keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Elämän risteyksiä

Tällainen kaunis kesäsää saa viihtymään ihmisen rannalla. Ja se näkyy myös bloggaamisessa. Ei oikein huvita istua tietokoneen äärellä ja paukuttaa tekstiä näytölle. Vaikka kotielämä onkin minulle hyvin tärkeää. Iloitsen joutilaisista hetkistä rakkaideni kanssa. Niin, kyllä tää kesän kutsu on jotain niin ihanaa.



Jokainen päivä on annettu meille nautittavaksi. Vaikka arjessa on kiirettä, väsymystä, murhettakin, on siinä silti myös paljon onnellisia suuria ja pieniä asioita.
 

On joskus vaan niin hankalaa antaa itselleen lupa olla keskiverto, ottaa rennosti, toimia spontaanisti ja elää huolettomasti. Koen paljon helpommaksi suunnitella, suorittaa ja elää rutiineissa. Kokoajan vaan tähdätä korkeammalle, niin kauan, kunnes kaikki taas romahtaa ja ollaan pohjalla aloittamassa alusta. Tosin vanhuus ja viisaus, ikä on tuonut viisautta ja olen itselleni armollisempi. Jos en riitä tällaisena kuin olen, niin voi poistua seurastani :D



Tämä suorittamisensykli toistuu yleensä niin urheilussa, koulussa kun työjutuissakin. Joko tehdään täysillä tai sitten ei ollenkaan. Muistan sen ajan, kun harrastin kilpauintia, niin harjoittelin niin, että välillä tuli paha olo, mentiin yli 200 sykkeillä ja apinanraivolla. Olen oppinut elämään niin, että on niitä muitakin sävyjä kuin mustaa ja valkoista. Elämä ei ole joko-tai, siihen mahtuu paljon muutakin. On olemassa myös alisuoriutujia, jotka pystyisivät parempaankin, mutta heidän itseluottamuksensa ei vaan riitä asioiden eteenpäin viemiseen. Onneksi alisuoriutujillekin on olemassa apua, mm. erilaiset tuetut kurssit, joidne avulla pystyy hakemaan apua arjenhallintaan, koulutuss- ja työpaikan saamiseen. Me suomalaiset nöyristelemme liikaa. Meidän täytyisi osata myös kehua itseämme ja nostaa välillä häntä kunnolla pystyyn :) Se ei ole väärin, jos on ylpeä omista saavutuksistaan ja joskus kehuskelee. Meillä on oman elämämme avaimet ja harvoin toinen ihminen ei voi tehdä elämämme eteen paljoakaan. On käytettävä rohkeasti elämänavaimia ja kokeiltava mikä tie on se paras juuri minulle. Valintoja tehdessä tulee kuunnella sydäntään. Maailmassa on liikaa sisältään jäätyneitä ihmisiä. Suorittamiseenkin voi tukehtua.




Weheartit

Minulla on ollut aina hyvä turvaverkko - läheiseni ja ystäväni- joihin voin kertatoisensa jälkeen luottaa. Heidän seurassaan voin olla myös heikko. Välillä huomaan tanssivani elämääni veitsen terällä, unohtaen nauttia sen upeudesta. Keskittyen vain suorittamaan, pääsemään päämäärääni, joka ei sitten lopulta tunnukkaan enää niin hienolta. Onhan mulla jo korkeammat tavoitteet asetettuna valmiiksi. Joskus puhtaan suorituksen tekeminen on vaikeaa, sitä vaatii itseltään liikoja. Onneksi ikä on tasoittanut tätä suorittamista. Nykyään osaan relata, mulla on vain yksi elämä. (tai kukas sen tietää kuinka monta :D )

Weheartit

On hyvä, että on korkeat tavoitteet ja että tekee asiat kunnolla ja sataprosenttisesti, mutta se onkin kaikki minkä voi tehdä. Pitää siis nauttia myös niistä pienemmistä saavutuksista ja olla itsestään ylpeä.No, nyt olen reilusti yli 30 vuotta ja aivan ihanassa tilanteessa elämässäni. En tee asioita, joita muut haluaisivat minun tekevän vaan teen asioita joita itse haluan tehdä. Teen juuri niitä asioita, joista todella pidän, esimerkiksi työni on haastavaa. Kävin kantapään kautta läpi sen, mitä haluan tehdä ja kuka minä olen ihmisenä. Olen edelleenkin kunnianhimoinen ja teen asiat täysillä silloin, kun ne teen. Mutta, enää en liikoja pingota, en vaan ole sellaisten ihmisten seurassa, joiden kanssa tunnen oloni epämukavaksi, en stressaa turhista asioista, vaan nautin elämän pienistä hetkistä ja teen arjestakin juhlan .

Weheartit
On vaikeaa antaa ohjeita toiselle ihmiselle, kuinka tulisi elää, koska itse koen, että jokaisen on löydettävä oma itsensä ja sen oman itsensä löytämiseen voi olla niin monia erilaisia polkuja kuljettavana. Jokaisella on omannäköisensä elämä. Vanhempana ja ehkä viisaampana ainakin itse huomaan sen, että materia on hyvinkatoavaista ja tärkeintä on nauttia kokemuksista, tunteista ja elämästä aidosti. Elä sillä tavalla, että voit tuntea olosi onnelliseksi...se kai tässä elämässä on tärkeintä?! Rakastan matkailua ja mieluummin sijoitan matkailuun kuin 2000e laukkuun. Itse asiassa, sne matkan katselu täytyi aloittaa täältä netistä. Kohdemaakin on vielä hakusessa. Lomalla ei suoriteta vaan relataan :)
 Weheartit 

"Sometimes we need to stop analyzing the past,


stop planning the future,


stop figuring out precisely how we feel,


stop deciding exactly what we want,


and just see what happens."


Carrie Bradshaw -


Sex and the city quote.
Kaikki järjestyy aina. Aina.




SHARE:

5 kommenttia

  1. Aivan loistava kirjoitus :) Jotenkin pystyn samaistumaan siihen mitä kirjoitit.
    Itselle ehkä armeliaisuutta joutui silloin oikein opettelemaan, kun reuma puhkesi. Pikku hiljaa sitä oppi mutta kyllä se alkuun oli vaikeaa.
    Mutta taas aika monesta asiasta olen selvinnyt elämässä juuri tuon sisukkuuden takia ja sen että kaikki tehdään kunnolla tai sit ei ollenkaan.
    Kyllähän se ikäkin tuo sitä armeliaisuutta itselle ja ehkä vielä paremmin tajuaa mikä elämässä on oikeasti lopulta tärkeää. Mitkä on ne voimavarat mitkä kannattelee päivästä toiseen :)

    VastaaPoista
  2. Hieno ja oivaltava teksti! Pystyn itsekin samaistumaan. Minä olen aina ollut ylisuorittaja - koulussa, töissä, harrastuksissa, kodinhoidossa ja välillä jopa ihmissuhteissa. Ehkä se johtuu siitä, että minua pienenä kiusattiin koulussa - siitä jäi jonkinlainen näyttämisen tarve, "vaikka kuinka haukutte niin sentään saan hyviä numeroita" jne.

    Pikkuhiljaa olen viime vuosina oppinut myös hieman rentoutumaan (tulevalla aviomiehelläni on ollut tässä opettelussa tärkeä, kannustava rooli). Tällä hetkellä on kuitenkin aika vaikeaa löytää sitä armeliaisuutta itseä kohtaan. Olen tottunut puuhaamaan koko ajan kaikenlaista, ja viimeisen puoli vuotta paahdoin gradua täysillä. Nyt kun olen valmistunut mutta toistaiseksi työtön, tunnen itseni turhautuneeksi ja epäonnistuneeksi, ja ylisuorittaja minussa nostaa taas päätään. Yritän kuitenkin ajatella positiivisesti - hakea kaikkia työpaikkoja mitä suinkin voin, keksiä tekemistä esim. puutarhassa ja yrittää nauttia kesästä. Eiköhän tästäkin haasteesta selvitä. :)

    VastaaPoista
  3. Sinulla on viisaita ajatuksia ja osaat ne hyvin kirjoittaa ylös. :) Aina tietenkin täytyy yrittää parhaansa, mutta riittämättömyyden tunne on kamalaa. Itse olen huomannut tuon saman, että enää kaikki ei olekaan niin mustavalkoista, vaan elämä on saanut monia eri värejä ja sävyjä. :D Ihanaa, kun vihdoin on kesä! Ymmärrän hyvin, ettei tee mieli paljoakaan olla tietokoneen äärellä. Hih, entäs jos vain valitse sen matkakohteen pyörräyttämällä karttapalloa ja silmät kiinni valitsisit tulevan matkakohteen sormella? :) Vivi Vinna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämä on opettanut. Ei voida lähteä pitkälle matkalle mieheni yrityksen ja kisun takia. Muuten voisikin toimia sellainen matkailu, kuten sanoit :)

      Poista
  4. Hyvä postaus! Ja toivottavasti löytyy joku kiva matkakohde.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig