perjantai 2. toukokuuta 2014

Vapun sävelet

Tässä postauksia on muutamia kuvia ja tunnelmia vapulta 2014. Kävimme vappubrunssilla paikallisessa ravintolassa, tarjolla oli kaikenlaista hyvää ja herkullista. Muistimme myös jo edesmenneitä rakkaitamme kynttilöin ja kukkasin. Sellainen rennon laiska vappu, ilman baarissa pönöttämistä. Vapun sävel oli duuri voittoinen, vaikka olenkin kipeänä, mutta onneksi en peruuttamattomasti. Ohimenevä kausiflunssa.


Ylioppilas ja tuore valkolakki 5.6.1999. Huomatkaa megamagee sininen huulipuna. Ei, kesä ei ollut tuolloin kylmä vaan halusin olla erilainen nuori ja maalata huuleni siniseksi. Tätä nykyä meikkilaukustani ei löydy enää sinistä huulipunaa, punainen on pop ;)

Äitini tapasi isäni ensimmäisen kerran 1.5.1976, veljeni ristiäiset olivat 1.5.1984 ja ukkini oli syntynyt 1.5 :) Suurmiehiä!











Chorizopiiras
pohja:
150 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
3 rkl kylmää vettä

täyte:
1 purjon valkoinen osa renkaina
1 hienonnettu valkosipulin kynsi
chorizoa tai muuta mausteista makkaraa tai pekonia
2 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2 dl ruokakermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
2 dl mustaleimaemmentalia raasteena

Sekoita vehnäjauhot, kauranleseet, leivinjauhe ja suola. Nypi ne voin tai margariinin kanssa ryynimäiseksi seokseksi. Lisää lopuksi juustoraaste ja vesi. Anna levähtää jääkaapissa puolisen tuntia.

Hienonna rouskut. Kuumenna öljy ja paista siinä viipaloitua chorizoa tai pekonia hetki. Lisää purjo ja valkosipuli ja anna niiden kuullottua. Lisää rouskut ja kuullota muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla ja nosta jäähtymään.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa ison rengasvuoan (halkaisija noin 25 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan seinämät.

Kaaviloi taikina pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä vuoan pohjat ja seinämät. Painele päälle leivinpaperia tukemaan piiraspohjan reunoja. Esipaista pohjaa uunin alaosassa 10 minuuttia. Vatkaa kerma, tuorejuusto, munat ja juustoraaste sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä esipaistetulle pohjalle ensin sieniseos ja sitten muna-juustoseos. Jatka paistamista uunissa noin 35 minuuttia tai kunnes piiras on kauniin kullan ruskea.


Keskiviikkona nautimme raikasta pekoni-päärynärulla salaattia kera juustojen.

 Pääruuaksi vartaita, Pågenin leipään tehty pizza ja parsaa. Herkullista.


Tänään suuntaan töihin kolmen päivän sairasloman jälkeen. Olo onkin jo hieman parempi :)
Enää 4 viikkoa ja kirmaan kesälaitumella!


Sain siivouspuuskan ja järjestelin varastoa. Tein muun muassa älppärilöytöjä :D



Katsoin keskiviikkona ja torstaina silmät suurina iki-ihanan Abban tarinaa maikkarilta. Seuraava jakso on lauantaina  3.5. klo 21.00 ja Abban Agnetha, Teema su 4.5. klo 21.00. Sunnuntain ohjelmassa keskitytään Agnethan uraan ja nykykuulumisiin Kannattaa katsoa!



Jos voisin antaa sinulle yhden ominaisuuden,
antaisin sinulle kyvyn nähdä itsesi
kuten minä sinut näen.
Silloin voisit huomata,
miten verraton oletkaan.

Aurinkoista viikonloppua ja lintujen liverrystä toivottelee,


,.-
SHARE:

3 kommenttia

  1. Ohoi, muistan tuon sinisen huulipunan - minullakin oli! Ja miten kivasti se kellasti hampaita :D Painoin lakkini päähän sitten vuotta myöhemmin - ja tosin huulipunakin oli nude, olin päästä varpaisiin nude ;) Ihania vappukuvasia ja kivaa perjantaita :)

    VastaaPoista
  2. Vappuun kuuluu herkkuruoat. Meillä on kihlapäivä vappuna, joten vapussa on siksikin erityistä :).

    VastaaPoista
  3. Hih, sä oot ollut puninesi aikaasi edellä! ;)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig