lauantai 27. heinäkuuta 2013

Denmark, here we come!




Varasin eilen miniloman Kööpenhaminaan. Neljän tähden hotelli aivan keskustassa. Lennämme SAS:lla Köpikseen ja Norwegianilla Helsinkiin. En koskaan varaa ns.pakettimatkaa, jota myyvät muun muassa Aurinkomatkat vaan tykkään räätälöidä lennon ja hotellit mieleni mukaan. Näin matka tulee halvemmaksikin kuin valmis pakettimatkan tilaaminen. On mukavampaa kun samassa hotellissa ei ole sataa muuta suomalaista vaan tuntee oikeasti olevansa ulkomailla. Olen kuullut paljon kehuja Kööpenhaminasta kesäkaupunkina. Enkä Kööpenhaminassa ole ennen käynytkään. Jännää ja kivaa :) Kolmen päivän kaupunkilomanen on todella tervetullut. Käymme ainakin katsastamassa Pieni Merenneito -patsaan, Amalienborgin linnan, Tivolin ja paljon muuta. Tunnelma huvipuistossa on yleensä niin makea. Ajattelin, että sinne mennään ehdottomasti illalla ja ollaan myöhään asti, että näkee kaupungin valot. Hop On Hop Off -bussit ovat myös oiva tapa tutustua kaupunkiin. Mutta Christianiaan en uskalla astua jalallanikaan, hipit saavat elää ihan omaa elämäänsä. Matkalla aion herkutella tanskalaisilla voileivillä ja viettää laatuaikaa ilman arkihuolia. Josko sellainen onnistuisi? Pieni irtiotto arjesta tekee välillä ihan hyvää :)



Nyt olisi kiva kuulla teidän kokemuksia kaupungista.
Onko teillä hyviä vinkkejä Kööpenhaminaan matkustaville?


SHARE:

6 kommenttia

  1. Hei, pitkästä aikaa! :)
    Me kävimme viime syksynä Köpiksessä ns.
    omatoimimatkalla. Se on hieno paikka!
    Me olimme siellä lokakuussa, ihanaa kuin pelkät
    paikalliset olivat siellä meidän lisäksi.
    Ruoka oli hyvää ja kaikenlaisia herkkuja oli tarjolla,
    smörrebrödejä oli hankala löytää, ne jäikin kokematta.
    Majoituimme The Square hotellissa, 4tähden myöskin ja keskellä keskustaa :) - hyvä paikka!
    Syksyllä menemme uudestaan, kun puolisoni täyttää 30v, majoitumme Bella Skye-hotellissa, upea paikka sekin :)
    Hintataso on todella korkea, paljon kalliimpaa kuin Suomessa. Aamupalakin maksoi 26€/hlö, mutta oli se kyllä hyvääkin :)
    Mukavaa reissua teille, saatte nähdä ns. parhaan turistikauden sieltä, joten varmaan paljon vilkkaampaa kuin syksyllä. Tivoliin valot ovat myös illalla upeat :)

    VastaaPoista
  2. Mä kävin siellä työmatkan yhteydessä toukokuussa, tykästyin aivan täysillä! Ainoa harmi jäi, kun en Christianiin kerennyt, se oli paikka joka taas itseäni ehdottomasti eniten kiehtoi - sen vuoksi lähdemme pian siellä uudestaan käymään :)

    VastaaPoista
  3. Just me siellä oltiin (pari postausta taakse päin voi lukasta) ja tykkättiin todella paljon. Omatoimisesti varataan kanssa lennot ja hotellin :)
    Oikein ihanaa reissua!

    VastaaPoista
  4. Ihanaa! Kuullostaa kivalta! Olen käynyt kerran Köpiksessä, tykkäsin kovasti. Tivoli oli ihana, siellä on hyviä ruokapaikkoja ja omanlaisensa tunnelma. Amelieborgin linna oli kiva, ja lounaalla käytiin sun kuvassa näkyvällä alueella.

    VastaaPoista
  5. Oo, kulostaa todella hyvältä! :) Una escapada. ;) Miekin tykkään monesti varata itse hotellit ja lennot, kuten tällä kertaa, kun matkakohteeksi valikoitui Budapest ja sieltä sitten Kroatian puolelle koukkasu. Tekisi kovasti blogata reissun päältä matkapostauksia, mutta miun kannettava tuntuu ihan liian isolta tuollaiselle matkalle, nin en sit tiiä, miten se järjestyisi. Intoa kyllä olisi, koska mitä olen lukenut muiden reissun päältä kirjoitettuja postauksia, niin ne ovat parhautta. :)Silloin tuntuu, kuin olisi itsekin mukana reissussa! :) Niin ja ei ne matkapaketitkaan aina huonoja vaihtoehtoja ole, esim. joku kiertomatka, niin sellaisen voi Espanjassa löytää huokeaan hintaan. Hyvää viikonloppua! :) Vivi Vinna

    VastaaPoista
  6. Tanskan läpi olen ajanut autolla, mutta Köpis jäi näkemättä. Ihana kohde varmasti!

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig