maanantai 2. helmikuuta 2015

Helmikuun helmet*

Helmikuussa on paljon kivoja juttuja:

*Ystävänpäivä. Aion väsätä pari korttia kummilapsilleni.

*Ekat kotimaiset tulppaanit. 

*Runebergintortut ja laskiainen sekä läskiäispullat ;)

*Panaman matka.

*Uudet mahdollisuudet.

*Kevätuutuudet kaupoissa. 

*Valon lisääntyminen. 
*Blinit.
*Kihlajaistemme vuosipäivä.


Mulla on helmikuun jokaiseksi viikonlopuksi jotain kivaa odotettavissa. Olen kiitollinen tammikuulle, se toi mukanaan paljon hyvää ja suruakin. Luotan, että helmikuu tuo mukanaan paljon hyvää ja valoa. Valoa, joka saapuu täyttäen sielumme kaamos sopukat.

Bongasin eilen Facebookista Hans Välimäen uuden ravintolan, joka avautuu Helsinkiin Rikhardin- ja Korkeavuorenkadun kulmaan,Belgian Bistro & Bar  Richard von TrappeTämä on ehdottomasti seuraavan Helsinki viikonlopun ravintolakohde. Elämä vaan on makoisampana paljon mukavampaa :)

Olkoon helmikuu lempeän lämpöinen ja suussa sulavan makoisa!
Muista sisäinen voimasi  Ajoittainen tuska ja kärsimyskin pitävät sisällään jotain suurta ja upeaa. Pidä kiinni päämääristäsi, älä kuuntele liikaa vierelläsi olevaa puheensorinaa. Sulje välillä silmät ja rentoudu, jatka matkaa silmät avoimina, suuntavaisto entistä tarkempana. Olemalla nöyrän viisas ja kunnioittamalla toisia ihmisiä, saavutat henkisen kasvun ja sisäisen rauhan.




Tykkäättekö blineistä? Itse en aikanaan tykännyt, mutta kun ne tekee tunteella reseptin mukaan niin niistä tulee syötävän hyviä. Blinikausi on tällä hetkellä käynnissä ja täytteeksi valikoitui smetanaa, punasipuli-katkarapu-kylmäsavulohi Creme Fraiche tahnaa, sitruunaa ja suolakurkkuja sekä metsäsienisalaattia. Namia! 





Blinit

Tarvitset:
2 munaa
5 dl maitoa
20g hiivaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja (vehnäjauhoja)
½ prk kermaviiliä
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa
voita paistamiseen
 Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.Sekoita taikinaan jauhot, keltuaiset, kermaviili, mausteet ja voisula. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään kuudeksi tunniksi. Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehauta loppu maito ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahto taikinaan juuri ennen paistamista. Paista blinit runsaassa voissa. Jos ensimmäinen blini on liian paksu, lisää tilkka keitettyä maitoa tai olutta. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan pitäisi olla herkullisen ruskea.






Voi hyvin 
 ♥



SHARE:

4 kommenttia

  1. Kiitos!
    Ihanaa tapahtumarikasta helmikuuta!
    Uusi viikko/kuukausi ja uudet kujeet, näillä mennään.
    -päivi-

    VastaaPoista
  2. Nam mitä herkkuja ja voi että se Panamanmatka. <3

    <3 Ihanaa alkautta helmikuuta <3

    VastaaPoista
  3. Oi että, lämmintä tiedossa! ;) Itsellänikin on jokaisella viikonlopulla jotain ohjelmaa. On mitä odottaa! :)

    VastaaPoista
  4. Teillä on tarvittaessa myös lipaston päällä patsas kissa :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig