keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Pari linkkiä



Ajattelin laittaa teille tänne luettavaksi kaksi mielenkiintoista ja keskustelua herättävää linkkiä, jotka löysin kun seikkailin internetin ihmeellisessä maailmassa.

Toimittaja Joanna Palmén kirjoittaa Lilyn blogissaan, Opettajat, miten kestätte? Oppilaiden jatkuvaa huorittelua ja homottelua, klik!

Mirka Heinonen on kirjoittanut todella aiheellisen ja surullisen traagisen tarinan Seura-lehteen Eerikasta, Tiarapäinen tyttö, klik! Juttua varten on haastateltu useita aikuisia, jotka ovat kohdanneet surmatun tytön esimerkiksi omien lastensa kautta. Jutun lähteinä on käytetty poliisin esitutkinta-aineistoa, syyttäjän haastehakemusta ja tytön huoltajuuskiistasta tehtyjä oikeudenkäyntipöytäkirjoja.

Juttu on julkaistu alun perin Seurassa 41/2012.





           
SHARE:

8 kommenttia

  1. Juuri luin tuon seuran tarinan tiarapäisestä tytöstä, sen jälkeen rutistinkin ja suukotin omat lapseni yöunille ja toivoin, että koskaan ei heidän tarvitse joutua kaltoin kohdelluiksi, ei kenenkään toimesta!!!!

    Kyyneleet silmissä voin vain ajatella ja kuvitella Eerikan tuskan ja kivun.. :'( voi pientä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kamalaa kuinka tällaista voi tapahtua Suomessa siis soskussa on liian vähän resursseja ja liian usein vähätellään asioita. Toivottavasti Eerika on nyt enkeli ja nämä hirviö"vanhemmat" saavat tuomionsa silmä silmästä, korva korvasta menetelmällä. Mutta Suomen lainsäädäntöhän on syvältä, se käsittelee silkkihansikkain murhaajiakin!

      Poista
  2. Mä en voi enää ollenkaan lukea näitä Eerikan juttuja - ne saa mut niin surulliseksi ja samalla vihaiseksi. Kun tiedän, että tässä meidän hyvinvointivaltiossamme tätä samaa tapahtuu koko ajan. Aina emme sitä näe - ja jos näemme, suljemme silmämme. Ja systeemi heittelee näitä lapsia miten sattuu. Ja sitten sattuu ja pahasti. Ja rangaistukset minimaalisia. Minä en tiedä, mikä olisi kyllin kova rangaistus kaikkiin lapsiin kohdistuviin rikoksiin, mutta esim. ehdolliset vankeusrangaistukset lasten hyväksikäyttäjille ovat suoranaisia kehotuksia. Ja tämä Eerikan tapaus on yksi niistä, jotka saavat minut vakuuttuneeksi siitä, että tässä maailmassa on sellaista pahuutta, jota eivät selitä sairaudet tai mielentilahäiriöt. Vaan pahuus - oikea pahuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä kuolemantuomio rangaistus, kuten osassa USA:n osavaltiossa.

      Poista
  3. Luin jutun tiarapäisestä tytöstä. En voi käsittää, miten aikuiset ihmiset pystyvät tuon kaltaiseen julmuuteen. Ja uhrina vieläpä puolistuskyvytön lapsi. Käsittämätöntä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää maailma on mennyt pelottavaksi. Ei täällä uskalla edes vanheta.

      Poista
  4. Minäkään en pysty lukemaan enää näitä Eerikan juttuja. Kaikista käsittämättömintä on, että eri tyyppinen lainsäädäntö estää eri viranomaisia kertomasta havainnoista toisilleen. Ja käsittämätöntä on, että lastensuojeluilmoituksia tehtiin lukuisia, ja ainuttakaan niistä ei tutkittu sosiaalitoimessa. Pistää niin vihaksi, etten saa sitä edes sanottua. Järkyttävää välinpitämättömyyttä. Eikä kaikki kyllä mene resurssien puutteen piiriin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tässä enää uskalla vanhetakaan tätä menoa, koska kukapa minua hoitaa kun oon vanha. Saa kuolla jonnekin sairaalannurkkaan, kun ei oo hoitajia.

      Poista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig