maanantai 16. syyskuuta 2013

Crumpets!

Paistoin eilen iltana Crumpetteja. Gordon Ramsaylla on kirjassaan crumpetsien ohje. Onneksi crumpettien teko ei ole työlästä hommaa ja se on lisäksi maukastakin. Crumpetit paistetaan lettupannulla, jossa yleensä on neljälle letulle paistopaikat. Crumpettien kanssa sopii hyvin suolaiset ja makeat tuorejuustot. Suosittelen näitä suolaisen ja makean sekoituksen lettusia kaikille! Olen nyt karkkilakossa, jonka pituus on 16 päivää :) Sen verran sain kommentteja määräaikaan mennessä ja yhden uuden lukijankin. Laskinkohan oikein, täytyy vielä tarkistaa.

 Alku on aina hankalaa, mutta sitten se helpottaa. Kun syö namuja harvemmin, ne maistuvatkin paremmalta. Liikunta vie ruokahalua pois ja kunhan keksii kaikkea kivaa tekemistä, niin ei ole mellit koko aikaa mielessä. Siis nyt nautiskelemaan niitä porkkanoita kera dipin.



 Crumpetit

4 - 5 annosta ( 20 - 24 pientä tai 6 - 8 isompaa / lettupannun kokoista)
4 dl  erikoisvehnäjauhoja
2 tl  kuivahiivaa
2 tl  sokeria 
 
2 dl ykkösmaitoa                                                                                                                                                                    2 dl vettä
Vesiseos
2 dl  vettä
1 tl  leivinjauhetta
1/2 tl  suolaa 

Paistamiseen:
Voita.
Yhdistä vehnäjauhot, kuivahiiva ja sokeri. Sekoita joukkoon reilusti kädenlämpöinen (42 °C) maito-vesiseos. Kohota lämpimässä 30 min.
Sekoita taikinaa 1 - 2 min. Yhdistä vesi, leivinjauhe ja suola. Kaada se taikinaan, sekoita. Anna kohota uudelleen 20 min.
Lisää rasva pikkulettupannulle tai lettupannulle. Älä enää sekoita taikinaa. Nosta kauhalla tai kaada "kuplivaa" taikinaa pannulle. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes taikina on jähmettynyt. Käännä ja kypsennä vielä muutama min. Lisää pannulle tarvittaessa voita.
Tarjoa crumpetit heti. Tarjoa niiden kanssa voita ja hilloa. Maistuvat myös suolaisten lisukkeiden kanssa, esim. juustoviipaleilla päällystettyinä. Jos tarjoat crumpetit myöhemmin, paahda ne leivänpaahtimessa ennen tarjoilua.



Tänään olikin lyhyt työpäivä, vain neljä tuntia joista keskellä päivää oli vapaatunteja. Oltiin kisun kanssa yhdessä töissä, oppilaideni pyynnöstä otin kisun mukaan hetkeksi. Ja voi, kuinka hän tykkäsi olla mukanani ja tutustua oppilaisiini. Mutta nyt kisu vaikuttaa hyvin väsyneeltä ja hieman kipeältä. Kunoa ei olisi mitään vakavaa, eikä se vaatisi eläinlääkärissä käyntiä.



Kauniit lehtikeot koristavat värikkäinä työreittiäni. Sadetta on ollut vähän vuodenaikaan nähden. On saanut nauttia kesäisistä säistä, kesävaatteissa. Kuuntelen syystuulen viestejä, kesä tekee lähtöään syksyn tieltä. Kotona vaalitaan rauhaa ja rakkautta. Koti on turvasatamani maailman myrskyissä ja tuulissa. Koti on haaveiden, ilon ja surujen suojamuuri, oma kotipesänen. Tällä viikolla leivon omenaisia paistoksia ja sisustan syksy kotiimme, kotona tuoksuu syksy. Mielessä vielä mukava viikonloppu ja sen varjelus. Syksyn syli olkoon lempeä meille kaikille :)


 Pidetään pää, varpaat ja sydän lämpiminä syystuulien viuhuessa!


SHARE:

4 kommenttia

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig