maanantai 7. lokakuuta 2013

Ikioma viikonloppu ♡

Viikonloppu oli lempeä ja se meni ohitse aivan liian nopeasti. Onneksi viikonloppu oli myös paljon mielekästä tekemistä, hyviä hetkiä ystävien kanssa, kyläilyä, shoppailua, leivontahetkiä, leffailua, ulkoilua, chillailua, ulkomaanmatkan varailua ja pieni spa-hetki. Tässä postauksessa on muutama hyväksi havaittu resepti, etenkin omenagaletit. Omenagalettien pohjataikinassa on rommi-rusinarahkaa, joten makuelämys on todella huumaava. Olen saanut Pearly Whiten Nonnalta ja Valkoisen Lumoissa sekä Huvikumpu Living-blogeista ihanat haasteet, jotka aion toteuttaa kuluvalla viikolla. Kiitos ja kumarrus :) Blogihaasteet ja tunnustukset ovat bloggailun mauste.

Kokosin kuvia viikonlopulta, koska viikonloppu oli ihan ikioma, minun näköiseni :)



 Ystävättäreni tuli eilen käymään kylässä. Tein ihanaiselle ystävättärelleni pikaisesti mansikka-karhunvatukkamuffinsseja. Kätkin valmiisiin muffinsseihin sisälle puolikkaan mansikan. Päälle pursotin mansikkaisen tuorejuustokuorrutteen.


 Mansikka-karhunvatukkamuffinssit

6dl venhäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1½dl öljyä
3½dl sokeria
2 munaa
2½dl piimää
2rkl vaniljasokeria 
2-3tl punaista elintarvikeväriä
Tuorejuustokuorrutus
100g mansikka rahkaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
 1dl kuohukermaa
Mansikoita ja karhunvatukoita koristeluun


Yhdistä kuivat aineet. Vatkaa öljy ja sokeri, lisää munat yksitellen vatkaamalla. Yhdistä keskenään piimä, vaniljasokeri ja elintarvikeväri ja kaada seos kuiviin aineisiin.
Jaa taikina tukeviin paperivuokiin. Jätä noin neljännes tilasta kohoamisvaraksi. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Upota jäähtyneisiin muffinseihin keskelle pieni pala mansikkaa. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes kuorrutus on kuohkeaa. Levitä tai pursota jäähtyneille kuppikakuille.


Pentikiltä saa eri makuisia makeutussiirappeja. Makeutussiirapit toimivat hyvin teen kanssa.



 "Elämä on aina kaunis.
Se ei vain aina näytä siltä.
Silloin tarvitaan useimmiten silmienpesuvettä,
joka on kyynelistä tehty."

-Marleena Ansio-


Aina on hyvä hetki muumeilulle. Hauska sana, muumeilu :D Pardon, my finnish!


 Eilen aamulla paistoin aamupalapöytään korvapuusteja. Korvapuustit ovat helppotekoisia ja herkullisia. Tuoreet korvapuustit maistuvat hyvin kylmän maidon, teen tai kahvin kaverina.




Syksyn on luopumisen aikaa, on aika päästää irti lämpöisistä kesähetkistä ja kauniista kesätaivaasta. Pilvettömästä ja kesätaivaan sinisestä. Syksy on voimakas, mutta myös hauras ja hento, kuten me ihmisetkin. Jokainen vuodenaika on  omanlaisensa ja ne saavat meissä eri puolia.


Vuodenajoilla ja meillä ihmisillä on suojapanssari.  Mutta olemme silti hauraita omassa vahvuudessamme. Enää samat asiat eivät saa
minua kyynelehtimään ja murehtimaan kuin muutama vuosi sitten. Elämä koulii, kuten vuodenajat koulivat maisemaa.

Kaikkia asioita ei voi punoa sanoiksi. On asioita, jotka on rakennettu sisäsyntyiseksi kuten se, että auringon paistaessa suupielet nousevat ylöspäin tai kevään ensimmäisen leskenlehden nähtyäni alan haaveilla kesästä.
Olen opetellut päästämään irti totutusta ja ottamaan rennommin. Olen opetellut ottamaan niin rennosti etten enää stressaa viikkosiivouksesta.  Minussa on monta eri vuodenaikaa, tarinaa, maisemaa ja muistoja. Välillä tuntuu, että olen aivan yksin ja riisuttu paljaaksi kuin alla olevan kuvan puut. Mutta peruspositiivinen elämänasenne ja elämänkokemus auttavat pahimpaan angstiin, kun kaamos koettelee pimeydellään sieluani. Olen oppinut hyväksymään itseni tällaisena kuin olen. Kuntoilen vain sen takia, että minulle tulee hyvä olo, en sen takia, että haluan painaa viisi kiloa vähemmän.


Olemme jokainen arvokkaita yksilöitä jokainen, juuri tällaisina; virheinemme, keskeneräisinä ja epätäydellisinä. Ulkokuoremme voi kätkeä sisälleen  paljon sanomattomia asioita, asioita, joista kukaan ei tiedä. Surullisia, traumaattisia asioita. Meillä ei ole minkäänlaista oikeutta arvostella toisia ihmisiä, tuntemattomia tai puolituttuja?
Mutta minä olen vahva tai ainakin koetan olla kaikkien koettelemusten keskellä.Tykkään extempore asioista elämässä, ja ne surullisimmat asiat ovat yleensä niitä kasvattavimpia, mutta myös niitä asioita, joissa haurautemme näkyy. Hyväkin itsetunto ja positiivinen asenne voivat murentua sekunnissa. Kukaan meistä ei ole vahva kuin vuori tai särkymätön. Kaikki voi särkyä yhdessä hetkessä. Miksi ei iloitsisi ilon sekunneista? Se ei ole keneltäkään pois. Jos koti on ihan huller om buller niin entäs sitten, se on ainakin asujiensa näköinen :D Siellä näkyy elämä.


Viikonloppuna tein myös herkullisia kasvispihvejä, väriä harmauteen. Raastoin kasvispihveihin: punajuurta, lanttua, kesäkurpitsaa, porkkanaa, perunaa ja sipulia sekä joukkoon heitin pari kananmunaa, korppujauhoja, suolaa ja siirappia. Paistoin pihvit pannulla ja tarjoilin vuohenjuuston, omenahillon ja smetana-punasipulikompotin kera.



Tein myös aivan huikean makuisia  omenagaletteja.

Omenagaletit
1prk Valio maustettua  rahkaa rommi-rusina 
200g voita
½dl sokeria
3½dl venhäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Päälle
3 omenaa
n.1rkl sokeria
1tl kanelia
1prk Valio maustettua vanilja-rahkaa


Sekoita rommi-rusinarahka, pehmeä voi ja sokeri kulhossa. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan kovettua hetkinen jääkaapissa. Leikkaa omenat ohuehkoiksi lohkoiksi, laita kulhoon ja sekoita sokeri-kaneli seos omenoiden joukkoon.  Muotoile taikina tangoksi. Leikkaa 16 osaan, pyöritä palloiksi. Taputtele pallot 2mm paksuisiksi. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja. Levitä pohjalle vaniljarahkaa ja päällystä omenilla. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.


Kun nukkuu tassut vastakkain ei päikkäreihin pääse möröt eikä muutkaan öhkömönkiäiset!


Koti ilman kissaa on vain talo.


Viikonloppuna nautittiin pari pikarillista sihijuomaa.



Täällä on nautittu kotielämästä, tunnelmoitu musiikin ja kynttilöiden loisteessa ja varattu jouluksi ulkomaanmatka.




Viikonloppuna sai nauttia kauniin aurinkoisista hetkistä. On kuin maalari olisi värittänyt värityskirjaa, niin kauniita ruskansävyjä sai ihailla lenkkeillessään.



Viikonloppuna kipsuttelin keväällä ostamillani kengillä ja pukeudun valkoiseen paitaan. Käytän usein tummia sävyjä pukeutumisessani, se on turvallinen väri, suojaväri.




Maija on tullut meille jäädäkseen. Hän on suloinen tyttönen, jota meidän V. paijailee. Suloiset!


Kuinkas sinun viikonloppusi meni?


Viikonloppuna vietin lukuhetkiä lukunurkkauksessa. Oma aika ja oma maailma. Uppoudun täysin luettavaan tekstiin ja en huomaa ympärilläni olevaa maailmaa.


Viikonloppuna vietin monta hyvää hetkeä lenkkipolulla. Så summan av kardemumman är att jag har roligheter veckoslut!


Näillä ajatuksilla uuteen viikkoon.


Voi hyvin sinäkin siellä♥


SHARE:

8 kommenttia

  1. Mansikat ja karhunvatukat on ihania.

    Meillä oli tänä vuonna omassa pihassa jonkun verran karhunvatukoita. Osa oli aika väkeviä, mutta osa aihanan makeita. Musta tuo pensas on ollut meillä jo kuitenkin useamman vuoden ja vasta nyt tais tehdä ekat marjat.

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloinen viikonloppu, kiva kun jaksat jakaa reseptejäsi muiden iloksi (vaikka minä en niitä kopioikkaan niin joku muu varmasti kerää talteen ja kokeilee). Matkan suunnittelu ja varaus on jo matkan alku.

    VastaaPoista
  3. Ihana matkan varaus, sitä jaksaa paremmin kun on mitä odottaa! :-) Viikonloppu on mennyt teillä mukavissa merkeissä! :-)

    Siitä voimaa alkaneeseen viikkoon! <3

    VastaaPoista
  4. Voi kun kivan kuuloinen viikonloppu ja mitä ihania herkkuja oletkaan tehnyt :)

    VastaaPoista
  5. Ihana kuulla, että alkujännitys laukesi ja Maija jää! :)

    VastaaPoista
  6. Sulla on kyllä niin ihania tunnelmia kuvissasi. Ihanan rento viikonloppu.

    VastaaPoista
  7. Ihana viikonloppu sulla ollut. Wupii, Maija jää!!! Kivakiva. :D

    VastaaPoista
  8. Ihanaa jos pieni Maija jää teille <3. Ja kiva, on aina niin mukavaa, kun on joku matka jota odottaa. Herkullisia muffinesseja, nam :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig