keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Talven ytimessä &Omar-marjajäädyke

Ylihuomenna se alkaa, joululoma, vaikka sään suhteen voisi luulla syysloman koittavan :D Olen nukkunut viikolla päikkäreisen muodossa univelkoja pois, enää en usko olevan väsymystä. Jotenkin on vaikeaa leikata kiireasennetta pois ja alkaa kerätä hieman  joulumieltä.


Ulkona sataa tihkuttaa koko ajan vettä tai räntää. Tuulee välillä niin, että pipo meinaa irrota päästä. Aamulla on pimeää, iltapäivällä on pimeää, keskellä päivää harmaata.  Tekisi mieli repiä koko pimeydenverho päältämme, tule jo pian kevät ja aurinko! Keksin muuten joulumielen löytymiseen keinon. Hyvinkin yksinkertaisen: Lumiukko-elokuvan! Joka ikinen jouluaatto hiljennyn tämän samaisen animaation seuraan. Turtumisen vaaraa ei ole, sen tiedän! 


Äitini muisteli viikonloppuna, kun lapsena luettelin haluamisiani joulun alla äidilleni, käski äiti luetteloida ne asiat, joita en halua. Kuulema helpompi hahmottaa lyhyempi lista. Mutta mun touveet olivat tyyliin uusi takkia, teippiä, askarteluvälineitä jne. Hieman erilaisia toiveita kuin lapsilla nykyään. 
Jouluna on luvallista toivo joulupukilta. Ainakin lapsilla. Me aikuiset sitten kypsinä mielipiteinemme toivomme  pukilta mm. laatuaikaa perheemme kanssa ym. abstraktia ja vaikeasti paketoitavaa. Hassua tässä on se, että koko joulupukkihan on ihan vain meidän materiaalisen maailmamme tuotos, kuten joulun hittituote Tonttuovikin.  Eihän isomahaisella punaiseen tonttupukuun pukeutuvalla jätkällä ole mitään tekemistä aidon joulunsanoman kanssa.


Tässäpä helppo ja edullinen jouluillallisen jälkiruoka, johon voit käyttää myös muita lemppari marjojasi. Nämä menevät myös hyvin vierasvarana pakkasessa. Joten oit unohtaa stressin ja relata!


Marjajäädyke

Tarvitset:
2 munaa
0,5 dl sokeria
4 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
350-400g marjahilloa
1 pss Omar -karkkeja

Erottele kananmunista keltuiaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. 
Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. 
Vatkaa keltuaiset ja sokeri, sekoita joukkoon marjahillo ja pilkotut Omar -karkit. Lisää vaahdot joukkoon varovaisesti käännellen. 
Tarkista maku, lisää tarvittaessa sokeria.
Jaa annosvuokiin tai yhteen isoon vuokaan. Huuhtele vuoat ensiksi kylmällä vedellä.
Pakasta vähintään kuuden tunnin ajan. Silikonivuokia käyttämällä jäädykkeen irroittaminen on helpointa.

Voit käyttää lakkahillon tilalla kokonaisia marjoja. Lisää silloin reilusti sokeria.






SHARE:

1 kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig