sunnuntai 25. elokuuta 2013

Banskulettuja ja päikkäreitä!


Aloitetaan sunnuntai-illan postaus herkkukuvilla eli tein aamulla banaanilettuja. Banskuletut ovat helppoja tehdä ja banaani toimiikin sekä makua antavana että sitovana elementtinä. Kannattaa kokeilla! Banskuletuilla herkuttelun jälkeen onkin hyvä ottaa pienet päikkärit ;)

 

Banaaniletut (2-3 hlö)

2 kananmunaa
2 banaania
voita paistamiseen
Mausta taikina halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla, kanelilla, tai kardemummalla. Sekoita kananmunat, pilko banaanit joukkoon ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä pannulla runsaassa voissa. Käytin isoa valurautapannua, ja hienosti pitivät muotonsa ja pysyivät koossa. Päälle voi laittaa vaikkapa suklaakastiketta, siirappia, mansikoita, puolukoita, hilloa tai jäätelöä.


Kävin päivällä samoilemassa metsässä ja keräämässä puolukoita. Saalis olikin aika hyvä! Keräsin puolessatoista tunnissa kaksi sankollista puolukoita. Metsässä samoilu tekee niin hyvää sielulle ja ruumiille. En tiedä, onko minulla jotain keski-iän oireita, mutta seesteinen ja tasainen elämä silloin tällöin pienillä extremejutuilla maustettuna on kiva asia. Sitä osaa antaa arvoa pienille arjen ilontuojille. Olen tullut sinuiksi itseni kanssa ja turha kiirehtiminen on jäänyt pois, koetan keskittyä olennaiseen :)

Iloa voi tuoda ystävän lähettämän kortti tai vaikkapa se, kun mies on ostanut kauppareissulla lempparijogurttiani.



Löysin netistä hauskan ja hyvältä maistuvan nettiadressin, Pastirol-nettiadressi, johon pääset tästä linkistä. 
Kävin allekirjoittamassa adressin, koska  Pastirolit maistuivat todella hyvälle ja isälläni olikin usein juuri näitä pastilleja kaapissaan.
 
 Usea muistaa Merijalin aikanaan tekemän Pastirol-pastillin pahvisessa rasiassa auki loksautettavalla kannella. 90-luvulla Pastirol-sarjaan tuli myös uusia makuja, mutta uusienkaan pastillien suosio ei pelastanut Pastirol-merkkiä. Pastillien fanit jäivät tyhjän päälle Pastirolin kadotessa markkinoilta ilman selityksiä.

Nostalgiaan vaipuneena kaipaamme takaisin ihanaa kovaa Pastirol-karamellia pehmeän valuvalla sisuksella. Pastirol, tule takaisin, kaikkine makuinesi. Ilman liivatetta, kasvissyöjienkin kaihon muistaen.




 Meillä otetaan rennosti ja vietetään mukavaa perhesunnuntaita. Käykääs kurkkimassa myös Elämän aalloilla seilaillen - maata näkyvissä, ohoi!  -blogia, klik!

Mukavaa wiikon alkua kaikille! :)




SHARE:

4 kommenttia

  1. Kokeiltu on banaaniletut, siinä kokeilussa kävi näin: http://keyword-love.blogspot.fi/2013/07/eilen-opittua.html :D

    VastaaPoista
  2. Itse olen survonut banaania lettutaikinan sekaan ja niistä tuli todella herkullisia :))
    Mukavaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
  3. Mä kerran kokeilin noita lettuja... ei oikein onnistunut ;)

    VastaaPoista
  4. Kaunis uusi banneri! :-) Hienoa!

    Itse ajattelin kun tästä taudista paranen niin tehdä omppulettuja, nam! :-)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig