lauantai 28. syyskuuta 2013

Hämärän tunnelmallinen perjantai-ilta!

Kotipaikkakunnallani on tapana järjestää syyskuun lopulla Hämärän kaupan ilta, jolloin katukeittiöt ja liikkeet ovat avoinna klo 21 saakkaa ja pääkadulla on tarjolla kaikenlaista toimintaa. Kävin tarkastamassa kauapungilla hämärän kaupan tarjonnan ja auttelin miestäni hänen liikkeellään. Leipomani omenapiirakat hävisivät parempiin suihin ja koska omppupiirakkaa jäi vielä, niin tarjoamme sitä vielä tänään asiakkaillemme kera kupposen kuumaa kahvia. Viikonloppu menee autellessa tuttava vanhusta, leipoessa, oleillessa kisujen kanssa ja miettien sitä voiko Maija Maitoparta jäädä meille. Hän on rakenteltaan hentoinen, välillä todella huonovointinen ja hänet on erotettu liian aikaisin emostaan, ikävää.


Päivällä sää oli hyvin sateinen, mutta iltapäivällä sää selkeni ja aurinko paistoi kauniisti pilvien lomasta kullaten ruskan väreissä olevien puiden harvat lehdistöt ja rungot. Mutta syksyn saapumisen huomaa jo sään viileydestä. Ballerinoilla ei oikein voi enää tepastella, on kaivettava esille syksyisemmät kävelykengät.
Vihaan talvea tai viha on liian kova sana, inhoan talvea ja paljon. Tosin talvessa mukavaa on hiihtäminen. On ollut hienoa löytää näinkin hieno laji kuin hiihto uudestaan, sitten lukion. Lukiossa liikuntatunneilla oli kuri kuin natsileirillä.  Joka ikinen talvi liikuntatunneilla hiihdettiin vähintään 10 kilsan hiihtolenkki. Sydäntalvella inho on aivan liian lievä sana kaikkeen tähän poskiapistelevään ja kauluksestatunkevaan viimaan ja alatipaleleviin varpaisiin. Talvi on unen ja levon aikaa. Talvella ei tarvitse olla ylienerginen. Talvella voi elää säästöliekillä. Mutta vielä en haluaisi ajatella talvea, koska syksy on jo tarpeeksi ankea asia.




 Paikallinen puhallinorkesteri tarjosi vaskisoittimilla soitettuja sulosointuja.



Poikkesin muun muassa yhteiskumppanini Sisustus Emilian tiloissa ja ihailin syksyn värejä kankaissa.



 Auttelin miestäni hänen liikkeellään ja neljä tuntia vierähtikin nopeasti :)




Ulkotulet valaisivat kauniisti hämärtyvää tienoota ja toivottivat asiakkaat tervetulleiksi.



Taikkaria ollaan lakkauttamassa ja sen puolesta on puhuttu paljon. Toivottavasti Taikkari säilyisi, koska se työllistää hyvin erityisryhmiä. Jokaiselle ihmiselle on oltava tässä maailmassa oma paikkansa. Jokaisella on oikeus kokea iloa ja onnistumisenkokemuksia.


Ostin kannatuksesta hämärän hodarin, koska tuotto meni hyvään tarkoitukseen, luokkaretkeen.



 Työllisyyden kuntakokeilu järjesti letkajenkan, jonka tarkoituksena oli koota mahdollisimman monta jenkkaajaa. Tavoitteena oli myös Suomen ennätyksen tekeminen.


 Loppuillasta oli varsin hieno ilotulitus.



Huomasin kuluneella viikolla, kuinka ärsyttävää vähättely onkaan. Vähättely osoittaa jonkinlaista tahdittomuutta, jolla painetaan villaisella toisen ihmisen sanomiset. Elämähän koettelee jossain vaiheessa meitä jokaista. Ei ole olemassakaan lasikupua, joka suojaisi elämän raadollisuudelta. Aina joku muu tietää olevinaan paremmin kuin itse. Ei se niin mene. Kuunnelkaa itseänne ja unohtakaa pikkusieluiset vähättelijät, jotka luulevat tietävänsä paremmin. Eivät he tiedä. Eivät todellakaan!


Kävin myös ostoksilla uudessa sisustus -ja lifestyleliikkeessä, Sisustus Motinissa. Ostin sieltä jotain niin ihanaa, josta kerron teille huomenna enemmän ;)


Sain yhteistyökumppaneiltani kivoja kiitoslahjoja. Kiitän ja niiaan syvään :) Alla olevan Maria Drockilan kynttilän sain Sisustus Emiliasta tummuviin syysiltoihin tuomaan valoa, kaunis! Meillä poltetaan syksyn ja talven aikana paljon kynttilöitä. Liekin loistava aitovalo on jotain niin tunnelmallista, jota lamput eivät vaan voi korvata.


Viikonloppuna meillä luetaan ja kuunnellaan nurkissa humisevaa tuulen tuiverrusta. Leivon herkkuja ja kasvatan rasvakerrosta kuten linnut. Ulkolyhtykin saa asukikseen kauniisti lepattavan liekin.
Vietämme koko perhe kissanpäiviä. Tai ainakin kissamaisia hetkiä.


Sain myös Marintyttäreltä aivan ihastuttavat lahjat, Marimekon Puketti-kauppakassin ja uusinta uutta olevan Pisara pussukan. Huippua!




Pisarasta on tullut yksi suosikki kuoseistani. Haaveilenkin Marimekon Pisara Converseista.


 Suloisiin ja sieviin ajatuksiin sukellan alkavaan viikonloppuun, toivottavasti sinäkin voit tehdä samoin, haaveiden täyttämää lauantaita Sinulle!



SHARE:

6 kommenttia

  1. Mukavaa, kun tuollaisia tapahtumia järjestetään. Siinä tarvitaan monen monta tahoa yhteen hiileen puhaltamaan.
    Rentouttavaa viikonloppua!
    Minun pitäisi ryhdistäytyä ja laittaa kukkaistutukset - ja laatikot talviteloilleen.....

    VastaaPoista
  2. Hauskan kuuloinen tapahtuma. Blogissani on sinulle haaste :)

    VastaaPoista
  3. Kivalta kuulostava tapahtuma ! Mukavaa ja tunnelmallista viikonloppua :)

    VastaaPoista
  4. Kuullostaa kivalta tapahtumalta!

    VastaaPoista
  5. Kiitos mukavasta blogistasi, Satu! Urheiluliikkeeseen poikkesimme tänään, kun kerroit huimista alennuksista. Kiitos vinkistä! Ensi viikolla taidan poiketa tuonne Sisustus Emiliaan, koska siellä näyttää ihan mielettömän ihanalta! Jospa sieltä jotain mukavaa tähänkin kotiin löytyisi. Ja hienoa, että ostit "Hämärän hodarin", sillä on juuri minun tyttären luokkaretki saanut tukesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, kun tykkäät lukea blogiani :) Itse asiassa ostin 3 hodaria, hyviä olivat!

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig