keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kööpenhamina, osa 4!

Taas matkaamme nojatuolimatkalla kohti Kööpenhaminaa ja katsomaan sen elämää. Tänään tutustumme kanaaliristeilyyn, Christianiaan ja Strøgetiin. Christiania on Kööpenhaminan  keskustassa sijaitseva vapaakaupungiksi julistautunut alue. Joukkohippejä ja talonvaltaajia ottivat tämä entisen kasarmialueen haltuunsa vuonna 1971. Sittemmin paikka on tullut tunnetuksihuumeidenkäyttäjien ja taiteilijoiden tyyssijana. 36 hehtaarin laajuisessa Christianiassa vierailee vuosittain noin miljoona turistia.

Christianian epävirallinen lippu.


Kovat huumeet ovat kaupunginosassa periaatteessa kiellettyjä, mutta kannabista kaupataan, ostetaan ja käytetään vapaasti aivan kaikissa sen eri muodoissa. Huumekauppaa käydään etenkin kuululla Pusher Streetillä, jossa valokuvaaminen ei ole sallittua. Kadulla alkaakin Green Zone- jossa kuvaaminen on kiellettyä. Christianiassa oli liikennemerkkejä, joissa kiellettiin juokseminen ja  valokuvaaminen. Siellä oleili paljon koiria ja kissoja vapaana. Osalla koirista oli panta. Myös yksityisautoilu vapaakaupungissa on kielletty. Alueella järjestetään usein konsertteja ja siellä on paljon kahviloita ja ravintoloita. Käväisimme alueella noin kymmenen minuutin verran, koska en kokenut siellä oloani kovin turvalliseksi vaikka turisteja siellä pyörikin. Tästä linkistä pääset Christianian kotisivuille ja voit tarkastella aluetta tarkemmin.


Nyhavnin alueella on todella kaunista ja se on aivan Amalienborgin linnan lähellä. Osa ihmisistä oli pukeutunut todella kesäisesti ja osa kevyt toppatakkeihin.

                                                   Christianiaa.



Christianiaa reunusti aita, joka oli "koristeltu" graffiteilla.


Pääsisäänkäynti.



Christianian jälkeen suuntasimme Vor Frelsers-kirkkoon. Christiania kuvattuna Vor Frelsers- kirkon huipulta.




Vor Frelsers Kirke -kirkossa voit kiivetä kierreportaita pitkin tornin huipulle. Kirkko rakennettiin vuosina 1682-96 ja se on 92 metriä korkea. Sieltä on huimat näkymät Kööpenhaminan ylitse. Vaikka olenkin korkeanpaikankammoinen niin silti pystyin kiipeämään aivan huipulle saakka. Täytyi vain vältellä katselemasta kaiteelta suoraan alas, pelkkien maisemien katselu horisonttiin ei tehnyt pahaa. Tätä kohdetta en suosittele huono jalkaisille, koska kiipeämistä riittää ja aluksi kiivetään muutama kymmenen metriä kirkon sisällä kapeita pieniä portaita, joissa välillä on ahdasta kun trafiikkia on ylhäältä alas ja toisinpäin. Viimeiset kymmenet metrit kiivetäänkin ulkoportaita pitkin.

Kiipesimme Vor Frelsers Kirke -kirkon torniin ainakin satatuhatta rappusta! Hyvin hapotti jalkoja, kun olimme kiivenneet huipulle. Ja tämäkään kohde ei ollut ilmainen, se maksoi 40 DKK.





Alla kuvia kirkon alaosasta.


 Kanaaliristeilyt ovat suosittuja ja oma risteilymme kuului Hop On Hop Off-bussikyydin hintaan.



 Kävimme Vor Frelsers Kirkeen kiipeämisen jälkeen syömässä hieman palan painiketta.Letz Sushi -ravintolassa ja veljeni mielestä Teriyaki Loheni muistutti kissanruokaa :D Tämän aterian hinta oli 95 DKK.
 Jälkkäriksi macaronseja.


Matkamme ajan oli hyvät säät vain yhtenä päivänä satoi kymmenen minuutin ajan kuuroluontoisesti.







 Kööpenhaminassa on kauniita taloja ja etenkin se, että talot ovat eri värisiä.



Tässä oli aika kiva merinäkymällä oleva hotelli.
  Palanut entinen kuninkaanlinna.

Sokerihumala taattu!
Kööpenhamina on pyöräilijöiden luvattu kaupunki!
Keskellä Strögetiä oli palanut rakennus ja se vieressä Louis Vuittonin liike.

Vuittonin liikkeen näyteikkunassakin oli pyöräteema.



Strøget muodostuu useammasta kadusta, joka on Euroopan pisin kävelykatu.
Strøget on yhteisnimitys muutamalle toistensa jatkeina olevalle kadulle ja niiden välillä sijaitsevalle aukiolle Kööpenhaminan keskustassa. Strøgeillä on useitakauppakeskuksia ja kauppoja, aivan jokaiseen makuun!


Kävimme myös Lego-kaupassa, joka todellakin oli käymisen arvoinen paikka.

Lego-kaupasta olisi voinut ostaa pusseihin kilohinnalla erivärisiä lego-palikoita, kuten karkkikaupassa karkkeja konsanaan.


 Huomenna mennään kurkkaamaan kruununjalokiviä ja muuta kaunista Rosenborgin linnaan :)



SHARE:

4 kommenttia

  1. Oi kun kivoja kuvia! Ihan alkoi korkeanpaikan kammoista huimaamaan kun noita kirkon tornin kuvia katseli :D

    VastaaPoista
  2. Ihania juttuja olette matkalla nähnyt :-) monta mukavaa paikkaa :-)

    Mukavaa päivää ♡

    VastaaPoista
  3. Siinäpä kattava matkareportaasi. Olette ehtineet nähdä todella paljon :)

    VastaaPoista
  4. Kivoja kuvia matkaraportin kera!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig