maanantai 4. marraskuuta 2013

Sunnuntain säädöt!

Sunnuntaina heräsin aikaisin ja nukuin päivällä kolmen tunnin päikkärit. Sunnuntai katosi vain yht äkkiä jonnekin harmaiden pilvien sekaan ja edessä on taas uusi viikko. Toivottavasti marraskuu kohtelee meitä kaikkia tänä vuonna silkkihanskoin eikä p*skaisin työrukkasin :D Päätin eilen lähteä extempore katsomaan 4H-kerhon 70-vuotisjuhlaa, jossa esiintyi muun muassa äitini. Eilen mietimme asua, jonka äitini laittaisi päällensä esitykseensä. Ensimmäinen vaihtoehto oli mummoni 1950-luvulla käyttämä sininen pitsimekko ja toinen vaihtoehto oli Kaisu Heikkilän retrokuosinen pitkämekko. Äitini päätti laittaa päällensä Kaisu Heikkilän mekon, koska se sopi hyvin myös laulun tunnelmaan, jonka hän esitti juhlassa. 

Olen potenut kipeää poskionteloa koko viikonlopun ajan. Poskiontelossa on paineentunnetta, kipua, tukkoisuutta ja kovaa särkyä. Tänään aion mennä lääkäriin kipenevän poskionteloni takia. Olen herkkä saamaan poskiontelotulehduksen, mutta koskaan aiemmin minulla ei ole ollut tällaista kipua poskiontelossa. Mutta jos tästä jotain positiivista hakee, niin olen onnellinen siitä ettei tämä särky ole molemmissa poskionteloissa, vain vasemmanpuoleisessa poskiontelossa.

 Olen lisännyt tähän postaukseen kuvatekstit. Mitä mieltä olette ovatko kuvatekstit hyvä juttu vai palaanko entiseen tyyliini?


Koristelin eilen kotia syystunnelmaan ja olkkarin verhoihin laitoin Stockalta ostamani riikinkukot.



Aito 1950-luvun pitsimekko

Erikoinen koko, 43. Mutta puku onkin valmistettu 1950-luvulla.


 4H-kerhon juhlassa esiintyivät taitavasti laulavat Lieksan Karaokeklubin jäsenet.





Kaisu Heikkilän vintagevaate



Kuljen taas kotiinpäin...

Tahdon sulle olla hyvin hellä!


Minä lähden Pohjois-Karjalaan...



Juhlan vanhin esiintyjä oli 87-vuotias.



Leivoin lauantai-iltana rommirusina-marenkijuustokakun, jonka ohjeen haluan jakaa teidän ihanien lukijoideni kanssa. En  muistanut ottaa kakusta tämän enempää kuvia, koska se upposi herkkusuihin todella nopeasti. Paras kohteliaisuus, jonka kokille voi suoda on se, että ruoka ja herkut maistuvat sen suurempia satuilematta.

Pohja
1
75g dominokeksejä
50g valiovoita
Murskaa keksit ja sulata ja sekoita nämä ainekset keskenään. Levitä seos leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuuan päälle.

Täyte

2prk Rommirusina rahkaa

Marenki

3 valkuaista
1½dl sokeria


Levitä rommirusina rahka pohjan päälle. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää lopuksi sokeri. Levitä marenkivaahto täytteen päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Vuole valkosuklaasta lastuja kakun päälle. Laita kylmään pariksi tunniksi ja tarjoa teen tai kahvin kera.


Rakastan Riian Zarasta ostamaani takkia. Harvoin sattuu löytämään juuri sellaisen takin, josta ei halua luopua.

Olen tykästynyt Suvi Teräsniskan uuteen biisiin, täydellinen elämä.  Jokaisella meillä on omanlaisemme täydellinen elämä jossa on sekoitus onnea ja surullisia vaiheita. Koskaan ei pitäisi verrata itseään toisiin vaan elää omaa elämää suruineen ja iloineen, koska jokaisen meidän elämässä on kivikkoisiakin aikoja. Niiltä eivät välty raharikkaatkaan, suru on jokaisen etuoikeus, kokea elämän eri säveltasot duurista molliin.




"Elämä on varjoa ja valoa,
joskus se kyyneliin tiristää, silloin kun itkun kaulukset kurkkua kiristää
Elämä on sekoitus onnea ja surullisia vaiheita
Meil on täydellinen elämä täynnä laulun aiheita."



Voi Karhu, pikku tiikeri sanoi, eikö elämä olekin hirveän ihanaa! On, pikku karhu sanoi. Elämä on hirveää ja ihanaa ♥
-Janosch- 





SHARE:

7 kommenttia

  1. Onpa huikean ihana tuo vanha pitsimekko, kuten myös lavalle päätänyt pukukin:) Ja kiitokset reseptistä, olen nimittäin rommirusina -jäätelöön täysin vinksahtanut;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva, että tykästyit ohjeeseen. Rommirusinakakku on nimittäin mielettömän hyvää!

      Poista
  2. Hauska tuo riikinkukko ja ihanaa uutta viikkoa ♥

    VastaaPoista
  3. Kaunis on pitsimekko. Jatka vaib kuvatekstein, on selkeää. Mukavaa alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista
  4. Oi miten upea tuo vanha pitsimekko!

    VastaaPoista
  5. Ihana riikinkukko, ihana pitsimekko ja tuo Kaisu Heikkilän mekko on edelleenkin niin VAU.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig