lauantai 14. maaliskuuta 2015

Contadora Island - maanpäällinen paratiisi*

Contadora Island on yksi sadoista Helmisaaren saarista. Se on pinta-alaltaan 1,39 km², mikä tekee siitä 11. suurin saari saaristossa. Jonka väkiluku on 253, mutta se sijoittuu kolmanneksi, kun Isla del Rey ja Isla Taboga. Lähisaarilla on kuvattu Amerikan Selviytyjät-sarjaa. Sinne pääsee lentäen Air Panamalla 20 minuutissa 90e/suunta tai katamaraanilla puolessatoista tunnissa hintaan 45e/suunta. Lentoja on kolmesti päivässä ja katamaraani lähtee aamulla klo 7.30 ja iltapäivällä takaisin kello 16.30. Katamaraaneja on kahdella eri firmalla ja kahta eri aikataulua. Saarella asuu duunareita ja rikkaita. Rikkaiden asunnot sijaitsevat rannalla ja ovat todella hulppeita! Saarella on useita eri hiekkarantoja ja upealla Playa Largan rannalla on kolumbialaisen raharikkaan perheen hotelli ja alus, jotka autioituivat, kun koko perhe kuoli lento-onnettomuudessa. 

Oli aikalailla mahtavan järkyttävä näky nähdä suuret hotellikompleksit autioituneina ja ränsistyneinä. Ja aivan taivaallisen upeilla rantapaikoilla. Lentokenttä on aivan rannan läheisyydessä siis tien toisella puolella, joten siirtymät eivät ole kovin pitkät. Turisteja kuljetetaan saaren hotelleihin pienillä golf-kärryillä. Tälläkään saarella ei paljoa englantia puhuttu vaan espanjan kielen taito oli ehdoton. Saarella voit bongailal erilaisia eläimiä, kuten delfiineitä ja liskoja.

Saarella voit sukellella, ottaa aurinkoa ja nauttia lomastasi isolla ällällä.
Haaveilen seuraavasti talvilomasta juurikin tämän tyyppisellä lomasaarella, jossa ei ole muuta tekemistä kuin sukeltelu, syöminen, lukeminen ja löhöily. Olen niin kiitollinen, että olen saanut kokea ja nähdä näin upean saaren ja ympäristön. Ihastuin tähän saareen paljon enemmän kuin kesäiseen Bahaman Freeportiin.

Panamassa kuten Karibiallakin vesi on kirkasta, turkoosia ja hiekkaa ei voi kutsua hiekaksi, se on niin pienijakoista ja pehmeää. Saari oli todellinen helmi. Siellä unohti täydellisesti arjen ja kaiken muun. Elämää tässä hetkessä. Sitä tunnelmaa, joka saarella ja Panamassa vallitsee ei voi pukea sanoiksi, se täytyy kokea aivan itse. Se on niin toinen maailma, jollaista ei koe muualla maailmassa. Se on jotain sellaista, jossa oppii itsestään ja rauhoittumisesta. 
Kun sulkee silmänsä aurinkotuolissa unohtaa kaiken muun. Kuinka kaunista ja lämmintä voikaan olla. Jotain niin käsittämättömän upeaa. Täytyi mennä toiselle puolelle maapalloa, jotta pystyi kokemaan jotain eksoottisen ainutkertaista. Ensi kesän matkaa on jo katseltu sillä silmällä, josko tällä kertaa suunnattaisiin toiselle puolelle palloa ja eksoottiseen kohteeseen :)

Osa kuvista on otettu kamerakännykällä.









Tällaisella paatilla meidät katamaraanin matkustajat haettiin saarelle.



























 Hylätty hotellikompleksi


































Hylätty hotellikompleksi.




Hieman sähkötöitä :D
Turistien kuljetus kärrit.





The Point-hotelli rannalla


Herkullinen sandwich juomineen maksoi 6e.



















Illalla arvotaan!


SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig