sunnuntai 18. elokuuta 2013

Jos metsään haluat mennä nyt...





Käykääs kurkkimassa uutta blogipostaustani yhteistyökumppanini blogista, komemntoikaa ja liittykää lukijoiksi, Maata näkyvissä, ohoi! 
Blogilla onkin ollut jo kivasti päivittäin lukijoita, kiitos kaunis! :)




Kävin päivällä marja- ja sienimetsässä ja löysin oikein punaposkisia puolukoita ja luonnon omaa keltaista kultaa kantarelleja. Pari viikkoa sitten puolukat olivat vielä raakileita mutta pimenevät yöt ovat tehneet tehtävänsä ja puolukat alkavat olla kerättävissä. Metsässä samoilu on mukavaa vaikkakin täytyy muistaa ne käärmeet, jotka metsässä asustavat. Kannattaa muistaa laittaa kumpparit jalkaan jottei kyy pääse iskemään myrkkyhampaitaan nilkkaan sekä pitää mukanaan kyypakkausta, edullinen henkivakuutus. Marja-ja sienimetsään voi mennä autolla tai pyöräillen. Metsässä samoilu on mukavampaa kaverin kanssa ja muutama leipäpalanen mukaan niin jaksaa ihastella luonnon kauneutta pidempäänkin. Olen myös huomannut, että eväät ulkoilmassa maistuvat paljon paremmalta kuin kotona ruokapöydän ääressä. 

Pienenä vinkkinä, itse en syö muita syksynsieniä kuin kantarelleja, koska ne ovat niin helppo työstää ruuaksi. Pannulle voita, puhdistetut kantarellit pannulle pieniksi pilkottuina ja sipulikuutioita. Kuullotus pannulla ja sienet voi tarjota keittona, perunoiden kera tai syödä ihan vaan leivän päällisenä. Joko te olette nauttineet syyssäistä marja- ja sienimetsässä?


Jokos olette käyneet sieni- ja marjametsässä?



Viime syksynä löysin marjastuksen ilot ja keräsinkin yli 200 kiloa puolukkaa. Suurimman osan myyntiin. Edellisen kerran olin käynyt marjametsässä lapsena, kaksikymmentä vuotta sitten. Marja- ja sineimetsässä samoillessa tulee samalla nautittua hyötyliikunnasta, raittiista ilmasta, kauniista maisemista ja hyvästä seurasta. Marjastin äitini ja ystävättäreni kanssa ja meillä oli aina eväät matkassa. Joskus meillä oli mukana kertakäyttögrilli ja makkarat. Retkieväät ne vaan maistuvat aina hyvältä. Oikeastaan retkeilyn kohokohta on juuri ruokailu. Metsässä samoilu on aikalailla edullista ja jokainen voi samoilla siellä oman kuntonsa mukaan. Hyvä sää, raitis ilma ja makoisat retki väät ovat yhtä kuin hyvä mieli.

Makoisaa sunnuntaita!

 
SHARE:

2 kommenttia

  1. Hei Satu! Kerroit edellisessä kirjoituksessa surustasi ja ikävästäsi isääsi kohtaan. On ymmärrettävää että välillä suru saa vallan ihmisessä koska tapahtuneesta on vajaat kaksi vuotta niin taisit mainita jossain kirjoituksessa.
    Tiedän kokemuksesta sillä oma isäni kuoli yllättäen reilu 9 vuotta sitten ja hänkin oli nuori alta viidenkymmenen. En sure enää viikoittain silti joskus totean jopa ääneen että missähän se isä on vaikka tiedän että häntä ei enää ole. Minulla on tunne että hän ohjaa minua elämässäni ja pääsen vaikeiden asioiden ja tilanteiden yli hänen avullaan vaikka hän ei enää läsnä elämässäni olekkaan.

    T: Suvi

    VastaaPoista
  2. Metsällä on niin rauhoittava vaikutus. Sienet ovat kyllä todella hyviä, niistä saa ihanaa kastiketta, keittoa ja piirasta.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig