maanantai 23. syyskuuta 2013

Syksyisiä reseptejä elämään ja keittiöön ♥

Tervetuloa uusille lukijoilleni, teitä on jo 196 :) Wau! Olen yllättynyt blogini suosiosta ja siitä, kun olen saanut ihania yhteistyökumppaneita, nöyrä kiitokseni ja niiaus. Käykääs kurkkimassa ja kirjautumassa reippaasti lukijoiksi yhteistyöblogiini, Maata näkyvissä, ohoi!

Lauantai meni leipoessa, nukkuessa päikkäreitä, tutustuessani sisustusputiikin valikoimaan (käykääs osallistumassa eilen alkaneeseen arvontaan), ulkoillessa, autellessa tuttava vanhusta ja treffatessani ihanaa ystävää. Sunnuntaina nukuttiin luvattoman pitkään, nautittiin brunssia, herkuteltiin hieman valmisruuallakinn, tein muutaman työjutun, oltiin kotipesässä kynttilöiden valossa, kuunneltiin sateen ropinaa peltikattoon ja ihasteltiin lehtien syystanssia puista maahan ja kirjoitin pari korttiakin. Joinakin viikonloppuina herkuttelen herkuttelemasta päästyäni ja toisina viikonloppuina herkuttelu on pannassa.

Kortteja ja kirjeitä tulee nykyään lähetettyä liian vähän. Itse ainakin ilahdun jos saan kortin tai kirjeen. Pieniä ilonaiheita, jotka voivat lopulta pelastaa harmaan päivän ja luovat harmauteenkin kultaiset reunat. Välittäminen. Sitä on tässä maailmassa liian vähän, aina on liian kiire. Välittäminen ei ole aina rahallinen juttu. Välittämistä voi olla yhdessä olo, kiireetön aika kaiken hektisyyden keskellä.



Vaniljajogruttivohvelit
3 kananmunaa
2dl vaniljajogurttia
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl maitoa
50g voita

Sekoita kaikki ainekset keskenäää, paista vohveliraudalla ja nautiskelle marjojen kera! Itse tarjoilin vohvelit mansikoiden, kinuskikastikkeen ja hunajarommin kera.




Viikonloppuna herkuteltiin myös Kotipizzan pizzalla.



 Jotkut tykkää keväästä, toiset syksystä, mutta kauneuskin on aina katsojan silmissä, se on totta. Syksyssä parasta ovat neuleet, ruskan värit ja kynttiläillat. 


Sateisena päivänä on mukava loikoilla torkkupeiton päällä ja peiton alla omassa kotipesässä kaukana maailman myrskyistä.

 
Vuodenaikoihin liittyy paljon erilaisia tunteita, ainakin minulla on näin. Vuodenajat muistuttavat tietyistä tapahtumista, aikamatka menneeseen. Iloisia, surullisia ja toiveikkaita muistoja. Elämää. Tässä syksyssä on rakkautta, hiljaisuutta, rakkaita kissantassuja, lämpöisessä ja pullantuoksuisessa kodissa höyrinää, haasteita ja viipyileviä tunnelmia lukunurkkauksessa. Elämän arvoituksia, uskallusta, rohkeutta ja surun sirpaleita. Elämässämme on paljon asioita joista pitäisi nauttia ja iloita. Haluan jakaa ja sanoa ajatuksiani ääneen ympärillä oleville :) Huomisessa on aina oltava toivoa. Uusia alkuja ja mahdollisuuksia. Uskothan sinäkin? Tänään nautin iltapäiväteen parvekkeellamme, viltin alla ja hyvän kirjan parissa. Niin, ja käyn katsomassa 15 viikkoa vanhaa pikkukisua, aaaw!
 



 Tein sunnuntaina toast skageneita ja ne vasta herkkua ovatkin, suosittelen!


 Toast skagen

Sitruunamajoneesia
Sitruunaa
Tillituorejuustoa
Keitettyjä kananmunia
pippuria
Punasipulia
Katkarapuja
Paahtoleipää


En ole kovinkaan suuri oluenystävä, mutta ostin tämän pullon sen kauniin ulkonäön takia. Sisältö olikin aika pahaa :D


 
Kaivoin viikonloppuna vaatehuoneen perukoilta nahkatakkini. Säät ovat hyvin syksyiset, sataa satamisen perästä. Tunnelmasta, mutta ankeaa. Valo ja elämä pakenevat luonnosta ja taivaalta talviunille. Odotan jo ensi kevättä. Kunpa voisin nukkua talviunta ja herätä kevätauringon ensisäteisiin nenän päälläni ja leskenlehtien loistoon. Viikonloppuna mietin ystäväni kanssa sitä, miten ihminen kasvaa elämäntilanteiden ja elämänkokemuksen kautta. Jos elämänkokemukset eivät opeta meitä, niin silloin asiat ovat huonosti. Itselleni on tullut itseluottamusta, tahtoa, päämäärätietoisuutta ja lempeyttä itseäni kohtaan. On tullut valaistumista ja sisäistä näkökykyä asioihin. Minä olen minä, eikä minun tarvitse olla mitään muuta.

 
 Elämässä on aina on jotain rakastamisen arvoista ♥
 
 

Tämä Redraman biisi sopii hyvin alkavaan viikkoon, positiivista energiaa! Puhalletaan tummat pilvet pois yltämme aurinkoisilla ajatuksilla.


Lempeää ja valoisaa viikkoa kaikille!
Ps. Muistakaa osallistua eilen alkaneeseen Sisustus Emilia-arvontaan, klik! :)


SHARE:

8 kommenttia

  1. Antoisaa alkavaa viikkoa...
    Täälläkin pitäisi lukaista aamun lehti, nauttia palasta rinnan alle ja kaasutella työpaikalle. Siitä se viikko taas hurahtaa käyntiin....

    VastaaPoista
  2. Kiva asu, erilaiset materiaalit ja värit sopivat hyvin yhteen. Mukavaa alkuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelu virkistää ja vaikkei nahkatakki ihan just passeli olekaan mekon kanssa niin kuvausrekvisiitaksi sopi :)

      Poista
  3. Sinn blogisi on niin kaunis ja aito, että en ihmettele että tänne moni löytää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tässähän ihan häkeltyy kauniista sanoista :)

      Poista
  4. Tämä Redraman biisi on ihan yksi tämän hetken parhaita biisejä, ihana!!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig