torstai 10. lokakuuta 2013

Pala mennyttä kesää ja syksyisiä sisustusunelmia!

Syksy saa ainakin minussa aikaan sisustusvimman. Olen ikuinen haaveilija ja kokosinkin uusimmista Kotivinkistä ja Avotakasta  muutaman kauniin yksityiskohdan, jollaisista itsekin haaveilen. Olen ihastunut rappioromantiikkaan. Helsingissä Kruunuvuoressa on maaginen ja mystinen tunnelma, lähes kokonaan hylätty huvila-alue Itä-Helsingissä, Laajasalossa. Kahta edelleen käytössä olevaa huvilaa lukuunottamatta koko alue on ränsistynyt, lahonnut ja ruohottunut jo vuosikymmeniä täysin luonnon armoilla. Täällä haluaisin vierailla syyslomalla. Onko teillä antaa vinkkejä alueesta? 

Alla olevassa kodissa minua ihastuttavat huoneen tasapainoinen värimaailma,  punainen ovi ja kiinteä vitriinikaappi. Muutettuamme kesällä uuteen kotiin sain kauan haaveilemani lukunurkkauksen, joten seuraava haave on oma pieni kirjastohuone.


  
Tässä on aivan ihana idea etenkin pieniin koteihin, joissa säilytystilaa ei ole liikaa.


Tällainen olisi unelmieni kodin oleskeluhuone, siellä olisi tilaa muun muassa pianolle, nurkkaus kirjallisuudelle ja pariovet seuraavaan huoneeseen.


Tässä kollaasissa minua ihastuttaa etenkin vanhasta ovesta tehty pöytä ja katosta roikkuva takorautainen kynttelikkö. Kodin tunnelmalla on suuri merkitys siihen, että viihtyy kotona. Tunnelmaa voi luoda hyvin edullisesti ja pienillä yksityiskohdilla. Vain luovuus on rajana.


Bo Conceptin Kaleidoscope-matto on todella kaunis, sen värimaailma on sellainen josta todellakin pidän ja paljon. Vaikka kodin värimaailma olisi muuten vaalea, mutta pienillä yksityiskohdilla voi tuoda huoneisiin värikkyyttä.
Ainut negatiivinen asia on maton korkeahinta, 829e.


Traditionin Shuffle-sohvapöytä on kaunis piriste niin muodoltaan kuin värimaailmaailmaltaankin nuorekkaaseen  sisustukseen, pöydän hinta on 558e.


Tässä kuvassa ja kodissa minua miellyttää sohvan läheisyys takan luona. Takkatuli ja yleensäkin elävätuli tuo kotiin tunnelmaa ja kodikkuutta. Tämän kuvan kodissa takkaan on laitettu kynttilöitä luomaan lämpöistä tunnelmaa.


Iittalan Leimu-valaisin on todellinen sisustuksen kaunotar. Leimu on tehty lasista ja betonista. Tällaisen kotiuttaisin mielelläni, mutta sen hinta on huimaava, 549e.


Tämän kodin kylpyhuone on todella kaunis. Peili on kuin taulu ja lavuaarin muoto sekä kylpyamme tuovat kylpyhuoneeseen romanttista ja naisellista tunnelmaa. Inhoan persoonattomia kypyhuoneita tai WC-tiloja, josta joutuu lähtemään ns. peruuttamalla pois. Asunnoissa pitäisi olla ilmavuutta, koska ainakin itse "tukehdun", jos koti on ahtaanoloinen.


Löysitkö sinä yllä olevista kuvista oman suosikkisi? Avotakka ja Kotivinkki ovat mielenkiintoisia lehtiä, joista löytyy aina jotain kaunista ja mielenkiintoisia artikkeleita.


Joko olette hankkineet syksyisiä kukkia parvekkeelle tai pihalle?


Sain viime viikolla kutsun teatteriin ja illalliselle. Tästä kerron enemmän lähempänä. Tätä iltaa odotan innolla.


 Muistelin illalla mennyttä kesää ja halusin taikoa edes pienen palasen sitä takaisin. Loihdin mansikkaisen toscakakun. Mansikka tuo kivan vivahteen muuten niin manteliseen toscakakkuun.


 Mansikkainen toscakakku
Taikina
 
3 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
 
Täyte
 
2dl mansikoita
 
Kuorrutus
 
100 g margariinia
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g mantelilastuja
1 rkl maitoa



  1. Laita uuni kuumenemaan.
  2. Vaahdota munat ja sokeri.
  3. Lisää sulatettu, jäähtynyt margariini.
  4. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää seos taikinaan ja joukkoon tilsityt mansikat ja sekoita tasaiseksi.
  5. Laita taikina voideltuun torttuvuokaan (halk. n. 27 cm).
  6. Paista uunissa aluksi n. 15 min 200 °C:ssa.
  7. Valmista toscakuorrutus kattilassa. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna ja sekoita koko ajan, kunnes seos kiehahtaa. Kaada seos torttuvuokaan omenoiden päälle ja jatka kypsennystä, kunnes kuorrutus on saanut väriä.




“Whatever you do, or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it. Begin it now”.
Goethe



Hyvä ruoka voi tehdä muuten niin ikävästä päivästä siedettävämmän. Jokaisella meillä on joskus huono päivä. Kun pahan mielen antaa tulla niin se menee myös helpommin pois.
Piilottelemalla tai väkisin piristämällä se ei poistu.

Elämä opettaa tavoille. Joskus työelämässä väkisin hymyilemisen taito on ehdoton,
tai happamuus leviää porukassa kuin tuli kuivassa kanervikossa. Toivottavasti sinulla on aamu alkanut hyvin ja päivä jatkuu hyvissä fiiliksissä. Muistetaan haaveilla ja unelmoida, muuten elämästä tulee liian mustavalkoista. Negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta ja lumipalloefekti kasvaa kasvamistaan. Kannattaaa kääntää kelkkansa ajoissa ja ajatella positiivisemmin, näin voi yllättyä iloisesti :) Tasapainoinen värimaailma kotona on verrattavissa tasapainoiseen mieleen. Elän tätä päivää, huomiseen luottaen ja nautiskelen palasen mansikkaista toscakakkua.


Loppuun huikea videoklippi Carrie-elokuvan markkinointikoneistolta.
Mitä jos joku lähikahvilassasi suuttuisi, paiskaisi ajatuksen voimalla viattoman sivullisen seinälle, ja sen jälkeen heittelisi kahvilan kalusteita tieltään ja kirjoja hyllystä?
Näin kävi newyorkilaisessa kahvilassa.

Mitään oikeasti telekineettistä episodissa ei kuitenkaan ollut.

Kysymyksessä oli pian teattereihin tulevan, Stephen Kingin romaaniin perustuvan Carrie -kauhuelokuvan markkinointikikka, jossa käytettiin näyttelijöitä, feikkiseinää ja nostovaijereita.


 Haaveiden täyttämää torstaita :)


SHARE:

1 kommentti

  1. Minä haluaisin ainakin lasiovien taakse kootut kirjarivistöt. Ja sänkyyn säilytystilaa jollain tavalla toteutettuna. Ja vanhasta ovesta tehdyn pöydän :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig