torstai 8. elokuuta 2013

Kööpenhamina, osa 5!

 Tervetuloa nojatuolimatkalle Kööpenhaminan matkani viimeiselle osiolle. Tänään kurkistamme Rosenborgin linnaan, jossa säilytetään muun muassa kruununjalokiviä. Rosenborgin linnaan pääsee samalla kuvausmaksulla kunhan säilyttää Amalienborgista tai Rosenborgista matkalla Amalienborgiin kuvaustarran. Pääsymaksu noin 80DKK ja kuvausmaksu 20 DKK. Linnan 24 huonetta ovat avoinna yleisölle. Linnassa on myös mittaamattoman arvokkaita aarteita. Kruununjalokiviä säilytetään kellarissa.

 Linnan rakennustyöt aloitettiin vuonna 1606, mutta kuningas antoi sille nimen vasta vuonna 1624. Historioitsijoiden mukaan nimi Rosenborg, ”ruusulinna”, kuvaa ehkä kuninkaan ja hänen vaimonsa rakkautta.
Kristian vietti mahdollisimman paljon aikaa Rosenborgissa, joka varustettiin monenlaisilla ylellisyyksillä. Rosenborgin linnan yhteydessä on puisto, joka on kaupungin suosituin puisto. Hieno paikka kävelylle tai piknikille.

 Kävelimme keskustasta Rosenborgin linnaan, eikä matka ollut kovin pitkä.



Tällainen on kuvaustarra, joka oikeuttaa kuvaamiseen Rosenborgin - ja Amalienborgin linnoissa.

 Tällaiset alla olevat kaakelit olivat kuninkaan helpotushuoneessa.







Rosenborgin linnan kylpyhuoneissa oli muun muassa juokseva vesi ja vessat, joista johti viemäriputki suoraan linnan vallihautaan. Takat eivät ainoastaan lämmittäneet, vaan niistä myös tulvi ”hajustettua” ilmaa linnan käytäville, sillä kuningas halusi käyttää takoissa vain hyvältä tuoksuvia puita. 




  
Osa linnan huoneista oli todella tummanpuhuvia.



 Kaunis kattomaalaus!

 Tää ois kiva leponurkkaus. Ihastelin suuresti näitä huonekaluja!




 Vähän hienompien lapsosten syöttötuoli.






 Välillä Rosenborgin linnassa näytti kuin Sikstuksen kappelissa Roomassa, upeita kattomaalauksia.



 Kristian IV:n aikana ritarisalissa tanssittiin, mutta myöhemmät kuninkaat ovat käyttäneet sitä audienssisalina.

 Tinasotamiehiä, kultaisia ja osassa myös timantteja!

 Kuninkaallisia hevosvarusteita.

Alla; Norsuunluusta tehty koriste.


Aika hieno miekka, kultaa ja jalokiviä.







Kuningatar Margareeta kuulema ei enää käytä niin usein näitä koruja ja sen takia ne ovat esillä Rosenborgissa. Kyllä vaan mulle kelpaisivat :D



 Rosenborgin jälkeen menimme Letz Sushiin ja tilasin tofu-riisikuppeja ja olutta.



Obelixissa nautimme smörgåsarin, josta en muistanut napata kuvaa, niin hyvää se oli, että meni nopeasti parempiin suihin!


Tällaisen alkoholittoman strawberry margaritan nautin lomamme aikana keskustan Sari-ravintolan terassilla, ja se oli todellinen pettymys. Juomaa sai odotella puoli tuntia ja kotimaassa olen saanut sata kertaa paremman mansikka margaritan.


Matkasimme junalla lentokentälle, johon kului aikaa vain noin 10 minuuttia.
Maksoimme junalipusta noin 4,70€/henkilö, kun taksi olisi maksanut 30-40€.



Kastrupin lentokenttä on hieno ja siisti. Siellä oli muun muassa Hermesin, Ralph Laurenin, Bossin, Guccin, Burberryn ja Victoria´s Secretin myymälät.




Nautimme O´Learys ravintolassa lentokentällä iltapalaa ettei heti Helsinkiin saavuttamme olisi nälkä.



 Matkasimme Helsinkiin Norwegianilla ja voin vain suositella tätä lentoyhtiötä. Se sai järjestykseen niin humalaiset kuin muutkin örveltäjät. Lentokoneen penkit olivat recaron, joka takasi hyvän istuinmukavuuden.


Kuuntelin alkulennon ajan uhoamista ja sitä, kun kaksi suomalaista "junttia" joivat omia juomiaan aivan istuimeni takana ja lentoemo sai heidät pian kiinni omien juomien juomisesta, niin kovaa ääntä he pitivät lennolla. Toinen tyypeistä nousi penkistään kesken lentokoneen nousun. Kuuntelin etupenkissä, kuinka aikuiset ihmiset voivat taantua uskomattoman alhaiselle älylliselle tasolle. Kuuntelin heidän uhoamisjuttujaan siitä kuinka kovia jätkiä he ovat lyömään. Onneksi nämä "sankarit" saivat lennon loputtua lentokapteenin puhuttelun ja ilmeisesti porttikiellon joksikin aikaa. Amen!



Lentäminen on ihana tapa matkustaa ja jos minulla olisi enemmän rahaa niin matkailisin useammin. Matkailussa ei mene rahat hukkaan, se on sijoitus omaan hyvinvointiin ja maailmankuvan avartumiseen. Olen saanut matkustaa pienestä tytöstä lähtien vanhempieni kanssa ympäri maailmaa. Olen tästä mahdollisuudesta heille ikuisesti kiitollinen. Matkailu ja uusien kulttuurien kohtaaminen ovat tehneet minusta sosiaalisemman, nöyremmän, kunnioittavamman muita ihmisiä kohtaan, selviytymistaitoisen ja elämää kohtaan pelottomamman. En pelkää ns.turhia asioita elämässä, elämä kantaa. Sitä osaa arvostaa omaa elämäänsä eri tavalla kun on nähnyt ihmisiä joilta puuttuu perusjutut elämästä. Elämä ei ole itsestäänselvyyttä, joillekin se on päivästä toiseen selviytymistä. Silloin tulee auttaa hädässä olevaa! Esimerkiksi, kun näen ulkomailla kerjääjiä kadunkulmassa vien heille ja heidän koirilleen ruokaa ja vettä. Näin autan heitä konkreettisesti.



Tällainen oli Kööpenhaminan matkani. Rentouttava, maailmankuvaa avartava ja herkullinen. Voin suositella kaupunkia ja siellä kannattaa miettiä tarkkaan minkä bussin ottaa, jos haluaa kiertää nähtävyyksiä, osaan sisältyy myös kanaaliristeily. Matkalle kannattaa varata hyvät kengät, koska nähtävyydet näkee myös kävellen. Nähtävyydet eivät ole ilmaisia ja pääsymaksuihin kannattaakin varata reilusti rahaa. Hotelli kannattaa ottaa keskustasta.  Kööpenhaminaan kannattaa varata vähintään kolme päivää, siinä ajassa näkee kaupunkia jo kivasti. Säät suosivat ja lämmintä olikin joka päivä yli +25 astetta. Toivottavasti saitte kokonaiskuvan Kööpenhaminasta näiden viiden postauksen perusteella.


Suuntaan heti aamusta blogiyhteistyö tapaamiseen, katsotaan mitä se poikii. Toivottavasti jotain kivaa, koska tykkään kirjoittamisesta :)

Muistakaa osallistua eilen alkaneeseen MinDeco -arvontaan!



SHARE:

5 kommenttia

  1. Upeita matkakuvia ja kiva postaus. Kiitos. Mukavaa päivää sinulle.

    VastaaPoista
  2. Paljon tuttuja paikkoja, tosin tällä reissulla emme tutustuneet linnoihin. Junalla mekin matkasimme kaupungin ja lentokentän välit... niin ja onneksi meille osui oikein ihanat matkakumppanit lentokoneessa, paljon lapsiperheitä olikin heinäkuun alkupuolella liikenteessä :)

    Aurinkoista torstaita!

    VastaaPoista
  3. Oletpa ottanut paljon kauniita kuvia. Olen samaa mieltä tuosta matkustelusta, että se on sama kuin laittaisi rahaa säästöön. Itse mielummin matkustan kuin maksan esim. asuntolainaa ennakkoon. Eihän sitä koskaan tiedä loppupäiviensä määrää ja ainakin on nauttinut elämästä :)
    Hyvää "bisnestapaamista".

    VastaaPoista
  4. Totta tosiaan - kyllä sitä joskus miettii mitä järkeä tällaisessa elämässä on että raataa henki hieverissä kalliin asunnon takia ja elämä jää sen takia elämättä... Että valitsinko sittenkään oikein...??

    VastaaPoista
  5. Ihastuttavia kuvia! Tuli matkakuume Köpikseen ;)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig