torstai 24. tammikuuta 2013

%##¤%/(¤#"!£

                                              kuva lainattu



Lukekaas tämä ja saatatte säästää henkikultanne! Mulla on kerrankin oikeaa asiaa :D

Olin potenut monta päivää huonoa oloa, kurkkukipua, nivelkipuja ja todella kovaa väsymystä. Menin eilen illalla kuntamme terveys(arvaus)keskukseen, jossa lääkäri totesi yksikantaan nopeasti, että " pelkkä viruksen aiheuttamana tauti, tavan flunssa". Lähdin buranareseptin kanssa kotiin ja ihmettelin kovaa kuumetta, joka huiteli 38 asteessa ja todella huonoa oloani. Yöllä sain nukuttua jotenkuten ja olo vaan heikkeni. Kurkku oli todella kipeä, nielaiseminen yhtä tuskaa. Varasin ajan yksityislääkärille, joka tutki kurkkuni ja totesi, että tämähän on täynnä peitteitä ja punainen. Diagnoosi nielurisatulehdus/angiina. Sain antibiootit ja nyt olen sairaslomalla. Mutta lääkäri antoi minulle matkustukseen myönteisenlausunnon, koska menen junalla niin saan levätä mennen tullen ja antibioottien pitäisi alkaa vaikuttaa siihen mennessä.





Viime keväänä menin kipeän käteni/niskani takia terkkariin, jossa lääkäri tokaisi minulle, että "mene terapiaan kivut johtuvat isäsi kuolemasta, kuvittelet kivut." Piikitti monta piikillistä viikon aikana kortisonia niskaani ja käteeni. Lopulta menin turpean kyynärpääni (joka johtui liiallisesta kortisonin laitosta) ja kovien kipujeni takia yksityiselle ja kaskas, sieltähän löytyi hermojuurikanavan tukkiva välilevynpullistuma ja odotan välilevynpullistumaan leikkausaikaa. En ole luulosairas, kuten lääkäri minut luokitteli. Jos siellä käy päivittäin "jonninjoutavasta" valittavia ihmisiä, niin ei kaikki voi kategorisoida tähän lokeroon. Ja onhan terveyskeskuksessa myös hyviä lääkäreitä, mutta niille joutuukin odottamaan sitten niin kauan, että nopeammin pääsee yksityiselle. Missä on potilaiden yksilöityminen ja ihmiarvon kunnioitus? Eihän tässä uskalla vanheta, tai sitten alan laittamaan kaiken ylimääräisen säästöön, että aikanaan saan yksityistähoitoa! :D Minua sapettaa tässä se, että kuinka "lääkärit" leikkivät ihmishengillä. Eikä varmaankaan jokaisessa kunnassa ole tällaista tilannetta mutta meillä on!




En astu jalallanikaan enää terveyskeskukseen, jos ei ole hengenhätä. Ja sekin hengenhätä saattaa maksaa henkeni! Mutta olipahan taas muistutus siitä, että menen suoraan yksityiselle ja saan hyvää palvelua ja oikean diagnoosin. Meillä on kumminkin vain yksi elämä, josta en luovu helpolla! En oo tehnyt mitään muuta kuin nukkunut, koska kuume huitelee melkein 39:ssa ja huomenna olisi Helsinkiin lähtö. Joo, ja sitä jätskiä nyt syödä niin paljon kuin sielu sietää :D


 

Unen ja jäätelön rajamailta, mukavaa iltaa kaikille!
 Nyt ei kiinnosta mikään niin paljoa kuin tervehtyminen.

Onko Teillä millaisia kokemuksia terveyskeskuslääkäreistä? Tai oletko itse lääketieteen opiskelija tai lääkäri? Mulle on varmaan sattunut näitä maanantai-kappaleita lääkäreistä. 

Tällaista meillä tänään evästellään,

Tavan suolainen piirakkapohja.
Päälle:
1 pussi (200g) kinkkusuikaleita
1 prk ananasmurskaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
200g juustoraastetta

3 prk kermaviiliä
4 kananmunaa
chilijauhetta, basilikaa, oreganoa, mustapippuria…

Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet. Lisää joukkoon vesi ja vaivaa taikinaksi. Anna levähtää jääkaapissa hetkisen.
Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Kauli pohja uunipellille ja levitä täytteet. Sekoita keskenään mausteet, kermaviili ja kananmunat ja levitä lopuksi piirakan päälle. Paista 225 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetkisen ennen leikkaamista.

SHARE:

9 kommenttia

  1. Minulla kävi melkein samanlainen 2011 syksyllä/talvella kun kärsin monta viikkoa kuivasta hakkaavasta yskästä ja hengenahdistumisesta. Terveyskeskuksessa ne myönsi vain yskänlääkettä ja lepoa, menin sitten yksityiselle niin sieltä se todellinen syy tulikin, astma. Tosiaalta taas vuosi sitten olin melkein viikon kipeä ja en pystynyt nielemään, kuume oli lähempänä 40 astetta ja silloin osasivat terveyskeskuksesta passittaa minut suoraan keskussairaalalle. Diagnoosina angiina ja kurkkuun muodostunut mätäpaise joka olisi voinut turvotessaan estää ilman kulun. Joskus sitä vaan saa paprempaa palvelua, mutta noita buranakuureja oon miekin niiin monet kerrat saanut! :D

    Paranemisia!

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti, en mene terveyskeskukseen ellei ole ihan pakko. Sen verran huonoja kokemuksia aikoinaan. Lapsille otettiin heti vauvoina vakuutukset, jotta heidät voidaan viedä tarvittaessa yksityiselle lääkärille. Itse saan työni puolesta käyttää Terveystaloa, joka on ihan loistava kaikin puolin. Ajan saa heti ja lääkärit ovat hyviä.

    VastaaPoista
  3. Sekä hyviä että huonoja kokemuksia julkiselta puolelta on. Niin terveyskeskuksesta kuin sairaalastakin saakka. Myös yksityisellä on tullut vastaan varsinaisia torspoja, varsinkin työterveyslääkärissä. Nimimerkillä: Työterveyslääkäri sanoi aamupäivällä että olen terve, iltapäivällä tulehdusarvot oli 76.

    VastaaPoista
  4. Eli minulla löytyy kanssa sisaria tämän asian kanssa, ikävää kuulla mutta myös hyvin huojentavaakin. Onkohan tklääkäreitä ohjeistettu olemaan tietynlaisia? Kun usein sieltä lähtee pois harmistuneena ja kipeänä.

    VastaaPoista
  5. Juu, mullekin syötettiin muutama vuosi sitten vielä mielialalääkkeitä, kun ei noin "nuorella" voi olla niin paljon vikoja!
    Lopuksi oli kuulemma päivistä kiinni neliraajahalvaantuminen, kuljinkin viimeiset päivät ennen leikkausta rollaattorilla... niin silloin löydettiin siis niskastani kasvain :/

    Olkaa siis sinnikkäitä, jos tiedätte että teitä jokin vaivaa!!!

    Tässä tapauksessa oli inhottavinta se, että lääkäri oli työpaikka/yksityislääkäri + kelan lääkäri (onneksi toinen lääkäri uskoi kipuihini (ja lopuksi jo hölmökin näki kävelemisestäni, että jokin vaivasi)!

    No onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin... ainakin lähestulkoon, mutta ainaskin minä kävelen omin jaloin :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos varoituksesta! :) Tällainenkin mahdollisuus on hyvä muistaa. Itsellä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Toisaalta olen siitä onnekas saanut olla, että sairauksia miulle ei ole tullut. Joskus pientä flunssanpoikasta ja yskää, mut kuumetta miulla ei oo ollu kymmeneen vuoteen. Ps. Käyhän osallistumassa arvontaani! :)

    VastaaPoista
  7. Moikka,

    seikkailin teitä tietämättömiä ja päädyin lukemaan blogiasi, ja pakko tulla itsekin tähän kommentoimaan.

    Itse menin muutama vuosi sitten työterveyslääkärille valittamaan pitkään jatkunutta selkäkipuani. Edellisenä yönä oli lisäksi kuume noussut. Lääkäri ei edes hipaissut minua, vaikka olin paikantavinani kipuni alaselkään. Lääkäri antoi minulle reseptit muutamaan selkälääkkeeseen, joita en kuitenkaan (onneksi) koskaan ehtinyt hakea. Samana iltana kuumeeni nousi jo yli 40 C:n ja aloin oksentelemaan. Pari päivää siinä sitten sinnittelin, kun lopulta oloni oli niin heikko, että hankkiuduin ensiapuun. Minut vietiin saman tien tiputukseen. Kroppani oli päässyt totaalisesti kuivumaan, päällä oli keuhkokuume ja munuaisaltaantulehdus. Sairaalassa vierähtikin melkein viikko ja tämän jälkeen olin yli 2 viikkoa sairaslomalla.

    Jos lääkäri olisi yrittänyt paikantaa selkäkipujeni sijainnin, ja olisi ottanut huomioon, että olen useasti sairastanut virtsatieinfektion, oltaisiin tältäkin sairaalareissulta voitu välttyä.

    Eikä muuten ole todellakaan ensimmäinen kerta, kun kyseinen lääkäri vähättelee ihmisten vaivoja. Varmasti näitä sairaslomia kinuvia, täysin terveitä ihmisiä kohtaa tuossa ammatissa päivittäin, mutta kuten sanoit, potilaita pitäisi käsitellä yksilönä ja huomioida esimerkiksi sairaushistoria.

    Aamen :D

    http://1maaria.blogspot.fi

    VastaaPoista
  8. Voi kamala millainen kokemus! Ihmettelen suuresti terveyskeskuslääkäreiden ammattitaitoa. Eiköhän se tule halvemmaksi hoitaa työikäinen ihminen kerralla kuntoon kuin maksaa sille ennen aikaista eläkettä tai kuntoutusrahaa!

    Onneksi sait lopulta avun ja selvisit hengissä. Kai teit sentään kirjallisen valituksen sinua hoitaneesta lääkäristä? Oon tullut itse siihen tulokseen, että voisin itsekin toimia terkkarissa lääkärinä tällä sairaskertomus kokemuksella, joka itselläni on :D

    VastaaPoista
  9. En valitettavasti tajunnut tehdä ja nyt se on jo hieman myöhäistä. Olen tämän tapauksen jälkeen ollut kyseisen lääkärin vastaanotolla ja suullisesti pääsin hänelle napauttamaan.

    Mutta sellainen "hyvä" puoli tässä sentään oli, että keuhkokuumeesta johtuen minun keuhkoista otettiin röntgenkuvat, joissa näkyi pieni muutosalue, joka myöhemmin operoitiin pois. Muutos tosin osoittautui harmittomaksi eikä mitään pahaa olisi todennäköisesti tapahtunut, vaikka sitä ei olisi poistetukaan.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig