tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kesäloman matkoja - Nizza, Budapest ja Lissabon*

Olen oppinut fiilistelemään ja kuuntelemaa itseäni. Mielestäni tärkeintä on se, mitä teet nyt, tänä päivänä, ei se, mitä olisit voinut tehdä joskus aikoinaan toisin. Jokainen hetki sinulla on mahdollisuus elää täysillä ja nauttia elämästä. Älä elä elämääsi vaan niin, että hengität ja raahaudut päivästä toiseen. Ole läsnä. Pohdi asioita ja omia fiiliksiäsi. Älä takerru liikaa tekemiseen vaan muista olemisen tärkeys. On helppoa takertua elämän epäkohtiin ja lietsoa raivoa sekä epävarmuutta ympärilleen. Älä anna pienten asioiden häiritä elämääsi, vaikkei kaikki aina mene niinkuin olet ajatellut niin monesti se on vaan hyvä juttu. Luvassa onkin paljon parempaa. Aikanaan. Luota omaan sisäiseen voimaasi. Joskus meitä kaikkia kiristää elämän kolhut, mutta kun osaa suhtautua tunteisiin kevyemmin, elämä helpottuu. Naurahda ja totea, että nyt on oikea hetki alkaa elää just oman näköistä elämää. 

Kesälomasuunnitelmat valmiina vaikka lomaan on vielä reilu 2 kuukautta. Huima säästäminen, kahden työn tekeminen ja luova ruuanlaittaminen jatkuvat. En ole voittanut lotossa, kuinka voisinkaan kun en pelaa edes koko peliä. Minusta on tullut järkevä rahankäyttäjä, jopa nuuka, mutta parempi niinkuin olisin liian höveli rahan suhteen. Jäisin monesta paitsi. Nyt elämässä on elämysten ja matkailun aika. Tarkka päämäärä ja ilo elää, just nyt eikä kymmenen vuoden kuluttua.

Omatoimimatkat varattu ja muuttoasiat seuraavana pääkohtana. Toukokuussa Nizzaan, Cannesiin ja Monacoon 4 päiväksi, kesäkuussa Budapestiin 5 päiväksi ja heinäkuussa 8 päiväksi Lissaboniin. Ensin ajattelimme Kiinaa ja sen lähimaita, mutta yhden matkan hinnalla saimme nyt kaksi. Varaamissamme kohteissa eläminen on suht edullista ja siellä pitäisi olla jo silloin lämmintäkin. Sitä jaksaa muuttaa, kun on lomaillut tarpeeksi hyvin :D
Täältä saakka matkaaminen, jossa nyt asun on aikalailla tyyristä ja välimatkoihin kuluvilla rahoilla saa jo hyvän ulkomaanmatkan. 

 Sitten on aikaa tutustua uuteen kotikaupunkiin ja sen eri kaupunginosiin kuin turisti konsanaan. Mitähän kaikkea elämä tuokaan vielä tullessaan, kun säilyttää uteliaisuutensa ja extempore meiningin elämää kohtaan?

My father told me, "When you get older

Your wild life will live for younger days, 
Carve your name into those shining stars.
Think of me if ever you're afraid. So live a life you will remember"!




Älä pelkää juopaa, joka jää unelmiesi ja todellisuuden väliin. 
Minkä osaa unelmoida, osaa muuttaa myös todeksi.
-Belva Davis-



SHARE:

3 kommenttia

  1. Haikeana lueskelen, mutta silloin kun matkusteluun on mahdollisuus, silloin sitä on tehtäväkin. Nauti

    VastaaPoista
  2. Joskus toivon, että asuisin sellaisessa paikassa, josta pääsisi nopeasti vaikkapa pitkälle vlopulle Roomaan :)

    VastaaPoista
  3. Ihania suunnitelmia! Budapestin matkasta olen haaveillut jo kauan. Toivottavasti pääsen sitten lukemaan sinun matkakertomuksesi. :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig