sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pyhäinpäivän tunnelmia!

Sydämellisesti tervetuloa uusille lukijoille
Pyhäinpäivä meni kiireettömästi, leipoessa, käydessä haudoilla, potiessa poskiontelo särkyä, ulkoillessa ja nauttimalla päikkärit ihanassa seurassa. Kotihiireily on välillä niin ihanaa. Kuvat kertokoon eilisen päivän tunnelmasta.


 Illalla nautiskelin chileläistä valkkaria kera juustojen. Rakastan erilaisia juustoja. Kynttilöitä ja hyvä kirja, niin hyvä tunnelma on taattu. En ole suuri viinien ystävä, mutta lasillinen silloin tällöin ei ole pahitteeksi.


  
Olen intohimoinen juustonystävä. Stockalla ihastelen aina pitkää juustohyllyjä ja unelmoin, että voisin ostaa jokaista lajia pienen palan ja maistella niitä ihanan viinin kera. Joulun aikoihin kauppoihin tulee myyntiin juustotarjottimet, joille on koottu useampi juustokimpale. Joka joulu ostan ainakin yhden tarjottimillisen juustoja ja nautin niitä sohvannurkassa villasukat jalassa lukien hyvää kirjaa ja nautiskellen väliin viiniä.


Valion Polar voimakas arominen-juusto on uusi tuttavuus ja juuri sopivan voimakas. Lisäksi nautiskelin manchegoa, viikunahilloa, mozzarellaa-tomaattia ja vuohenjuustoa sekä viinirypäleitä.





Perjantaina töiden jälkeen poikkesin kukkakaupassa ostamassa koristekaaleja ja värjätyn tammenlehden. Koristekaait ovat loistava keksintö, niitä saa eri väreissä ja ne säilyvät oikein hoidettuna pitkään.




Haudalle vein krysanteemeja, koska ne ovat todella kestäviä ulkokukkia.



Vein isälleni,  appiukolleni ja isäni mummon sekä ukin haudalle valoa ja kukkia. Isän mummo kuoli samana aamuna, kun minä synnyin illalla. Hän oli sanonut, että "poikaa odotatte, mutta tytön saatte. Tässä 100 markkaa, ostakaa tytölle mekko".


  
Nämä ovat vailla selitystä olevia tapahtumia. Kaksi vuotta sitten vainajien muistopäivänä keittiön kattokruunu tipahti isän viereen hänen lukiessaan aamunlehteä. Pöydällä kruunun alla olleet Kivi-tuikut olivat ehjät. Laittaessaan kruunua takaisin paikalleen, katosta ei löytänyt enää reikää vaan isä joutui poraamaan uuden reiän saadakseen kattokruunun paikalleen. Kaksi kuukautta myöhemmin isä sai sydänkohtauksen ja poistui taivaaseen. 

Eilen aamuyöllä kodissamme syttyi itsestään keittiön pöytävalaisin ja vaatehuoneen ovi avautui paukkeen kera! Ja mikä ihmeellisintä, oven edessä oli varsin raskas mustajätesäkki menossa roskiin ja kissojen kuljetuskoppa ja nekin siirtyivät! Eikä tämä ollut ensimmäinen tällainen kokemus meidän perheessä. Aikamoinen karkki vai kepponen-leikki joltakin.  Olemme osaksi henkeä, osaksi ainetta. Kun maallinen ruumiimme 'kuolee' jää henkinen osamme elämään. 
 


Otin pikkuisten kanssa pienet päikkärit :)

Maija Maitoparta

Herra V.


Äitini laulaa tänään kulttuurikeskuksella 4H-yhdistyksen syntymäpäiväjuhlissa. Hän laittaa päällensä Kaisu Heikkilän upean luomuksen, jota on tehty vain tämä yksi kappale.



Viikonloppu menee kerätessä voimia tulevaan viikkoon. Olo on hieman kipeä, vasemmanpuoleinen poskiontelo on todella kipeä. Huomenna on mentävä lääkäriin, epäilen poskiontelotulehdusta. Kynttiläaddiktioni  on kehittynyt vuosien saatossa jo sille asteella, että kynttilänjämistäni saisi varmaan jo oman kaatopaikan :D Kynttilöistä tulee niin kotoinen ja lämpöinen tunnelma, niihin ei vaan kyllästy!


Heräsin jo viiden aikoja ja paistoin lettuja. Päivä ei voisi alkaa paremmin :) Kotona leijailee hyvä tuoksu, on hiljaista, kynttilöitä palaa ympärillä luoden hämärään huoneeseen tanssivia varjoja. Tänään otan päikkärit, muuten aivokäyrä tekee stopin jo aikaisin illalla. Vapaapäivissä tulee nauttia kiireettömyydestä ja omasta ajasta.



 Tein eilen illalla herkullisia turkinpippurimuffinseja.

 Turkinpippurimuffinssit
 
Noin 25 kuppikakkua
6dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1½dl öljyä
3½dl sokeria
2 munaa
2½dl piimää
2rkl vaniljasokeria 
2dl turkinpippurirouhetta
Tuorejuustokuorrutus
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
 1dl kuohukermaa
tilkkanen punaista elintarvikeväriä


Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa öljy ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaamalla. Yhdistä keskenään piimä, vaniljasokeri ja elintarvikeväri ja kaada seos kuiviin aineisiin.
Jaa taikina tukeviin oaoerivuokiin. Jätä noin neljännes tilasta kohoamisvaraksi. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes kuorrutus on kuohkeaa. Levitä tai pursota jäähtyneille kuppikakuille. Ripottele päälle koristeita ja turkinpippurirouhetta.
 

Eivät kaikki kaipaa
jatkuvaa juhlimista,
matkoja maailman ääriin,
hillittömiä haasteita,
samppanja-aamiaisia,
tauotonta tapahtumaa.

Toisille riittää
hidas elämä,
hiljainen onni.
Kissan kehräys,
kielon tuoksu,
auringon läikkä
räsymaton raidoilla.
   Sinikka Svärd


 Levollista sunnuntaita, Sinulle ihanalle siellä ruudun toisella puolella ;)


SHARE:

6 kommenttia

  1. Aika hurjaa, että kattokruunu tipahtaa aivan viereen. Ei mikään pikkujuttu jos olisi osunut. Itsellä tipahti kerran etelässä palmun oksa, osittain päälle. Onneksi ei suoraan päähän. Ihmettelin silloin, että mikä kumman Aku Ankka olenkaan. Olin juuri sitä ennen osunut jalallani merisiiliin, ja jalassani oli satoja merisiilin piikkejä.

    VastaaPoista
  2. Huh, onneksi ei tippunut päälle.

    Kauniita kuvia ja herkullisen näköisiä leivonnaisia :)

    Suloista sunnuntaita !

    VastaaPoista
  3. Vau mitä ihania tunnelmia taasen. Tuo Kaisu Heikkilän mekko on niin VAU, että varmasti sai ansaittua huomiota. I like.

    VastaaPoista
  4. Paranemista sinne. Itselläni on yksi yliluonnollinen kokemus, jossa näin ihmisiä tarkemmin perheen. Koin sen erittäin ahdistavana ja puistattaa vieläkin. Säikähdin tapahtunutta myös ihan kamalasti, sillä ikää oli tuolloin vain 13 vuotta. Erikoisen tästä kokemuksesta tekee se, että jaoimme tämän ystäväni kanssa, joten tapahtumalle oli kaksi näkijää. Toivon todellakin, ettei yhtään kukaan tai mikään tulee enää "kummittelemaan"...

    VastaaPoista
  5. nuo on hurjia nuo tuollaset henkimaailman "koettelemukset". itselle ei ole sattunut tuollaisia mutta paljon olen kuullut. eräs ystäväni näkee enneunia paljon. aina sydänkylmänä saa pelätä koskettaakohan enne uni minua tai läheisiänikun niistä kertoovat.

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia!
    Mukavaa sunnuntai-iltaa :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig