perjantai 13. syyskuuta 2013

Friday the 13th

Kuinka moni teistä uskoo, että kaikki mitä tekee perjantaina 13.päivä menee ns.penkin alle? Minulla on ollut hieman vastatuulta viime aikoina, mutta josko myötätuuli alkaisi puhaltaa eikä vastatuuli veisi viimeisiäkin voimia. Kaikki meistä murehtivat joskus. Kaikilla on joskus huonoja päiviä. Joskus nuo ikävät asiat tuntuvat valtaavan koko elämän ja kaikki tuntuu valtavan synkältä. Se menee ohi. Joskus nopeasti, joskus vähän hitaammin. Ne asiat joista murehdin 20 vuotta sitten, en enää edes muistakaan niitä asioita. Ei pitäisi synkistellä, mutta joskus ei vaan ole muuta vaihtoehtoa. Mutta murhetta ei pidä ottaa sydämensä asukiksi, se on suuri ja raskas virhe. Kaikella on aikansa ja paikkansa.  Kärsimystä, se on mitä parhain opettajamme. Mutta kärsimys ei kuitenkaan ole hienoa, joskus se on jopa musertavaa. Jos pystyisi kuitenkin kaiken keskellä pikkuisen muistamaan, että tämä on väliaikaista ja johtaa parempaan, niin hyvä on.

Nyt tuli sade, täällä on satanut ja välillä paistanut aurinko. Välillä taivaalle on kohonnut kaunis sateenkaari. Luonto on kaunis, kunhan vain pysähtyy katselemaan sen monimuotoisuutta. Punaposkisia marjoja ja pihlajasta pihlajaan lentelevät humalaiset tilhet. Töiden jälkeen menen varastollemme etsimään kirppikselle meneviä tavaroita. Iso urakka. Sieltä menen auttamaan tuttava vanhusta. Joskus mietin, että kuka auttaisi minua?





Tänä iltana aion lötkötellä hämärässä, sytytytellä kynttilöitä, ilman kiirettä, hoppua. Miettiä, leipoisiko valkosipuli- vai juustopatonkia illaksi
vai ehkä kuitenkin vasta aamuksi. Vaihdan  sohvan nurkasta toiseen, lukunurkkaukseen lukemaan kirjapinoa pienemmäksi. Kuuntelen sadetta, syön mansikoita ja vadelmia. Ihan vaan olla ja haaveilla.
Kunpa haaveet toteutuisivat edes osittain. Mutta turha luulo. Elämä on välillä kuin kylmää sotaa. Meillä jokaisella, luulisin.


Porskutetaan viikonloppua ja perjantai-iltaa kohti; otan muuten takuuvarmasti lasillisen skumppaa! Ainakin. Ja yhden jutun olen päättänyt vakaasti. En osta uusia vaatteita tai muita asusteita, jollen saa niitä melkein ilmaiseksi. Aion säästää rahat joululoman ulkomaanmatkaan. Osallistuin pienellä summalla  Nälkäpäivä keräykseen, jonka tuotto käytetään niin kotimaan kuin ulkomaidenkin avustuskohteisiin. Vaikka usein luulemme, että Punainen risti tukee vain ulkomaan avustuskohteita. Tärkeällä asialla siis liikutaan. Osallistu sinäkin.


Eilen illalla leivoin sämpylöitä iltateelle ja sämpylöistä tulikin oikein herkullisia.
Ohjeen löysin suoraan jauhopussista. Itse asiassa en ole koskaan aikaisemmin syönyt näin herkullisia sämpylöitä, nämä jauhot ovat todella rouhean hyviä! Leipomusten jälkeen kotona leijailee ihana tuoksu ja mikä parasta, kun tekee ruuan itse niin tietää tarkkaan mitä se sisältää.



Pientä iltapalaa iltateen kaveriksi.



" Tätä en olekaan koskaan ennen yrittänyt, joten luulen, että ihan varmasti onnistuu!" -Peppi Pitkätossu-

Iltateen jälkeen surffailin netissä ja löysin sieltä aika hauskat kengät,  Zalando


Irregular Choice BASHFUL BRENDA



Viettäkää lempeän leppoisa viikonloppu!




SHARE:

8 kommenttia

  1. Sämpylä päivä täälläkin vapaa päivän kunniaksi! :-) Toivottavasti onnistuu yhtä hyvin kun sinulla! :-)

    Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipomisen iloa ja lämpöistä viikonloppua Sinulle Seija <3

      Poista
  2. Hauskaa viikonloppua Satu! Ihana tuo Peppi Pitkätossun sitaatti ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin :) Oon aika lapsenmielinen ja minuunkin kolahtavat Pepin ja Muumien sanonnat.

      Poista
  3. Lämmin uunituore sämpylä ja voi, Nam.

    Kävin äsken herättelemässä tyttöä ja sitten alkoi kuulumaan kilinää tyttärn kolikkoastiasta, kysyin "mihin tarvitset rahaa", katse ylös "No tänään on se nälkäpäiväkeräys koululla"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma :) Monesti tosiaan luullaan, että Punainen risti tukee vain afrikkalaisia, mutta Krista Kososen Nälkäpäivä-videoklipissä kerrotaan hienosti siitä miten suomalaisiakin autetaan hädän hetkellä :)

      Poista
  4. Voi että kun alkoi tekemään mieli tuoreita sämpylöitä :D
    Mukavia ajatuksia ja kuvia tässä tekstissä oli taas, mukavaa viikonloppua ja sitä perjantaitakin 13.päivästä huolimatta! :)

    VastaaPoista
  5. Sämpylät ovat kyllä ihan parhaita. Mukavaa viikonloppua ja hyvää perjantaita, vaikka onkin 13. pv :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig