sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Teatterissa!

Olin eilen illalla avecini kanssa Joensuun kaupunginteatterin Katri Helena eli Kuu järven yllä -musikaalia. Musikaali oli hienosti tehty ja osittain todella koskettavakin. Musikaali toi hyvin esille Katri Helenan elämän 1960-luvulta aina 2000-luvun alkuun saakka. Katri Helenan ensimmäistä aviomiestä näyttelee eräs tuttuni. Hieno roolisuoritus! Juuri ennen väliaikaa Katri Helenan toinen aviomies Timo Kalaoja kuolee sydänkohtaukseen ja se oli todella koskettavaa kuunneltavaa ja nähtävää, kun Katri Helena lauloi Mun sydämeni tänne jää-kappaletta. Siinä kohtaa kyyneleet kirposivat silmilleni tehden poskille kyynelvirran, koska minun oli todella helppo samaistua kohtaukseen, koska oma isäni kuoli vajaa kaksi vuotta juuri ennen joulua sydänkohtaukseen.





Saimme todella hyvät istumapaikat.
Tästä linkistä löydät kuvia musikaalista.







 Väliajalla nautimme teetä ja vadelmaleivoksen.



Musikaalin jälkeen menimme teatteriravintollaan kolmen ruokalajin illalliselle.

Alkuruuaksi oli mozzarella-tomaatti-rucola-punasipulisalaattia.


Pääruoka oli todella herkullinen.


Jälkiruuaksi oli vadelmajäädykettä, todella makoisa jälkkäri.


Kahvin kera tarjoiltiin joko konjakkia tai lakkalikööriä. Meillä oli todella mukava pöytäseurue, hauskaa ja rentoa tunnelmaa. Hienoa, että Lieksan Lehti tukee yrittäjiä tällä tavoin, koska yrittäjät kumminkin käyttävät paljon lehden palstatilaa ilmoituksillaan.

Olen käynyt Joensuun kaupunginteatterissa viimeksi vuosia sitten oppilaideni kanssa. Teattereissa pitäisi käydä useammin, siellä kokee live-esityksen hienouden.





Kaupunginteatteri sijaitsee Joensuun keskustassa vanha ja todella upeassa rakennuksessa. Joensuun Pakkahuoneenpuistoon valmistui arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo vuonna 1914. Pielisjoen rannalla sijaitseva linnamainen rakennus edustaa tyyliltään kansallisromantiikkaa ja myöhäisjugendia. Tästä pääset tarkemmin tutustumaan teatterin tietoihin.



Suuntasimme illallisen jälkeen Rossoon, kun muut olivat lähteneet kotimatkalle. Otin jälkkärin eli kinuskisen Panna cotan, koska makeanhammasta kolotti niin valtaisasti.



Ilta oli todella onnistunut, kiitos Lieksan Lehdelle ja upealle pöytäseurueelle. Ilta vierähti todella nopeasti ja tunnelma oli rento!


Superlaiskaa sunnuntaita!



SHARE:

4 kommenttia

  1. Tykkään käydä teatterissa. Käyn useita kertoja vuodessa, koska meillä yksi teatterista innostunut järjestetää kimppareissuja kyydityksineen. Sieltä yleensä saa "sulateltavaa"pitemmäksi aikaa. Olen nähnyt tuon saman näytelmän Helsingin kaupungin teaterissa. Oli mielestäni hyvä. Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Vuodatan kyyneliä todella herkästi, joten varmasti olisin tuossa näytelmässä kyynelehtinyt oikein kunnolla...
    Mulla on onneksi sellainen serkku, joka vie mua teatteriin aina silloin tällöin. Nyt ollaan käyty kaks kertaa vuodessa ja mieskin on innostunut lähtemään mukaan :)

    VastaaPoista
  3. Tykkään myös käydä musikaaleissa. Tuo oli varmasti hieno kokemus :)

    VastaaPoista
  4. Tämä oli varmasti kiva kokemus, itsekin voisin käydä tuon katsomassa (jos olisi lähempänä).

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig