tiistai 3. syyskuuta 2013

Tallinna!

Olin viikonlopun laivalla ja Tallinnassa.  Matkasimme Silja Europalla Tallinnaan, auton jätimme laivaan. Ristelyparkki, kun on paljon kalliimpi vaihtoehto kuin auton vieminen laivaan. Rakastan matkustamista, jos asuisin lähempänä Etelä-Suomea, niin matkustaisin extempore useamminkin. Ajattelin tuottaa teille oikein kunnon kuvaähkyn viikonlopustani :D  Viikonloppuun kuului hyvää seuraa, hyvää ruokaa ja virvoittavia juomia.




Tämä pieni lintunen säälitti, koska sen toinen jalka oli vioittunut.



Kiireetöntä aikaa rauhallisessa baarissa.



Manchego-juustoa, hilloa ja kuohuvaa!





Valitsin venäläisessä ravintolassa Härän sisäfileetä á la russe.

  
Pullollinen kuohuvaa.


Alkupalat.




Miljöö, ruoka ja tunnelma olivat kohdillaan venäläisessä ravintolassa. En vaan tykkää buffet-meinigistä, koska siellä ei kuule omia ajatuksiakaan. Niin kova hälinä siellä usein on sekä naapuripöydän PenttiIrmeli on kitannut sitä tahtia buffettiin kuuluvaa "ilmaista viiniä", että oksentaa. Kerran olen ruotsinlaivalla tällaisen episodin nähnyt ja se oli myös viimeinen kerta, kun sellaista näen.



Lammasvarrasta.



Akvavitia.


Jälkiruoka kokoelma.


Illalla laivalla esiintyivät Marion Rung, Krista Siegfrids ja ruotsalainen tyttöbändi Timoteij.







Kannattaa kuunnella ruotsalaisen Timoteij-bändin biisi Stormande Hav. Yllätyin kuinka hyvä bändi olikaan! Timoteij on ollut useissa ruotsin Euroviisukarsinnoissa.


Käytävällä törmäsimme myös Kristaan!
 

 Hyttimme, sviitti.





Näkymää hyttimme ikkunasta.


Aamupalalla, johon kuuluu skumppalasillinen.




Pienoinen pyrähdys Tallinnan keskustaan.




Kävelimme Merekeskuksen ohi ja poikkesimme siellä tullessamme vanhastakaupungista. Voi taivas, millaisia kopiotavaroita siellä olikaan. Törkeitä köpioita, sellaisia, joita ei originaaleissa ole olemassakaan.



Kävimme yhdellä siis lettuannoksilla D-terminaalin läheisyydessä olevassa Mashassa.





Syyslomalla minulla olisi käytettävissä kahden hengen Eckerö Linen lahjakortti ja Silja Linen edullinen risteily a-hytissä.
Onko teillä kokemusta Eckeröllä matkustamisesta?




 Pientä purtavaa.




Taxfreessa oli myynnissä vuosikerta Christallia pullollinen, 205e.



Nautimme laivalla lehtipihvit ja mango pannacottaa. Pannacotta tosin oli pettymys.




Laivan kannella tuuli ihanasti ja meri tuoksui raikkaalle.



Matkalla kotiin, yhden pysähdyksen taktiikalla.



Kuvaa hieman tuliaisista. Niitä ihania kipparinpiippuja, joiden kohtalo menee oikein EU käsittelyyn. Ei taida herroilla olla paljoa töitä, kun on aikaa säätää jonninjoutavia lakeja ja mahdollisesti poistaa tuotannosta nuo ihanat lakristinamit.


Kisu sai paljon  herkkuja ja hienon uuden posliinisen juomakupin. Miehelleni ostin Chanelin Allure-tuoksua sekä itselleni ripsivärin.




Kummilapsilleni ostin ihanat Älskling-sukat, mutta varas vei ne pussista kun katsoin esitystä vaikka pussi olikin vieressäni. Toivon mukaan paha saa palkkansa! Tällaiset vesilelut he kumminkin saavat tuliaisiksi.



Ihanaa tiistaita kaikille! Me mennään tänään ysien kanssa metsään patikoimaan 12 kilometrin lenkki ja lopuksi paistellaan makkaraa nuotiolla.
 
 PS.Muistakaa osallistua Marintytär-arvontaan!

 

SHARE:

6 kommenttia

  1. Tallinna! <3 Ihana kaupunki :-) Mukava että viikonloppu reissunne sujui hyvin ja hyvät muistot matkassa :-)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti ne sukat edes lämmittävät varkaan varpaita... :/

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia, matkakuvia on aina ihana katsella! Ja Tallinnassa on kiva käydä. Minä kun asun tässä lähellä, niin yritän hyödyntää useasti tätä mahdollisuutta. Viime keväänä olin esikoisen kanssa Eckeröllä äiti-tytär risteilyllä, ja nyt viime viikolla menin toiseen suuntaan aamulaivalla Eckeröllä. Laivassa on hyvää se, että se menee nopeasti Tallinnaan :) Muuten aika peruslaiva. Silja Europalla olen mennyt n. 13 vuotta sitten. Onko se nykyään bilelaiva, niinkuin sitä mainostetaan? Tuo venäläinen ravintola näyttää tosi kivalta, minäkin vältän buffaa viimeiseen asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se bilelaiva, mutta kannattaa ottaa hyvä hytti, kuten deluxe tai sviitti niin risteily on aivan eri sfääreissä. Tänä viikonloppuna siellä oli ihan kiva tunnelma ja sellaisia örveltäjiä ei ollut liikenteessä niin paljoa.

      Poista
  4. Ekeröllä on hyvä mennä Tallinnaan ja tulla takaisin. Ennen kaikkea matkustusmuoto eikä niinkään laivakokemus. Aamupalabuffa kannattaa ottaa, iltaruokaa ei. Hytti on vähän niin ja näin, me otamme yleensä perushytin kun ne ilolientä nauttineet ovat baarien puolella riittää perushyttikin vallan mainiosti siihen, että sää olla rauhassa.

    Käytämme yleensä aina Ekeröä Tallinnaan mennessä, joskin varaamme monesti pakettimatkan eli sitten ollaan Tallinnassa yötä.

    VastaaPoista
  5. Eckeröllä olen mennyt vain reittimatkan Tallinnaan. Kivoja kuvia matkastanne, minäkin tykkään olla laivalla (johtuu ehkä myös siitä, että olen ollut Siljalla töissä) ja ruokapaikaksi valikoituu jokin muu kuin Buffet, lapsenkin kanssa olemme aina käyneet Grillissä tai ala cartessa.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig