keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Ketunlenkki

Olimme eilen yläkoululaisten kanssa patikoimassa. Kiersimme 12 kilometrin mittaisen ketunlenkin, joka oli maastonpinnan vaihteluiden takia mielenkiintoinen lenkki. Matkan puolivälissä oli mehupiste ja lopussa paistomme makkaraa ja söimme matkaeväät. Kyllä vaan ne peruseväätkin maistuvat hyvältä ulkoilmassa, kun ensin oli hieman kuluttanut kaloreita. Välillä etenimme pitkospuita pitkin ja välillä metsäpolkuja samoillen. Sää oli todella hieno, aurinkoa taivaan täydeltä. Illaksi sainkin mojovan pääsäryn, johtunee hektisestä päivästä ja "raittiinilman myrkytyksestä" :D Mutta nyt pääsette nojatuolimatkalle suolle ja metsään.



Reposuo on linnustollisesti arvokas soidensuojeluohjelman kohde Pankakosken taajaman kupeessa. Siellä voi helposti seurata lintujen pesimäpuuhia tai muuttolintujen vierailuja.
Reposuon alueella maisemat vaihtelevat yllätyksellisesti avosuosta harjanteisiin ja järven rantanäkymiin. Päiväretken aikana mielenkiinnon voi suunnata niin erilaisiin lintulajeihin kuin suoluonnon vaihtelevuuteen tai vaikkapa marjanpoimintaan. Soilla ilahduttaa alkukesästä suokukkien kauneus ja loppusyksyllä karpaloiden puna. Luonnontarkkailu onnistuu erinomaisesti luontoa häiritsemättä Ulkkajoen lintutornista ja katselulavalta sekä Ketunlenkin varrelta.

Lisätietoa alueesta, Luontoon.fi



Muistanette, kun kävin kesällä koskenlaskussa kumiveneellä Ruunaan koskilla. Tämä Reposuon retkeilyalue on juurikin Ruunaan alkupäässä, jossa on myös lintutorni ja huikean kauniit maisemat.









Tykkäättekö samoilla metsässä vai oletteko pesunkestäviä cityihmisiä?


Maisemat olivat todella kauniita.


Nuotiomakkaran paistaminen on retkeilyn kohokohtia.









Lintutornista voi bongailla lintusia ja tarkkailla suon elämää.




Bongasin retkellä myös syksyn ensimmäiset kärpässienet. Kärpässieni on kauniin punainen ja aina nähdessäni kärpässienen mieleeni tulee lastensadut ja mörrimöykky.



Värikästä keskiviikkoa Sinulle :) Huomenna tartun haasteisiin, joita olen saanut kahdesta ihanasta blogista!
 


SHARE:

6 kommenttia

  1. Voi kun on kauniita kuvia, ihana kuvamatka!

    Itse rauhoitun metsässä, mutta kyllä minä sen verran cityihminen olen, että polkua pitkin on kivempi taivaltaa kuin ihan metsässä sellaisenaan.

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat, eritoten tuo yksi varasti huomioni.

    VastaaPoista
  3. Kyllä tuollaisessa paikkaa kelpaa samoilla :-) tosi kivalta näyttää :-)

    VastaaPoista
  4. Upeat maisemat!
    Viihdyn todella hyvin metsissä, soilla ja pelloilla... "ulkoruokintaa" unohtamatta :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä tuolla kelpaa retkeillä. Upeita maisemia!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig