keskiviikko 2. lokakuuta 2013

"Sul oli suu ja kieli mustikassa"

Tein viikonloppuna mustikka- juustokakku muffinsseja ja herkullisen kantarellipiiraan. Juustokakku on usein liian suuri syötävä ja sitä jää aina jääkaapin perukoille viereksimään. Ainakin meillä. Tein mustikka-juustokakku muffinsseja, koska muffinssin kokoiset suupalat ovat helpompia syötäväksi ja juuri sopivan kokoisia herkkuja säilöttäväksi pakastimeenkin. Paras palaute tuli naapuriltamme, joka ihasteli käytävässä leijuvaa hyvän ruuan tuoksua. Meiltä tulee kuulema usein hyvä tuoksu :)

Mustikka-juustokakku muffinssit

Pohja
400 g Digestive keksejä
200g voita tai margariinia

 Murusta keksit tehosekoittimella tai käsin.
Sekoita sulatettu voi keksimurujen joukkoon
ja painele massa muffinssivuokien pohjalle tasaisesti.


Täyte

2dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
500g rahkaa
3dl mustikoita
1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
(Ohjeen täyte ei ole kovin makea. Jos haluat makeamman kakun, niin käytä 1dl sokeria.)
Laita tuoreet tai pakastemustikat kattilaan ja kuumenna niitä koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua muutama minuutti, jotta mustikoiden rakenne rikkoutuu.
Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon lionneet,
ylimääräisestä vedestä rutistetut liivatelehdet.
Lisää mustikkaseos muiden ainesten joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte muffinssivuokiin keksipohjan päälle ja tasoita hyvin.
Anna kovettua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.



Toinen tapa on laittaa pohjaksi Doris-keksi ja laittaa täytettä keksin päälle. Valmis muffinssi näyttää tältä.



Koska blogin otsikko viittaa siniseen, niin ajattelin teille kertoa hieman suhteestani siniseen.tTeini-iässä vetäisin väristä överit: kaiken, siis aivan kaiken piti olla sinistä eri sävyissä. Lukioiässä lempipaitani olivat Turkista löydetty tummansininen plyysipaita sekä sininen paljettinen kauluspaita, joita pidin arkena ja juhlana, kaverinaan ylisuuri isän vihkipuvun takki. (Uh huh.) Lukiossa ollessa käytin sinistä huulipunaa, kyllä luitte oikein!! :D Oli siniset kajalit ja sinistä luomiväriä kuin Abban Agnethalla, vähintään viisi kiloa :D Ylppärikuvassakin voi ihastella blondia kiharaa tukkaani ja sinisiä huuliani :D Jos minua ei ole tuntenut lukioaikoina, niin ei osaa ihan heti yhdistää nykyistä minääni ja ylppärikuvan Satua. Ero on niin suuri nykypäivän minääni verrattuna.  Kaikki minut jo silloin tunteneet muistavat varmaankin myös suuren rakkauteni siniseen väriin! Kamalaa :D  Parinkympin tietämillä sanoin siniselle ei kiitos, ja sillä tiellä on pysytty melkein tähän saakka. Sininen pieninä annoksina on ihan kaunista ja herkuttelenkin mielelläni Fazerin sinisellä ;)
 

Innostuin leipomaan ja leivoinkin MeNaiset-lehdestä löytyneellä Avec Sofie-blogin reseptillä Kanterelli-quichea. Tämä resepti on todella herkullinen ja sen voi tehdä isoon vuokaan tai muutamaan pienempään vuokaan.



Painele piirakkapohja vuokaan ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi. Paista pohjaa noin 5 minuuttia 200 asteisessa uunissa. Kuullota kantarellit ja sipuli sekä sekoita loput ainekset kantarellien ja sipulien joukkoon. Kaada valmis täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.


Kanterelli-quiche on hyvä alkupalaksi tai pääruuaksi kera raikkaan salaatin.


Ruoka ei ole minulle vain polttoainetta, vaan se on nautinnon lähde. Matkoilla ruoka on tärkeässä roolissa, koska makunautinnot ovat tärkeässä roolissa elämässäni. Myös kattaus on osa ruokailua. Hyvän tunnelman luomiseen voi vaikuttaa kattauksella sekä kotoisella arkiaterialla että erilaisissa juhlissa. Kauniin kattauksen loihtimiseen ei mene yleensä muutamaa minuuttia kauemmin. Tällaisella pienellä vaivannäöllä arki-illallisestakin saa asteen verran ylellisemmän, vaikka tarjolla olisi vain kotoista makaronilaatikkoa.


Pyritään hyvään sanoin ja teoin. Tehdään hyvää vatsallemme hellimällä sitä hyvällä ruualla :)


Pidetään itsemme lämpiminä syystuulien viuhuessa!


SHARE:

2 kommenttia

  1. Tuo vertaus Fazerin siniseen oli hyvä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva vinkki tuo, että juustokakun voi korvata noilla muffinseilla - menee ehdottomasti kokeiluun - meillä kun yritetään välttää liikoja herkkuja ja kokonainen juustokakku on liian suuri houkutus;)
    Alkoi hymyilyttää tuo sinun sininen kautesi - ja ylioppilaskuvasi;)
    Upeaa päivää sinne Pohjois-Karjalaan!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig