lauantai 5. lokakuuta 2013

Friday's highlights

Eilen illalla nautin tekemättömyyden ilmapiiristä herkuttelemalla pienellä purtavalla, jääkylmällä Fresitalla, saunoen, tehden kasvo- ja jalkahoidon ja katsellen boksille tallennettuja sarjoja :) Viikon kuluttua on jo syysloma. Syyslomalle ei ole mitään ennalta suunniteltuja suunnitelmia. Ajatus on vapaa. Jotain täytyy keksiä. Pieniä kohokohtia arkea sulostuttamaan ja torjumaan mielen sammaloitumista. Vierivä kivi, kun ei sammaloidu.


Eilen illalla nautimme Airwickin kynttilöiden tuomasta tunnelmasta ja tuoksusta. Rakastan erilaisia juustoja ja tarjolla olikin manchegoa, leipäjuustoa, vuohenjuusto-lohi-basilikakuppeja ja viinirypäleitä. Sekä kotitekoista omppuhilloa, namia.


Leivoin pienen patongin, jonka päälle laitoin tuorejuustoa, ilmakuivattua salamia, mozzarellaa, aiolia ja basilikaa. Herkullista.

Patongit
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
ripaus suolaa
3 rkl öljyä
5-6 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy.
Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
Anna taikinan kohota liinan alla.

Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla.

Paista 250 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.





Airwickin kynttilöistä viikuna-mustaherukka on suosikkituoksuni. Kynttilät palavat noin 30 tuntia. Näillä saa luotua kauniin tunnelman myös arki-iltoihin.



Herkuttelimme myös mansikoilla, karhunvatukoilla, ananaskirsikoilla, kiivillä, macaron-kekseillä ja kotitekoisilla Red Velvet- kuppikakuilla.


Pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat parempi ja terveellisempi vaihtoehto kuin sipsit.



Fresita on yksi lempparijuomistani. Fresita on parhaimmillaan jääkylmänä!



Nautiskelimme myös Harrodsin shampanjatryffeleillä. Näillä herkuilla saa tehtyä arjestakin luksusta.




Tein toissailtana pienen määrän omenahilloa. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän alan tekemään asioita, joille nauroin vielä viisi vuotta sitten. Ruoka täytyy tehdä rakkaudella, koska silloin se myös maistuu paremmalle.

Konjakilla maustettu omenahillo


kattilallinen lempiomenoitasi

kolme pientä kourallista hillosokeria

kanelitanko

inkivääriä kantin mukaan, 1-3 peukalonpäätä

konjakkia tai jos tykkäät jostain muusta jalosta juomasta niin anna mennä!

rakkautta maun mukaan

 Paloittele omenat ja heitä ne kattilaan. Kaada päälle hieman vettä (kattilanpohja saa täyttyä ja vähän päälle) ja kiehauta ensin koko satsi. Heitä sekaan kanelitanko ja hillosokeri. Pistä sitten pienelle lämmölle ja anna pulputella rauhassa niin, että omenat pehmenevät ja saavat silmää miellyttävän värin. Nakkaa inkivääri sekaan kun siltä tuntuu – sen sopii hieman pehmetä. Ja muistaa pistää uuni päälle ajoissa – noin 150 asteeseen, ehkä vähän kuumemmallekin. Hillosokeri estää hillon nopean homeentumisen.

Kun satsi on valmis, kaada kaunis esihillo laakeaan uunivuokaan. Avaa konjakkipullo ja ota hörppy. Kaada sitten noin kolme kertaa oman hörppysi kokoinen konjakkimäätä hilloon ja sekoita. Surraa  sauvasekoittimella hillo tasaiseksi – näin inkiväärikin sekoittuu mukavasti joukkoon, sattumia kannattaa jättää. Tuppaa koko komeus uuniin ja anna pinnan kuplia hissuksiin. Käy sekoittamassa tasasin väliajoin, jotta paahteisuus tulee koko hilloon. Paahtaminen tuo hilloon ihanan kolan maun ja tekee väristä herkän. Purkita ihan mihin lystäät, mutta pidä huoli että että purkit on käytetty yli sadassa asteessa, jotta bakteerit kuolevat.




Kynttilöitä poltetaan monenlaisissa tilanteissa. Kynttilän valolla ei näe kauas,mutta se on kaunista valoa pimeyden keskellä. Kynttilän valo on kuin kehräävä kissa vierelläsi. Läsnä. Toivoa tuova valo.  Sen valossa on hyvä olla. Kynttilöitä on kiva polttaa ilman mitään erityistä syytä. On rentouttavaa katsella kynttilän liekkiä, koska kynttilän valo on pehmeän lämmin ja turvallinen. Sen liekki on kuin puhetta ilman sanoja. Älä anna koskaan kenenkään puhaltaa tahdon ja hyvyyden liekkiäsi sammuksiin. Pidä aina hyvyyden, totuuden ja kauneuden liekkiä palamassa. Olemalla oma itsesi voit nauttia elämästä. Elämän ei tarvitse sopia tiettyyn kategoriaan vaan meillä jokaisella on oma uniikki elämä. Juuri oman näköisemme. Ja se on hyvä se. Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja valomme loistaa kauas.


Pienellä vaivalla saa aikaiseksi maittavaa purtavaa. Tykkään kasata keittiönpöydälle pienen noutopöydän, josta voi napsia mukaansa purtavaa. 


- ”Mistä sinä pidät eniten maan päällä Puh?”
- ”No jaa”, Puh sanoi, ”Mistä minä pidän eniten...”
Ja sitten hänen täytyi miettiä hetken.
Sillä vaikka oli kauhean ihanaa syödä hunajaa,
oli kuitenkin se hetki,
juuri ennen syömisen aloittamiseta,
parempi kuin itse syöminen.

- Nalle Puh -


Sytyttelin parvekkeellemme lyhtyihin kynttilöitä.
Kohta pimeys peittää kaiken alleen. Kaamos.
Sytyttelen kynttilöitä.
Teen piknikin olkkarin lattialle.
Menen sohvannurkkaan ja vedän villasukat jalkaani. Hyvä kirja. Rennot ajatukset. Matkaan kirjan avulla kaukomaille, lämpöiseen.


Ostin eilen uuden muumimukin, kausimukin. Muki on ihastuttava, taattua muumia!
Joko sinä olet hankkinut omasi?




Pukeuduin eilen vaaleanpunaiseen, Marimekon Kurkistus-mekkoon. Mekon taskuissa on vaaleanpunaisen eri sävyjä. Marimekossa on tänä viikonloppuna Mid-Season Sale, kannattaa kurkistaa verkkokauppaan.



"Kuiskaan joka ilta hyvää yötä sinulle" sanoi
Nasu Puhille.
"Mutta minähän asun metsän toisella laidalla" Puh sanoi.

"Juuri siksi. Voin kuvitella, että olet lähellä."



Ihastuttavaa lauantaita


SHARE:

9 kommenttia

  1. Voi että mitä herkkuja teillä on ollut tarjolla! Kelpaisi kyllä.

    Tuo on ihan totta, minä teen samaa. Siis asioita joille olisin vielä viisi vuotta sitten hihitellyt. Vadelmahillosta tuli ihan hyvää ja sieniäkin oli kiva saada pakkaseen. Kaiketi sitä osaa enemmän arvostaa itse tehtyä nykyisin :)

    VastaaPoista
  2. Sinä loihdit niin kauniita ja houkuttelevia herkkuja iltojen iloksi. Nam!

    VastaaPoista
  3. Voi teidän perjantai-ilta kuulosti aivan mahtavalta :) Sinulle on muuten haaste blogissani tänään, en ole varma onko sinulla se jo ollut mutta vaikutti tosi kivalta mielestäni!

    VastaaPoista
  4. Macaronit! <3 Ihanasti kisut nukkuvat vierekkäin!

    VastaaPoista
  5. Ihanan illan vietit hellien itseäsi. Nuo kisut ovat myös hellyyttäviä! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Oi, joi... mitä herkkuja! Oisin oikein hyvin viihtynyt teidän perjantai-illassa :)
    Todella suloinen tuo kisukuva ♥ ihanaa lauantaita!

    VastaaPoista
  7. Tosi tunnelmallisia kuvia! Ja Fresita on aina paikallaan!

    VastaaPoista
  8. Ihania herkkuja!!! Minun pitäisi myös tehdä samasta buzador tuotteesta esittely, apua olen unohtanut koko jutun.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig