tiistai 3. joulukuuta 2013

3.luukku

Tänään saattekin kaksi jouluista vinkkiä. Ensimmäinen on makean myslileivän ohje ja toinen hyvälle tuoksuva kortti/kuusikoriste.

Täällä hytistään melkein kahdenkymmenen asteen pakkasessa, hyrrrr! Tosin en halua valittaa, koska talvea on odotettukin kuin rakastettua. On ihanaa kuulla lumiaurojen ääni ja ihastella pihoissa ja ikkunoissa olevia jouluvaloja. Jospa edes pienen pieni joulufiilis puhkeaisi minussakin vielä ennen jouluaattoa? Jokos teillä on lunta?


Suosittelen myslileipää sen helppouden ja makeuden takia. Kietaisemalla valmiin leivän sellofaaniin  voit antaa läheisellesi makoisan ja varmasti ihanan joululahjan. Kukapa meistä ei tykkäisi hyvästä ruuasta?


Makea myslileipä

  • 9,50 dl
    hiivaleipäjauhoja
  • 5 dl
    vettä
  • 150 g
    mysliä
  • 0,50 dl
    siirappi
  • 0,50 tl
    suolaa
  • 0,50 dl
    Becel Juokseva kasviöljyvalmistetta2
  • 50 g
    hiivaa 
 Ohje
Liota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi suola ja mysli. Alusta jauhot vähitellen joukkoon, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi Juokseva Becel. Kohota taikinaa leivinliinalla peitettynä lämpimässä noin puoli tuntia. Vaivaa taikina ja kaada se leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle. Kohota 20 minuuttia. Halutessasi koristele leipä ripottelemalla maidolla voidellulle pinnalle mysliä. Paista uunin keskitasolla 200 °C:n lämpötilassa 20 minuuttia. Leikkaa kypsä levy ruuduiksi ja tarjoa Becel margariinin kanssa.






Myslileipä on juuri sopivan makeaa ja hyvää vielä seuraavanakin päivänä. Aion leipoa myslileipää joululahjakoreihin tuttavilleni ;)








Meillä ei ole tämän enempää joulukoristeita kuin pienet vuohipukit tv-tason päällä ja tämä iloinen tonttu Block-valaisimen päällä :) En pidä punaisesta väristä sisustuksessa ja suosin joulukoristeissa vaaleita sävyjä, kuten valkoista, kultaa ja hopeaa.



Meillä on lukunurkkauksessa pieni pakettitehdas. Olen ostanut jo kaikki joululahjat. Itseasiassa ostan lahjoja pitkin vuotta. Suurin osa paketeista on kummilapsilleni ja pari pakettia äidilleni sekä veljelleni. Suosin laadukkaita ja kestäviä lahjoja. Ostan tärkeimmilleni vain yhden lahjan, mutta sitäkin laadukkaamman. Toissa jouluna ostin äidilleni pienen Vuittonin laukun, jota hän on pitänyt paljon. Tärkeintä ei ole lahjan hinta, koska lahjahevosen suuhun ei ole katsomista. Tärkeintä on pieni muistaminen ja se, että lahja ilahduttaa saajaansa.

Jokos teillä on suuren suuri lahjavuori "pakettitehtaassanne"?

Toinen vinkki on itsetehty joulun mausteille tuoksuva huopapipari joulukortti. Huopapipari on myös kaunis joulukuusen koriste. Tarvitset siihen ruskeaa ja punaista huopakangasta, valkeaa hileliimaa, jouluista maustetta sekä neulan ja lankaa. (Anteeksi epäselvät kuvat, otettu kännykkäkameralla)
Piirsin piparkakkumuotin sydänmuodon kaksin kappalein huopakankaalle, leikkasin sydänkuviot, ompelin kappaleet yhteen pienillä pistoilla, niin tarkkaan ettei täytteenä oleva mauste pääse tippumaan raoista. Kun olin ommellut piparisydämen reilun puolen välin, täytin sen joulumausteella(kanelilla/glögimausteella) ja laitoin väliin pinkin värisen huopaisen kiinnitysnauhan ja ompelin kiinni. Laitoin sydämen lopuksi kaksipuoleisella teipillä kiinni korttiin. Olen ommellut tällaisia joulukortteja kolme vuotta sitten oppilaideni kanssa koulumme joulumyyjäisiin ja ne menivät kaupaksi hetkessä :) Tästä koristeesta on iloa pitkäksi aikaa saajalleen :)


                                                               Sitten hieman kisuenergiaa!


Kisu odotti eilen tällaisessa asennossa kotiintulijaa :) Kisuille en ole ostanut vielä joululahjoja, mutta rapisevia hiiriä ja jotain pieniä herkkuja paljastunee heidän paketeistaan aattona. Äitini ja ystävättäreni (joka asuu meillä matkan ajan) hoitavat kisuja ulkomaanmatkamme ajan. Ikävähän pieniä jää, mutta onneksi he ovat hyvässä hoidossa ja kotikin on asuttu lomamme ajan.

Ota nyt kuva sivuprofiilistakin. Herra V. tykkää poseerata ja hänestä onkin kertynyt kameran muistikortille vuosien aikana useita suloisia otoksia.


  Löysin eilen facebookista hauskan lahjatoiveen :D
Jokos teillä on kirjoiteltu lahjalistat?


Michael Bublèn ja Kelly Rowlandin White Christmas-kappaleen tahtiin toivottelen lämpöistä tiistaita kaikille lukijoille!


Ps. Muistakaa käydä osallistumassa Pentik-arvontaan :)


SHARE:

3 kommenttia

  1. Meillä on suurin osa lahjoista ostettuna kyllä. Paketointia en ole vielä aloittanut vaikka tarvikkeet valmiina ovatkin. Muutama paketin sisältö on vielä hakematta, tulevat postiin kyllä ennen joulua vielä.

    VastaaPoista
  2. Ihana, että joku muukin on ollut nopea. Itselläkin kaikki lahjat ostettuina, mutta ei vielä paketeissa asti. :)

    VastaaPoista
  3. Mulla ei ole vasta kuin yksi lahja ostettuna, jaiks... Mutta lunta täällä on, ja kunnolla, ihanaa! <3

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig