sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pimeys voi kätkeä katseelta puut ja kukat, mutta se ei voi piilottaa rakkautta sielulta

Tämän päiväinen postaus alkaa Kahlil Gibranin kauniilla lausahduksella. On ollut kovin pimeää, koska talvea on odotettu vihreän niityn reunalla. Ehkä talvi saapuu tänäkin vuonna, ainakin pakkanen paukkuu. Ehkä talvi pietää vielä alleen koko kaupunkimme ja voimme alkaa kaipaamaan jo kevättä. Eihän kevättä voi kaivata lumettomana aikana, eihän? Lumettomana aikana koko kaupunki elää ikuisessa yössä, pimeää. Pimeys on siitä hauska juttu, että se saa minut tuntemaan oloni kotoisaksi, koko muu maailma nukkuu ja voin olla omissa ajatuksissani, kukaan ei koeta tavoittaa minua. Vapauttavaa. Taitelijasielu?Onko Mörkö sammuttanut auringon? kuten Muumipeikko tuumaa Taikatalvessa.


Kuulumisia viikonlopulta: siivoilua, kylättelyä, hyvää ruokaa, kisujen kanssa otettu parit päikkärit,  tsiigattu uusi Putous 5.0, saunottu ja nautittu kotispa:sta ja tilattu ensi kuulle Tallinnan matka. Pientä piristystä arjen keskelle. Miniviikonloppumatka hyvässä seurassa. Tänä iltana meille tulee PartyLite esittelijä, joka esittelee ystävilleni ihania uutuuksia kevään 2014 -kuvastosta.
Sunnuntait ovat hitaasti eteneviä, jolloin rentoudutaan ja koetetaan ainakin unohtaa arkiset asiat.


 Ystävänpäivän lähestyessä on aika muistaa omia rakkaita ystäviämme ja niitähän mulla riittää valtavan paljon. Valitettavasti kaikilla ei ole yhtä hyvin asiat ja esimerkiksi monet ystävistäni ovat edelleen Romaniassa.
Keräykseen voi osallistua kahdella eri tapaa, eli joko toimittaa ruokalahjoituksia suoraan lahjoituksien vastaanottajille tai jos tuntuu helpommalta, niin voit tehdä rahalahjoituksen 17 euroa = 15kg kuivaruokaa ja yhdistyksen väki käy ostamassa ruoat puolestasi.
Rahalahjoituksen voit tehdä yhdistyksen tilille FI85 1376 3000 121366 käyttäen viitettä 1148!




 Heti aamusta leivon illalla oleviin PartyLite-kutsuihin pientä purtavaa. Suolaista ja makeaa. Hyvää mieltä tuottavia herkkuja. Autoilijoille on alkoholitonta glögiä ja autottomille pienellä terästyksellä nautittavaa glögiä.


 Suklaamarengit
4 valkuaista
2,5 dl Siro-sokeria
2 tl Maizenaa
1 tl sitruunanmehua
70 g tummaa suklaata

1. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen sokeria pienissä erissä koko ajan vatkaten.

2. Lisää sitruunanmehu ja maissitärkkelys mukaan ja vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Marengin kuuluu pysyä kulhossa valumatta, vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin.

3. Valuta suklaata marengin joukkoon. Kääntele nuolijalla suklaa sekaisin marenkiin muutamalla vedolla. Älä sekoita, jotteivat raidat sekoitu liikaa.

4. Nostele lusikalla isohkoja kekoja leivinpaperille. Määrästä tulee noin 10 isoa marenkia. Paista marenkeja 100-120 asteessa n. 1,5 h tai miedommassa lämmössä pidempään (minulla oli n. 60 asteessa). Marenki saa jäädä sisältä tahmeaksi, mutta pinnan kuuluu olla rapea.

Makeaa!

 Minä olen nähnyt
auringon ja pilvet ja tuulen
ja vihreän maan ja minä
voin koska tahansa
kutsua ne sydämestäni
esiin -

- Saima Harmaja -
 On ihanaa tavata tärkeitä ihmisiä illalla muutaman tunnin ajan ennen kuin arjen kiireet taas tulevat!

Viikonloppuna herkuteltiin kotitekoisilla pizzoilla ja sushilla! Lempparisushia ovat grillattu lohisushi ja kalifornian sushirulla.


Persimonpizzaa kera kolmen sipulin creme fraichen ja miniluumutomaattien sekä ilmakuivattukinkkupizzaa.


Sushia, nam!

Viikonloppuisin on joskus mukava pukeutua kauppareissullekin kauniisti.


 Pari asukuvaa viikonlopulta, olkaa hyvät!

Rakastan yllä olevia Marimekon sukkahousuja! Niissä on juuri sitä jotain, ihana väritys.

 Uutta viikkoa kohden lähdetään hyvillä mielin!
 Usko vahvasti menestystarinaan nimeltä sinä. Tarinaan, jonka itse luot ja toteutat







SHARE:

1 kommentti

  1. Eilen saatiin vähän lunta ja tänään tuolla pilkistelee aurinko!!! Ihanaa, pimeys poissa :))
    Oi että, mitä herkkuja sulla taas onkaan... oikein ihanaa sunnuntaita ♥

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig