maanantai 14. tammikuuta 2013

Silmänruokaa ja hieman vatsankin



Onko mikään aamu muuten vaikeampi kuin maanantaiaamu? Silmät liisterissä, hyvä uni menossa ja herätyskello soi. Ei voi olla. En nouse, en varmana nouse. No nousen kuitenkin, syön pää jumissa ja JOSKUS lähden aamulenkille. Syke ei ole tasainen, lenkkarit painaa ja kuulokket eivät pysy korvissa. Päivän vinkkivitosena; kannatan melkein aina positiivisuutta - ruvetaan juoruamaan siten, että kerrotaan kaverista vain hyvää - eikö se olisikin erilaista?! ♥Rauha, rakkaus ja onni tulevat sydämestä eivätkä materiasta. Jos tätä ei itse oivalla ja ala etsiä, tulee vastaan asioita, jotka panevat polvilleen.

                                                              Kuva lainattu
Mutta asiaan, olen nautiskelija ja kiinnostunut ruoanlaitosta,ja muistelinkin tässä taannoin viime vuoden ehdottomia lempiruokiani. Osa terveellisiä, osa vähemmän, mutta tärkeetä on ollut puhtaat ja tuoreet raaka-aineet. Simppelit ruoat joista tulee hyvä olo ja fiilis.
Pystyn toimimaan paljon paremmin kun olen syönyt kevyesti. Inhoan sitä maha täynnä/turvonnutta oloa. Haluan pitää itsestäni huolta ja se huolenpito lähtee sisältä päin. Joillain ruoilla tai ruoka-aineilla on tutkitusti terveyttä edistävä vaikutus.

Aika simppeleillä valinnoilla on helppo syödä kevyesti ja terveellisesti. En läheskään tiedä kaikkea, mutta minua kiinnostaa paljon terveelliset ruoat ja niiden vaikutuksista kehoon ja mieleen.


Kuvissa vilahtelee Stockan Herkusta löydetty Rosmariini näkkileipä. Mun suosikki. Ostin sen alunperin kauniin pakkauksen vuoksi, nyt olen koukussa myös makuun. Rosmariinin makuisia rapeita näkkiksiä! Vaan miksi suomalaista näkkistä ei löydy noin kauniista paketista? Suloisten päivien päätteeksi on ihanaa mennä kotiin ja tehdä ruokaa pitkään ja hartaasti.

Rakastan tuoreita yrttejä ja ostan niitä usein. Alkukesästä yritän viljellä niitä itse, mutta nyt talvella täytyy tyytyä kaupan valikoimiin. Rosmariinin sanotaan parantavan muistia (good for me), sitä käytän usein mm. perunoiden kanssa tai riistaruokiin, nams!




Keep it simple. Yksinkertaiset, puhtaista raaka-aineista valmistetut annokset ovat niitä parhaimpia! Lisäaineita ja mm. sidukoita kannattaa välttää, ainakin arkisin. :) Tästä voisi turista vaikka kuinka pitkään, mutta pidän tämän nyt lyhyenä ja postailen taas lisää aiheesta kun olen vaikka kokeillut jotain hyvää reseptiä. Uudet makunautinnot unohtuvat ruoan muuttuessa polttoaineeksi. Huomaan eläväni arkea ilman monipuolisuutta. Eihän elämässä pitäisi siitä olla kyse, eihän? Ei saa jäädä kiinni iänikuisiin rutiineihin. Kaikkea pitäisi maistella edes sen teelusikallisen verran, kuten oppilaillenikin opetan.


                                 Tomaattia, avokadoa, mozzarellaa, basilikaa ja mustapippuria,
                                    suosittelen! Kaunis ja hyvänmakuinen välipala!


Mun mielestä laukut ovat myös silmänruokaa, ja tässäpä esittelen Teille Mulberryn Anthony Messengerin. Hankin tämän pari vuotta sitten, se on erittäin tilava ja kätevä laukku! Käytän laukkua usein cross over my body-tyylillä. Omistan myös Mulberryn mustan isolla kultaisella logolla olevan lompakon ja huivin ja niistä kuvaa myöhemmin ;)





Vaikka kulutushysteria on tänä päivänä niin suuri, mutta en osta laukkua koskaan sen takia, että sellainen on muillakin tai sen omistaminen on jotenkin cool-juttu. Laukun ostaminen lähtee aina tarpeesta ja siitä, että sen käyttöikä on mahdollisimman pitkä!





                                   Herkkua viikkoa kaikille :) 

                            PS. Muista myös herkutella. Voikaa hyvin!
                           Muista osallistua arvontaan, klik, klik. ;)   


                                          
                                                  

SHARE:

2 kommenttia

  1. Kiitos, itsekin tykkään laukusta kovasti. Tuo laukku on nykyisin äidilläni ja ostin viime vuonna miesten mallistosta samanlaisne mustan mutta kolmella lukolla. Brynmore Messenger laukku on erittäin tilava, siitä kuvaa huomenna enemmän :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig