdollisuutta, pääsemme unelmoimaan!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig