maanantai 29. kesäkuuta 2015

Krakova, osa I

Krakova on kiva kaupunki, mutta kerta riitti. Puola on venäläisempi maa kuin Unkari. Matkaseura oli mitä parhain, oli hauskaa ja naurettiin vatsat kippurassa. Käytiin jazzklubeilla, nautittiin edullista viiniä ja kulttuurin nälkäkin  tyydytettiin sekä ostettiin kaikkea edullista, kuten kahdet kengät ja puolalaisia ruoka-aineita. Auschwitz-Birkenau oli karmaisevan upea kokemus. Siellä oppii viimeistään elämän realiteetit. Hyvällä tavakka ajatuksia herättävä. Krakova on edullinen ja tunnelmallisen pieni kaupunki. Tykkään kuitenkin enemmän Varsovasta, jossa on vietetty kaksi joulua. Tää oli kiva matkakokemus ja upeat muistot. Viikon kuluttua kutsuu Atlantin ranta ja lämpö, ola*

Ensimmäinen päivä oli sateinen, mutta se ei meitä haitannut. Tarpeeksi vaatetta päälle ja pienellä golfkärryn tapaisella ajoneuvolla kiersimme vanhan kaupungin, juutalaiskorttelin ja näimme Schindlerin tehtaan.
Tällaisen kyydin saa suht edulliseen hintaan, kun osaa tinkiä. Torilla oli myös hevosvankkureita, jotka olivat aika hintavia. Krakovan vanhan kaupungin torilla on kauppahalli, jossa myydään käsityötä ja toria reunastaa erilaiset ravintolat. Vanhassa kaupungissa on yksi lyhyt ja vilkas katu, jonka varrella vaate-ja korukauppoja sekä ravintoloita.

Ruoka ja juoma ovat Krakovassa edullisia, eikä näihin mene kovinkaan paljoa rahaa vaikka kävisi syömässä viiden tähden hotellin fine dining-aterian, kuten me yhtenä iltana. Kolmen ruokalajin ateria juomineen (pari lasia valkkaria ja olut, maksoi siellä 24euroa)

Yövyimme kolmen tähden Logos-hotellissa, jonka aamupala ja palvelut olivat erinomaisia. Hotelli sijaitsi puolen kilometrin päässä vanhasta kaupungista.Huoneessamme oli minijääkaappi ja ilmastointi. Saimme myöskin pitää huoneemme lähtöpäivänä kusui tuntiapidempään,kun maksoimme huoneesta pienen lisähinnan. Krakovan lentokenttä on rakennustyömaa ja sen odotustilat ovat surkeat. Samoin ruokatarjonta. Yleensä lentokentillä on ravintoloita tai ainakin jokin pikaruokaketju, mutta täällä oli pienen pieni taxfree ja sämpyläkauppa.

Kun katsotte kuvia, niin huomaatte kuinka paljon kauniimpia kuvia saakaan aurinkoisella kuin sateisella säällä. Kuvat eivät ole armeijallisessa järjestyksessä, koska bloggeri takkusi ja tämän bloggaajan käämit kävivät tämän takia kierroksilla.

Mutta tervetuloa Krakovaan!


 Suosittelen testaamaan Helsinki-Vantaan lentokentällä, portin 26 luona olevan Wine & View-baarin. Sieltä saa pientä suolaista,skumppaa, erikoiskahveja ja olutta.














































 Paavin entisen kodin ikkunan alla.







 Vihreä talo on meikkitaitelija Helena Rubinsteinin.




 Aidan kuvio kuvaa juutalaisten kynttelikköä.


 Toisen maailman sodan aikaisia kauppojen kylttejä ja kauppapaikkoja.





Natsiaikainen apteekki

 Schindlerin tehdas.


Aidan muoto on yhtä kuin juutalaisten hautakivien muoto.













































 Juutalaisten hautausmaalla. Pienet kivet haudoilla kertovat siellä vierailuista ja tervehdyksistä. Liitto on kiveäkin kovempi.
























Täytettyä taikinaa lihalla, joka maistui todella raaálle taikinalle.


 Äitienpäiväruusupuskat















 Wavelin linnan tulta syöksevä lohikäärme.














Kävimme jokiristeilyllä.

















 Frederic Chopinin taidokas muistomerkki


























 Ostin kengät, kun sain halvalla :D





Huomenna matkaamme Auschwitz-Birkenauhin ja tiistaina vielä pienoiselle kierrokselle makoisaan Krakovaan. Keskiviikkona saatte lukea kotimatkallamme tehdystä extempore Suomi-matkailun kohteista. Pysähdyimme paikoissa aivan hetken mielijohteesta. Sellaista voi juuri tehdä lomalla.



SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig