sunnuntai 16. joulukuuta 2012

16.luukku ja DIY adventtikynttelikkö

 
Mistä on ihana joulun odotus ja joulu tehty ?

Hyvästä ruuasta, Pipareista mausteisista, pienistä paketeista, Joulun tuoksusta,

Kiireettömyydestä, Perheestä, Ystävistä, Rakkaudesta, Kukkasista tuoksuvista

Niistä on ihana joulu tehty!
 
 
 
Hui, aloin aamulla miettimään tulevaa viikkoa ja viikon kuluttua olemme tällä hetkellä matkalla Varsovassa sijaitsevaan Hotel Hiltoniin. Ystävättäreni tulee asumaan meille siksi aikaa ja hoitamaan kisuamme eli kodin ei tarvitse olla asumaton.  Ihana ystävättäreni viettää miehensä kanssa meillä joulua, minun valmistelemilla jouluherkuilla. Kiitokseksi kisumme hoidosta :) Aion käydä täällä Suomessa syömässä ensi viikolla jouluaterian ja  jouluruokailu on sitten siinä.
 
Varsovassa on varsin edullinen hintataso ja kolmen ruokalajin aterian saa viineineen 25-40e:lla. Aattona Varsovassa syömme Michelin tähden ravintolassa gourméeruokaa (varasin jo pöydänkin, mieheni vaan tuumi, että saattaa olla, että jää nälkä liian pienistä annoksista :D Sitten kurvaamme Mäkkäriin), tutustumme kaupunkiin oman autokuskin kyydissä ja katselemme aattoiltana porealtaassa tähtitaivasta(eikä pienimuotoista shoppailuakaan pidä unohtaa). Toivon mukaan kaiki menisi hyvin :) Borta bra, hemma bäst, on vaan niin osuva sanonta!
 
 
Mulle koti ei ole vain paikka missä asutaan, nukutaan yöt ja syödään. Koti merkitsee paljon enemmän. Kodin täytyy olla ihana viihtyisä paikka, jonne on aina kiva tulla. On sanomattakin selvää että rakastan kauniita koteja, hyvää ruokaa, perhettä ja ystäviä. Tykkään kutsua läheisiä kyläilemään, laittaa ruokaa ja leipoa. Istua iltaa kaikessa rauhassa. Jutella kunnolla ihan kaikesta maan ja taivaan välillä. Myös pitää hauskaa ja nauraa... ehkä itkeäkin. Se on elämää. Koti merkitsee minulle paikkaa, jossa eletään. Koti myös kertoo asujastaan. Taulut seinillä, kirjat hyllyssä, matkamuistot.. kaikki ne kertovat asujista jotain. Ajan myötä koti kantaa sisällään ihania muistoja eletystä elämästä. Ihanista yhteisistä hetkistä. Kävin eilen jo ihailemassa Marimekossa lumimarja kanngasta. Satiinisilkkiä olevat Lumimarja paneeliverhot kevään korvalla keittiöön.


 
Tässäpä tämän päivän DIY-vinkki :) Olen koonut pari pikaista vinkkiä, kiireisille ihmisille. Eli taioin muutamalla eurolla fb:n kirpparilta ostamistani värillisistä juomalaseista adventtikynttelikön.

Laitoin juuttinarulla kiinni värillisen tähden ja numeron. Numeron koristelin erilaisilla kiemuroilla, pronssin värisellä tussilla. Sisään sujautin PartyLiten värillisen tuoksukynttilän :)
 
 
 Pikaisesti tuunattu adventtikynttelikkö, onnistuu kiireisen ihmisenkin tuunattavaksi :D

Tänään on jo kolmas adventti, kohta onkin neljäs ja joulu...kuinka aika kiiruhtaakin eteenpäin.
 
 
Juu, myönnettäkään tässä on taiteilija, jonka tassun jäljet näkyvät kynttelikössä, mami oli vain apujoukoissa ;)
 
 
 
                                        Sitten päivän pikainen leivontaresepti :)
 
 
Tein viikolla iltapalaksi, pieneksi suolaiseksi juusto-pähkinäkeksejä.Tarjoile juustokeksejä kahvin tai teen kanssa. Joulunaikaan ne sopivat myös tarjottaviksi glögin kera.
 
Resepti on varsin helppo.
Valmistusaineet:
 
1 muna voiteluun
1dl Pähkinärouhetta päälle
                                                                                      

                                                                    150 g Voita
                                                               2 1/2 dl vehnäjauhoja
                                                    1 pussi (150 g)Valio pastajuusto raastetta 
                            

Sekoita pehmeään voihin jauhot ja juustoraaste. Taputtele taikina suorakaiteeksi. Kääri muovikelmuun. Anna levätä jääkaapissa n. tunti. Älä jäähdytä taikinaa ennen leipomista liikaa!    
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota muotilla pyöreitä keksejä (Ø n. 4 cm). Nosta keksit pellille leivinpaperille. Voitele munalla. Ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Paista 200 asteessa 8 - 10 min tai kunnes ovat kauniin ruskeita.

Mutta nyt sohvalle viltin mutkaan lukemaan Myrskyluodon Maijaa ja iltapäivälle pienelle ajatusten tuuletus pakkaslenkille ystävättären kanssa :)

PS.Eilen blogissani oli vieraillut reilut 100 henkilöä, huima määrä. Kiitos, kumarrus ja halaus :) Toivottavasti jäätte lukijoikseni ja kommentista ilahdun aina!

                                                            
 

                                                   Sikamaisen suloista sunnuntaita!            
                                                                                                                

                                                       

 

                                                

 

SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig