maanantai 5. elokuuta 2013

Kööpenhamina, osa 2

Alkuun hieman kuvia Carlsbergin panimolta ja kuvien lopussa lisää vinkkejä ja matkakertomusta, olkaa hyvä!















 Kokoelmissa oli huimat 22 120 olutpulloa ympäri maailman.

























Tässäpä tulee Kööpenhaminan matkapostaus numero 2. Tällä viikolla alkaakin jo työt, perjantaina :) Kesä on mennyt todella nopeasti. On aika nauttia viimeisistä kesälomapäivistä Pielisen rannalla auringonpaisteessa.

Kävimme ensimmäisenä päivänä suositussa matkakohteessa, Carlsbergin panimomuseossa. Hieno paikka ja pääsymaksuun kuului kaksi vapaavalintaista juomaa, joko limua tai olutta. Carslbergillä oli myös oma museonsa ja kauppansa. Kaupasta tarttui mukaan kivoja aforismi muistilappusia, pikeepaidat ja Somersbyn kaunis siideripullo. Jos omistat ravintolan tai pubin niin Carslbergin kaupasta saat ostettua kaikkea kivaa oheisrekvisiittaa yritykseesi.
Suuntasimme pitkän kävelyn jälkeen hotellille vaihtamaan vaatteet ja nauttimaan läheisen italialaisen ravintola Frascatin pastoista. Tilasin alkupaloiksi kolmen erilaisen bruschetan valikoiman, pääruuaksi pasta carbonaran ja jälkiruuaksi sambuca jäädykkeen, siis jälkkäri oli todella pahanmakuinen. En hirmuisesti tykkää alkoholista makuna ja tämä jälkkäri oli oikein uinut siinä.





Seuraavana päivänä otimme Hop On Hop Off-kiertoajelubussin ja suuntasimme nähtävyyksille. Tähän kiertoajeluun kuului myös kanaaliajelu, joka oli todella kiva! Tosin välimatkat olisi vinut ihan hyvin kävelläkin, kun mukana olivat hyvät kävelykengät mutta bussilla pääsi nopeammin paikasta toiseen. Kävelimme loman aikan paljon ja toimi hyvin pidempien välimatkojen siirtymisessä.
Suuntasimme Pieni merenneito-patsaalle, jossa oli muutama muukin ihminen meidän lisäksi :D Ostimme pakolliset veistokset Pienestä merenneidosta ja suuntasimme amalienborgin linnaan, jossa sijaitsee myös kuningatar Margareetan ja kruununprinssi Frederikin kodit. Nähtävyytenä Amalienborg oli pettymys, parempi käyntikohde on Rosenborgin linna, jossa onkin paljon nähtävää. Kannattaa muistaa, että maksaessasi jompaankumpaan linnaan valokuvausmaksun 20DKK niin saat kuvata valokuvaustarraa vastaan molemmissa linnoissa. Kööpenhaminan keskustassa on paljon riksatakseja, jotka polkevat pientä korvausta vastaan mukavan pituisia matkoja. Me suuntasimme Strögetiltä hotelliimme tällaisella riksataksilla.



Huomenna jatkuu matkakertomus, sitten suuntaammekin muun muassa Amalienborgin linnaan ja Tivoliin!
See Ya :)

SHARE:

7 kommenttia

  1. Oi ihana postaus :-) aivan ihana kaupunki, tuonne tarvii suunnata ehdottomasti :-)

    Mukavaa lomapäivää :-)

    VastaaPoista
  2. Tosi kivoja kuvia ja taidolla otettuja. Mukavaa alkua sinulle töihin open hommiin :)Voi kun saisin itsekin noin jämptin
    ja määrätietoisen luonteen kuin mitä sinulla Satuseni...

    T: Suvi vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Elämänkokemus on opettanut paljon määrätietoisuuden johdatuksessa.

      Poista
  3. Ihanan eläimellisiä kuvia. ;)( Rakastan viidakon elämää. )

    VastaaPoista
  4. Ihania tunnelmia. Upean näköinen paikka.

    VastaaPoista
  5. Kivoja kuvia! Silloin kun me kävimme Köpiksessä, Pieni merenneito-patsas oli Kiinassa lainassa :) Minä pidin kovasti Amalieborgin linnasta, silloin pääsi katsomaan Maryn ja Frederikin tulevaan kotiin, jota kovasti rempattiin. Heillä olikin hyvin erikoisia sisustusratkaisuja.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig