perjantai 13. maaliskuuta 2015

Panama, osa 2

Paluu Panama Cityyn.
Tapasimme eräänä päivänä hotellimme uima-altaalla kanadalaisen pariskunnan, jotka olivat etsimässä itselleen Väli-Amerikasta eläkepäivilleen uutta kotia. He kertoivat, että moni amerikkalainen muuttaa vanhuudenpäiviään viettämään Ecuadoriin, koska siellä eläminen on niin edullisempaa ja ilmasto lämpimämpi.

Panamassa on myös pahamaineisia vanhoja amerikkalaisia koulubusseja, joita bussien omistajat ovat tuunanneet. Niissä matkustaminen maksaisi vain 25 senttiä, mutta suuren turvallisuusriskin takia niitä ei suositella turisteille. Niitä, kun käyttävät usein köyhäväestö. Busseista lähtee sitä paitsi kamalan kova ääni :D 

Teiden ylittäminen onkin sitten aivan oma lukunsa, koska tässä kaupungissa riittää kulkuneuvoja. Opimme kumminkin parissa päivässä sen, että seuraa paikallisia ja  lähdevain kävelemään tien yli, niin autot yleensä pysähtyvät. Panama Cityssä on  paikoittain suojateitä, mutta ei siinä määrin kuin meillä Suomessa. Panamassa elämä on melkein vastakohta Suomen elämälle. Meillä kaikki on niin järjestelmällistä kun taas Panamassa elämä on rennompaa omine hierarkioineen.
Mutta espanjan kielen taito on ehdottomuus, joka kannattaa taitaa jos matkaa Panamaan ja sen pienille paratiisimaisille saarille.

Osa kuvista on otettu kamerakännykällä. Aion jakaa teille Panaman kuvia vielä parissa postauksessa. Lukekoon ja katsokoon kuka jaksaa. Tämä toimii myös kivana muistopankkina itselleni. Jos joku ei jaksa lukea ja katsoa kuvia, niin voi suoraan poistua postauksesta.  Monet tuttavani ovat toivoneet kuvia ja juttuja matkaltani, joten sen takia näinkin kattavat kuvapostaukset.

Rakastan matkailua ja olisikin upea kokemus päästä joskus matkailemaan työkseen tai asumaan ulkomailla. Eli kaikki sponsorit nyt kuulolle ;)
Haluan tehdä maailman eri maita tunnetuiksi blogini lukijoille, avartaa omaa elämänkatsomustani ja kokea eläväni juuri nyt, eikä kymmenen vuoden kuluttua. Olen ainaisella säästölinjalla, koska rakastan matkailua.
Matkailu on rakkain, antoisin ja täkein harrastukseni, suorastaan elämäntapa.

:)






Hotellissa suurena plussana oli jääkaappi, jota sai täyttää itse marketin eväillä.












 Kyseenalainen naapurihotelli

Tällaista kierrätystä ja "roskakoreja" on Panama Cityssä.
Tällaiset roskaläjät ovat tavallisia tässä kaupungissa.










Ghettobussit, joissa on sisäänheittäjät. He huutelevat bussin määränpäätä.


































Panaman kanava. 
Paikallisille sisäänpääsy 3 dollaria ja muille 15 dollaria :D






















Vanha kaupunki
























Marketeissa on työllistetty ihmisiä, koska lastenistuin ei mene linkkuun ja ostoskässit eivät mene pieneen tilaan. Ostoskärryt jätetään ennen kassaa sivuun tukkimaan jonoja :D


 Satamassa bongasimme pelikaaneja, haikaroita ja muita erikoisia lintuja.


Panamassa on useita ostoskeskuksia ja yhdestä bongasimme useita hulppeita brändejä, kuten Louis Vuitton, Gucci ja Cartier.









 Kävelytiellä roikkui välillä tällaisia sähkövirityksiä :D
Koske, jos uskallat!
 Paikallisen koulun säädökset ja turvatoimet. Kalteria ja piikkilankaa!


Huomenna matkataankin Contadora Islandille, jota voi kutsua maanpäälliseksi paratiisiksi ja viimeinen postaus käsittelee Panama Cityn elämää ja nähtävyyksiä!



SHARE:

3 kommenttia

  1. Todellakin jaksaa lukea ja ihailla kuvia. Noi roskakasat kyllä ihmetyttää suuresti. Alkaa meillä ku olemaan tuo roskien kierrätys jo niin suurta luokkaa, niin muualla maailmalla ne vain heitetään kadulle! :/

    VastaaPoista
  2. Panama, Panama, ihana maa! :D Alkoi soimaan päässä.

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia, ja kiva kun olet ottanut arkisia kuvia eikä pelkästään "paratiisi" kuvia. Tuota aurinkoa ollaan saatu onneksi täälläkin.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig