lauantai 26. lokakuuta 2013

Kuu järven yllä!

Viikonloppu. Mikä se on? Tänään on nimittäin työpäivä, VESO-koulutusta meille opettajille klo 9-15. Tosin minun täytyy lähteä hieman aikaisemmin pois, koska kolmelta täytyy olla jo matkalla Joensuuhun musikaaliesitykseen. Näytelmä on siis musikaali, Katri Helena eli kuu järven yllä.  Ilpo Tuomarilan kirjoittama musikaali kertoo koko kansan Katrista. Se on kertomus taiteilijasta, mutta myös moniulotteinen kuvaus suomalaisesta naisesta, hänen kasvustaan kesän lapsesta, nuoruuden seikkailuista aina maailman pihamaita kohti.

Onko teillä viikonloppusuunnitelmia?


Tästä linkistä pääset kurkkaamaan esitystä tarkemmin. Linkin takaa löyty myös kuvia musikaalista.


Paikallislehti tarjoaa teatterimatkan ruokailuineen, eihän tästä voinut kieltäytyä!


Katri Helena on julkaissut 456 laulua, 51 albumia ja kokoelmaa ja myynyt 1,5 miljoonaa äänitettä. Hän on saanut 17 kultalevyä, neljä platinalevyä ja yhden tuplaplatinan.


Ajattelin laittaa teatteriin päälleni yllä olevan asun paitsi farkkujen tilalle laitan mustat housut.


"People who hate cats, will come back as mice in their next life."
 - Faith Resnick -


 A meow massages the heart.
- Stuart McMillan-


Täällä on taas syksyinen sää, koska lumet ovat sulaneet. Uutta lumisadetta odotellessa. Toivon mukaan marraskuu kohtelisi hieman hentoisemmin ja silkkisemmin ottein kuin kuluva lokakuu. Pientä ihmettä ja iloisempaa otetta elämään odotellen.
Ei ole ihmettä vielä tullut elämääni. Ei vieläkään. Alan olla kärsimätön. Olisi jo niin minun vuoroni! En tiedä olenko vain alakuloinen, mutta jotenkin kaipaan valoisuutta ja kesää kuin rakastettua. Valoisa-aika tuntuu niin kaukaiselta eikä tuleva talvi ainakaan lisää hurraa-huutojen määrää. On pysähtymisen aika. Elämä on kuin vuoristorata.
”life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.”


Jotta odottaminen ei kävisi liian pitkästyttäväksi, niin täytyy muistaa huolehtia sokeritasapainosta :D Ostin Stockalta nimittäin herkullista vuohenjuustoa. Toisessa on chilikuorrutus ja toisessa tuhkakuorrutus. Varsinaista namia etenkin voileipäkeksien kaverina.



Aina, kun minua pännii jokin asia, niin hyvä ruoka korjaa tilanteen. Tein torstai-iltana blinejä, koska koko päivän teki mieli jotain suolaisaa mutta silti helppotekoista. Päädyin blineihin, koska niihin voi tehdä juuri haluamansalaisen täytteen.Täytteeksi tein creme fraiche-punasipulitahnaa, suolakurkku-creme fraiche-savulohitahnaa ja katkaraputahnaa.


Blinit

3 dl kermaviiliä
15 gr hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi ja sulata hiiva siihen. Sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Annan tekeytyä huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa yön yli. Sekoita ennen paistamista taikinanalkuun kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja viimeisenä varovasti vaahdotettu valkuainen. Paista taikinasta ohukais- tai blinipannulla miedolla lämmöllä voissa paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuumana smetanan, mädin ja sipulisilpun kanssa. 


Tämä viikonloppu hurahtaakin mennä töiden ja teatterin parissa, joten ensi viikolla täytyy latailla akkuja oikein urakalla. Pitkiä yöunia, päikkäreitä, kiireettömyyttä ja omaa aikaa. Haaveitahan saa olla, mutta eri asia on toteutuuko ne haaveet. Olen yökukkuja ja toivoton aamuntorkku. Tiedän, krooninen univaje laskee mielialaa ja hidastaa järjen juoksua. Unenpuute on yhdistetty muun muassa sydänsairauksiin, ylipainoon ja diabetekseen. Tästä syystä aionkin opetella menemään aikaisemmin nukkumaan (melkein) joka ilta :) If it makes you happy, do it. If not, then don’t. 
 

 ...Puhelinlangat laulaa ja taruja kertoilee

Maanteiden romantiikkaa

Ne tuulessa soittelee.


Ps. Muistakaa osallistua eilen alkaneeseen huikeaan Design-heijastin arvontaan :)



SHARE:

3 kommenttia

  1. Hauskaa teatterireissua ja viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Antoisaa teatterielämystä ja suussasulavaa illan jatkoa Joen kaupungissa :)
    Tuollaisiin tarjouksiin kyllä kannattaa tarttua, milloin kohdalle sattuu.

    VastaaPoista
  3. Blinit ovat niin hyviä. Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig