torstai 19. syyskuuta 2013

Torstain vinkit kera vitsin!

Aloitan postauksen päivän "vitsillä" :D Miespuolinen työkaverini tokaisi eilen minut nähdessään alla oleva Marimekon Elaska-mekko päälläni, että "mikäs asu tuo on?" Sanoin, että "Marimekon mekko". Mies tokaisi siihen, että "onko tuo ollut päälläsi häissäsi?" :D Sanoin hänelle, että "en ole naimisissa". Mies siihen, että "niin, harvemminhan sitä hääpuvussa tullaan töihin" :D Olen mykistynyt :D Kerrassaan hauska tyyppi!





Eilisen päivän suurin puheenaihe paikkakunnallamme on ollut Duudsonit. He kuvaavat materiaalia ohjelmaasa täällä Lieksassa. Bongasin heidän autonsa ja Duudsonit uimahallilta. Mielenkiintoista. Yleensä en Duudson-meiningistä välitä, liian rajua makuuni, enkä varsinkaan haluaisia heitä kotiini vierailulle :D Asunto kaipaisi sen vierailun jälkeen totaalisen remontin.




Aah, tänään on jo torstai aamu, syön aamupalaksi onnellisen eilen leipomani leipäsen ♥(ohje löytyy tästä postauksesta)
Kisu oli taas tänäkin aamuna oikea söpöläinen, syötiin aamupalaa, kantelin sylissäni ja paijailin kisuani. Kisu taputteli minua puolestaan pienillä pehmeillä tassuillaan. Vastavuoroista rakkautta :)
Tuntuu, että jäsenissäni on kesän aavesärkyä, kaipuu lämpöön ja aurinkoon. Valoisa aika on taas kaukana. Inhoan kylmää, mutta rakastan sumua ja sumuisia aamuja, niissä on hiukkasen salaperäistä, magiaa.  Onneksi tänään on jo torstai ja sehän on yleensä toivoa täynnä! :)






Mutta leivoin eilen illalla ohuita leipäisiä iltateelle ja tein samalla kaksi annosta pastasalaattia, johon paistoin kevyesti tomaatteja, pilkoin joukkoon kurkkua, salaattia ja paistettua pekonia sekä ripottelin päälle hieman mozzarellajuustoa. Leipäset olivat mielettömän makoisia, suosittelen. Jälkkäriksi taioin kaura-omena-kinuskipaistosta, makean nälkään. Sokerin korvasin makeutusaineella.




 Valkosipuli-merisuolaleipäset



12 gr hiivaa

1 tl hunajaa

1/2 tl suolaa

2 dl haaleaa vettä

3 rkl maitoa

3 rkl oliiviöljyä

5 dl vehnäjauhoa 
Sekoita kuivahiiva ja muut kuivat aineet. Lämmitä maito, hunaja ja vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita kuiviin aineisiin puuhaarukalla. Lisää oliiviöljy ja vaiva. Anna kohota vähintään 40 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa kevyesti Jaa taikina neljään osaan ja leikkaa jokainen vielä 4 palaan. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Päällystä kaksi peltiä leivinpaperilla. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kaulitse pitkiksi "kieliksi". Pane palat pellille. Alkuperäisessä ohjeessa päälle lisättiin kesäkurpitsa- ja tomaattiviipaleita, mutta mä voitelin leivät ensin oliiviöljyllä, ripottelin niille merisuolaa ja osaan leikkasin tuoretta timjamia ja toiseen puolikkaaseen leivistä taas puristin salaatinkastikkeesta pois otetut valkosipulit. Tein muuten puolikkaan annoksen (8 leipää). Ylläoleva resepti vain puoliksi, niin tulee ihan sopiva määrä kahdelle ihmiselle noita leipäsiä.








Kaura-omenapaistos

Taikina

2  dl vehnäjauhoja
1 1/2  dl kaurahiutaleita
2  rkl sokeria
1/2  tl kanelia
125  g Voita

Täyte

4 - 5 (700 g) omenaa
1/2  dl sokeria
1  rkl perunajauhoja
1  tl kanelia
1  tl kardemummaa



Valmistusohje

Sekoita taikinan kuivat aineet. Nypi joukkoon hiukan pehmennyt voi. Painele 3/4 taikinasta voidellun vuoan (Ø 24 cm) pohjalle.
Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Murusta loppu taikina täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 35 - 40 minuuttia.


Tänään tapaan töiden jälkeen ystäväni, joka on tullut käymään Skotlannista täällä Pohjolassa. Hän työskentelee eläintentutkijana Glasgown yliopistossa. Hän on viettänyt muun muassa kaksi kesää Ecuadorissa tutkien matelijoita. Arvatkaa vaan, olenko aina pelännyt, että Anakonda syö suihinsa ystäväni jossain joen suistossa :/ Olenkohan katsonut liikaa jännärileffoja? :D Tosin ystävättäreni kertoi minulle, että Etelä-Amerikassa on todellakin Anakondia ja sellainen oli hotkaissut erään kyläläisen päivälliseksi pari viikkoa aiemmin. Viimeksi näimme ystävättäreni kanssa tammikuussa, odotan tapaamista niin innolla. Menemme töiden jälkeen pizzalle ja vietämme ystävien kesken laatuaikaa :)

Usein ystävän sanat hellivät ja hoitavat, ne lämmittävät kuin kaulaliina viileänä päivänä ♥




Torstaiterveisin,



SHARE:

2 kommenttia

  1. Huh, onpa ystävälläsi jännitävä työ!

    VastaaPoista
  2. Oi, minullakin on samanlaisissa töissä ystävä, mutta toisaalla, Afrikassa!
    duudsoneita en minäkään kotiini haluaisi. Huh huh! Pojilta puuttuu itsesuojeluvaisto. :D
    -Viltsu-

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig