torstai 20. kesäkuuta 2013

Elämän mittainen opetus!

Tänään menen ottamaan työpaikan vastaan, josta sain eilen tiedon, jee! Sipsuttelen jalkahoitoon ja käyn rautakaupasta remppatarpeet. 
Eilen sain todistaa lintujen hyökkäystä. Olin eilen lenkkeilyttämässä tuttavani koiraa rantatiellä, kun kolme varista alkoi hyökkäilemään päälleni. Yksi lensi lopulta niin matalalta, että raapaisi kevyesti päätäni jaloillaan. Kävelimme aivan normaalisti pyörätietä pitkin, emmekä häirinneet heidän pesiään. Joka vuotinen riesa variksista samassa kohdassa! Joku roti nyt on oltava linnuillakin vaikka kuinka olisivat pesimispuuhissaan, mutta jos ei saa kävellä edes kävelytietä pitkin ja alkaa olemaan päänahka vaarassa, niin jotainhan asialle olisi tehtävä. Useampi pyöräilijäkin on todennut, että linnut hyäkköilevät päälle ja monen pään on pelastanut lippis. Viime aikoinahan on paljon puhuttu häiriintyneistä ja kimppuun hyökkäilevistä variksista. Asiallehan ei ilmeisesti tehdä mitään ennen kuin jollekin ihmiselle tai koiralle käy oikeasti huonosti. Rakastan eläimiä, mutta käytöstavat ne on oltava heilläkin.
 Laitoin Pentikin lyhdyn sisään kukan, hieman kesäisempi versio lyhdystä.
 Olen muuton yhteydessä huomannut kuinka paljon joutavaa tavaraa sitä on raahannut mukanaan ja säilönyt varastoon. Sitä tulee toimeen vähemmälläkin. Tänään saan päätökseen häkkivaraston siivouksen, iso urakka. Olen myös alkanut käymään läpi facebook kaverilistaani. Sielläkin käy myös siivoaminen lähipäivien aikana. Poistan kavereistani tyypit, joiden kanssa olen pelkkä hyvänpäivän tuttu tai heihin ei vaan tule pidettyä yhteyttä. Siitä tulee hyvän keveä olo, kun facebookkavereissakaan ei roiku enää itselle ns.turhia tyyppejä. Ystävättäreni oli tehnyt vastoittain tällaisen siivouksen omassa facebookissaan.  Olen huomannut, että on helppo vähätellä toisen asioita ennen kuin joutuu itse kokemaan saman. Jossain vaiheessa elämää tulee aina jokaiselle eteen sellainen asia, jota on toisen elämässä vähätellyt tai naureskellut. On oltava nöyrä, muttei nöristeltävä. Kunnioitettava ihmisten elämää ja kokemuksia. Asiat voi ilmaista niin eritavoin, aina ei tarvitse olla töykeä, jos töykeys sitten kuuluu repertuaariin.
 On uskallettava mennä elämässä eteenpäin ja joskus haudattava väärältä tuntuvia kaveruus ja ystävyyssuhteita. Kaikkia, pitkiäkin suhteita ei ole tarkoitettu kestämään elämämme loppuun saakka. Voit valita kaverisi ja ystäväsi.  Kaikkien rinnalla et voi olla oma itsesi, koet epäasiallista kohtelua tai heidän läsnäolonsa ei vain tunnu oikealta. On uskallettava tehdä päätöksiä. Sitä ihmetttelee niitä ihmisiä, jotka ovat vaikkapa fblistallasi kavereina, mutta eivät edes tervehdi vaikka tulisivat vastaan kadulla. Paljonko päivän sanominen maksaa? Ei mitään. Pieni hymy ja sillä voit pelastaa jonkun päivän, myös omasi. Miksi jotkut lähettävät kaveripyynnön vaikkeivat edes tervehdi? Mutta onneksi jokainen vaikuttaa siihen vetääkö perässään painolastia, ihmisiä jotka eivät vaan kuulu elämääsi vaan ovat aina silloin kiinnostuneita elämästäsi, kun siinä tapahtuu jokin ikävä asia, tragedia. On vaan osattava päästää irti. Se on tärkeintä, että juuri Sinä olet onnellinen.
  
Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan – kunnioittaen ja kuunnellen.

 Eräs tuttavani naureskeli aikanaan, kun toisen tuttavan lapsella oli ns. länkisääret. Mutta, kun tälle ivailijalle syntyi oma lapsi niin hän syntyi suht terveenä, mutta jalat eivät vaan toimineet. Karmanlaki, onko sellaista? ON! Sukulainen irvaili toiselle, kun lapsi ei oikein oppinut samaan tahtiin lukemaan kuin toiset ja hieman änkyttikin. Aikuisena tämä lapsukainen eteni hyvin urallaan eikä enää änkyttänyt. Kaskas, kun irvailijan oma lapsi oppi puhumaan, niin tämä lapsi sorautteli ärrää ja ällää siihen tahtiin, että oli vakiasiakas puheopetuksessa. Ja vielä aikuisenakin sorauttelee ärrää siihen tahtiin, että muutti nimensäkin sellaiseksi jossa ei ole r-kirjaimia. Ei pidä koskaan vähätellä toisen asioita tai nauraa toisen "vajavaisuudelle", koska ne joutuu varmasti vielä itse käymään läpi korkojen kera. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Jokainen on hieno oma itsensä, yksilö. 
Kaikki me joskus unohdamme tärkeän kultaisen säännön, tee toiselle niin kuin haluaisit itsellesi tehtävän. Ei pitäisi käyttäytyä tahdittomasti, se on moukkamaista. Jos tahallaan loukkaa toista, ei voi odottaa hyvää käytöstä toiseltakaan. Koska kenenkään ei tarvitse suostua toisen jäteastiaksi. Mutas on osattava pyytää anteeksi ja antaa anteeksi. Asioita voi ymmärtää tarkoitusellakin väärin, näihin tyyppeihin on tullut törmättyä. He haluavat ymmärtää aina asiat väärin, kuullun ja luetun ymmärtämisen vaikeus? Sinun sisäinen äänesi on paljon tärkeämpi kuin ne monet vaatimukset, jotka korvasi kuulevat muiden suista. Useimmiten onnemme löytyy yllättävän helposti: oman ajattelutapamme ja elämäämme asennoitumisen myötä. Se kuinka päättää nähdä itsensä sekä maailman, ovat aivan tietoisia valintoja. Valitse onnellinen olotila. Iso osa onneamme on yksinkertaisesti vain olla kiitollinen kaikesta mitä meillä jo on. Kauna ja vihamielisyys ovat onnellisuuden esteitä. Turhaa energiaa vieviä tunnetiloja.  Elastisen laulunsanoin " ota iisii, elämä on liian siistii..."
  Loppuun raikas hyvänmielen kiivi-passionhedelmä-päärynäsmoothien ohje

 Kiivi-passionhedelmä-päärynäsmoothie
3 kiiviä
2 passionhedelmää
1 päärynä pieneksi pilkottuna
Puolikas purkki mascarponea
omenamehua 2-4 dl
Sekoita ja nauti !
Hyvänmielen torstaita meille kaikille!
Millaisia juhannussuunnitelmia teillä on?


 
SHARE:

6 kommenttia

  1. Onnea uudesta työpaikasta ja olitpa taasen koonnut viisaita ajatuksia yhteen., kaikille ajattelemisen aihetta.

    Hyvää juhannusta sinulle.

    VastaaPoista
  2. Hei, hurjasti onnea työpaikasta! Olet sen ansainnut! <3

    VastaaPoista
  3. Onnea vielä uuden työpaikan johdosta! ja hyvä postaus, taas kerran! Asiaa!

    VastaaPoista
  4. Mukava ja hyvä postaus! :-) Kiitos taas tästä :-)

    Ihanaa juhannusta! <3

    VastaaPoista
  5. Olipa hyvä bloggaus! Niin just passeleita ajattelemisen ja toteuttamisenkin aiheita.

    Mukavaa juhannusta!

    VastaaPoista
  6. Postaus hyvästä aiheesta, hyviä pointteja. :-) Ihanaa ja rentoa juhannusta!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig