perjantai 27. helmikuuta 2015

*Loma, Panama ja taivaalliset synttärit*

Aivan alkuun haluan muistuttaa, että sunnuntaina blogissani käynnistyy Iittalan Kastehelmi-arvonta.

Isälleni onnentoivotukset pilven päälle, olisit täyttänyt tänään 65-vuotta.
Olet aina sydämessäni, muistoissani ja tekemisissäni mukana viisailla neuvoillasi. Aion vilkuttaa sinulle tänä iltana lentokoneesta pilvien päältä 

Nyt se päivä koitti, hiihtoloma ja kaukainen 10 päivän Panaman matka. Tosin minulla ei ole mitään sen suurempaa matkafiilistä. Viime viikkoina on tapahtunut niin paljon kaikenlaista, etten meinaa pysyä perässä. Mutta suurena helpotuksen huokauksena voins anoa, että ihana tietää jo tässä vaiheessa, että minulla on tulevasta lukuvuodesta alkaen toistaiseksi oleva virka. 

Matkamme Panama Cityyn alkaa heti aamutuimaan ja perillä olemme 16 tunnin kuluttua.  Istumalihakset ovat tiukilla :D Perillä olemme paikallista-aikaa klo 16.30 ja Suomessahan kello on seitsemän tuntia enemmän kuin Panamassa. Perillä odottaa lämpöinen +30 asteen trooppinen tuulahdus. Ballerinat, bikinit ja hellemekko. Elämää parhaimmillaan. Panamassa en törmää lumeen, ainut kylmä mitä tunnen on Pina Colada drinkki. Hotellimme on neljän tähden tasokas hotelli, hyvät arvostelut saanut hotelli. 

Panama on tunnettu ennen kaikkea tärkeästä laivareitistä, Panaman kanavasta. Panamassa lomaan on helppo sisällyttää kaikkea: modernin Panamá Cityn kattavat ja edulliset ostosmahdollisuudet yhdistyvät historiallisen ja kauniin vanhankaupungin kanssa. Panamá Citystä pääsee halutessaan käymään myös sademetsässä. Piipahdamme ainakin katsomassa Panaman kanavaa ja Pearl Islandin risteilyllä. Tyynellä merellä sijaitsee useita saaria, joissa on kuvattu useita luontodokumentteja ja Amerikan Selviytyjät-sarjaa.
Panamassa on yhtä kirkkaan turkoosit vedet ja vaaleahiekka kuin kesäisellä Bahaman matkallakin. Pelkkä kaunis maisema saa jo lomafiilikselle.

Koska paikalliset taksit eivät ole välttämättä kovin luotettavia, niin hotellimme oma taksi tulee hakemaan meidät lentokentältä. Turvallisuus ennen kaikkea.
Hotellillamme on oma minibussi, joka kuljettaa ilmaiseksi läheiselle suurelle ostoskeskukselle.

 Panama sijaitsee Etelä- ja Pohjois-Amerikan yhdistävällä kannaksella, Karibianmeren ja Tyynen valtameren välissä. Sillä on vain kaksi rajanaapuria, Costa Rica ja Kolumbia. Maassa puhutaan virallisena kielenä espanjaa, mutta siellä asuu myös jonkin verran englanninkielistä väestöä. Lisäksi käytössä on useita intiaanikieliä. Ilmasto on ympäri vuoden hyvin lämmin; lämpötila pysyttelee jatkuvasti 30 asteen tuntumassa. Tammikuusta toukokuulle on kuiva kausi, sadekausi taasen loppuvuodesta

Kisut jäävät kotiin mieheni kanssa, joten koti ja kissat ovat turvattuina.
Minun rakkaat 
Otan matkalta paljon kuvia, joista joudutte kärsimään parin viikon kuluttua.


Kuva



Mutta elämä jatkuu. Isä rakasti matkailua ja matkailimme paljon yhdessä perheenä.




Panaman rahayksikkö ovat Balboan kolikot ja Dollarin setelit. Amerikassa kaikki oli niin kallista, joten Panama onkin tervetullut matkakohde suht edullisen hintatasonsa takia.


Ollaan kuulolla, mä oon nyt lomalla ja lähden illalla kauas, sinne missä on lämmin!

Pysykää siivellä mukana, blogi ei jää lomalle ;)



SHARE:

5 kommenttia

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig