keskiviikko 14. elokuuta 2013

Move it, Do it!

Tänään tuleekin tällainen kuvapainotteinen postaus. On ollut kiirettä mutta on erittäin hyvä, että on töitä. Kärsin eilen illalla massiivisessa pääsärystä, tuntui, että vasenpuoli päästä on osittain tunnoton ja en voinut kuin maata (äksänä) ja odottaa säryn loppumista. Seuraava kuvasato on mieheni liikeeltä. Kävin kuvailemassa tässä yksi päivä hänen liikkeellään. Rakastan liikkumista, mutta viime aikoina sitä on rajoittanut suuresti erilaiset tulehdukset, joko jalkapohjassa tai poskionteloissa. Olen myös huomannut, että vieläkään ei kärsi nukkua sängyssä kuin tietyssä asennossa muuten välilevynpullistuman leikkauskohta/ titaanilevyn kohta nikamien välissä on todella kipeä. Tämä pääsärkykin saattaa johtua tästä syystä. En ole uskaltanut käyttää viikkoon tuttavan koiraakaan ulkona, koska koiruus on suht suurikokoinen ja vetää kovasti ja se jos mikä ei tee hyvää niskalleni.


Olen taas innostunut lenkkeilystä ja juoksulenkeistä. Pakko raivata muutaman kerran viikossa tilaa reippailulle, koska muuten kärsin pääsärystä. Juokseminen on ihanaa kun pääsee vauhtiin mutta usein yhdistän kävelyn ja juoksun lenkkeihini. En tee mitään pakolla vaan haluan nauttia liikuntasuorituksestani. Uin nuoruudessani seitsemän vuotta kilpaa SM- tasolla. Treenimäärät olivat valtavia, uin viikossa noin 50-100 kilometriä. En voisi enää kuvitellakaan liikkuvani pakosta vaan liikunnan on tuotettava minulle mielihyvää ja hyvää oloa.

 Kohta alkaakin taas lätkäkausi.





Itselläni on Gymstick ja voin vain suositella sitä. Gymstick paketin mukana tulee myös treeniohjeet ja DVD. Gymstickillä tekee helposti voimaharjoittelua kotona vaikka telkkaria katsellen. Gymstickejä on olemassa kolmea eri vahvuutta ja itselläni onkin vahvuuksista medium.


 Kahvakuulailu on nyt in! Oletko sinä jo kokeillut kahvakuulatreenejä? Kahvakuulia on olemassa eri painoisia ja uuden ja painavamman kuulan voi hankkia kun lihasmassa kasvaa.

Kunnon rintaliviit tekevät liikkumisesta mieluisaa ja mukavaa. Urheiluliivit ovat satsaus myös liikkujaan itseensä. Shock Absorberilla on todella laadukkaita urheiluliivejä ja niitä käyttävät niin juoksijat, lenkkeilijät kuin ratsastajatkin. Ei tarvitse olla himoliikkuja, että tarvitsee ostaa urheiluliivit. Istuva eli oikean kokoinen ja käyttäjälleen oikein mitoitettu urheiluliivi vähentää rintojen liikettä jopa 78% ja vaikuttaa siten positiivisesti urheilusuoritukseen. Tekniset materiaalit pitävät yllä miellyttävää tunnetta kuumallakin säällä ja tukevat urheiluliivit sopivatkin loistavasti myös fyysistä työtä tekeville.


Kohta tulee syksy ja kannattaa hankkia tuulenpitävä ja vettä hylkivä takki. Sarjaa täydentää myös vedenpitävät lenkkarit, jotka tekevät liikkumisesta mielekkäämpää sadesäälläkin.



Kokeilin pinkkiä ja mustaa vuoretonta Haltin Inari-takkia, joka on kevyt ja vedenpitävä. Takin saumat ovat käsitelty niin ettei vesi pääse tulemaan aluskerroksiin.


Olen myös ajoittain koukussa piikkimattoon. Se tekee hyvää pääsärylleni ja monesti nukahdan piikkimatolle.


 Jos ei oikein sytytä niin sytytyspala Syttis auttaa ;D


Täällä on ollut muutaman päivän ajan sateista ja tälainen lonkeron värinen taivas. Pihlajanmarjat ovat punaisenaan ja se syksy alkaa tehdä pesäänsä näillekin seuduille. Vielä en antaisi kesää pois mutta säät ovat jo kovin syksyiset, koleat.



Välillä hirman herkutella jääteellä ja donitsilla ;) Eilen taas havahduin kesken työpäivän, että minulla on aivan ihana luokka ja työ. Jokaisessa ammatissa on ne hyvät ja huonot puolensa. Mutta en löydä oikein hirmuisesti huonoja puolia työstäni(vielä). Ainakin jos vertaa nykyistä ryhmääni viime lukuvuoden ryhmääni niin olen tällä hetkellä kuin mummolassa. Kun ryhmä on toimiva ja motivoitunut niin sitä on ilo opettaa. Tunnen itseasiassa osan luokkani oppilaista jo alakoulusta saakka. Aikamoisia tyttö- ja velikultia.


Vi ses,



SHARE:

7 kommenttia

  1. Ihania vaatteita! :-) Pirteitä syksyyn :-)

    Eilen täälläkin kovassa päänsäryssä oltiin ja paranemista saattoi vaan odottaa :-/

    Parempaa tätä päivää! <3

    VastaaPoista
  2. Oma mies heiluttelee kahvakuulaa, mutta oma kömplyys on sitä luokkaa, että mies antoi täyskiellon sen käytölle. :D

    VastaaPoista
  3. Voi, liikkumaan kun pääsisi :( Kärsin nyt kolmatta viikkoa reisitulehduksesta, onneksi sain vihdoin eilen siihen lääkityksen. Mutta näillä mennään.

    VastaaPoista
  4. Piikkimatto löytyy täältäkin. Sen avulla saan rentouduttua ja ajatuksia selkeytettyä. Oikein ihana, vaikkei kipuja viekkään pois.
    Itsekin rakastin työtäni, mutta nyt pakko myöntää, että vihaksi pistää Kelan väitteet siitä, että voisin palata työhöni täysin voimin. Pah. Jos voisinkin, palaisin lentäen! Haastetta, vaihtuvia työkuvioita, erilaisia päiviä aina, kätten töitä, ajatustyötä...

    VastaaPoista
  5. Moi Satu! Olisikohan siellä miehesi liikkeellä myös
    pieniä kokoja? tykkään pinkeistä takeista älyttömästi
    ne sopivat minulle hyvin kun tumma olen

    T: Suvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä löytyy myös pienempiäkin kokoja :) Äitini on aika sutjakkaa sorttia ja käyttää kokoa 34-36, joten eiköhän sinullekin löydy sopiva takki! Tervetuloa ostoksille, nyt on alennusmyynnitkin :)

      Poista
  6. Olen samaa mieltä siitä, että liikunnan pitää olla mieluisaa. Pakolla liikkuminen on hirveää, vaikka joskus sitäkin pitää tehdä, että pääsee alkuun. Koululiikunta oli juuri sen pakon takia traumaattista: oli pakko luistella, vaikka ei osannut, ja pelata pesistä, vaikka ei ollut motivaatiota. Onneksi nyt aikuisena olen löytänyt omat lajini: pilates, lenkkeily ja Zumba yms. tanssilliset jumppatunnit. :) Tällä hetkellä lähinnä tuo lenkkeily ja pilates kotona, koska salijäsenyyttä ei ole...kantakalvontulehdus on tosin minullakin häirinnyt liikuntarytmiä, ärsyttävää. :/ Lenkkeily on niin terapeuttista, ja auttaa kyllä tosiaan myös päänsärkyyn.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig