keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Mozzarella maanantai...eiku keskiviikko

 
Olipas liukaskeli ajella töihin ja kotio, hui! Olkaa varovaisia! Pitkän, kylmän ja harmaan päivän piilottaa onneksi pimeys ja kymmenet kynttilät. Ihailen pilviverhon takaa muutamia taivaan tähtiä ja sytyttelelen parvekkeelle kynttilöitä. Laittelen olohuoneeseen tunnelmavalaistuksen.
                                                        
 
 
 
Niin ja fiksuahan olisi käyttää loppupäivä tehokkaseen siivoukseen, mutta enpä taida jaksaa. Mielummin olen tekemättä mitään ja nautiskelen viimeisistä joulusuklaista sekä vietän aikaani ystäväni kanssa teetä siemaillen ja rupatellen. Ehkä se inspis iskee taas joku päivä. Vaikka sitten kun ne joulusuklaat on syöty! ;) Tänään taidan illalla vain hakea itselleni kaupasta kimpun tulppaaneja. Nautin  kisun kehräyksen sulosoinnuista ja haaveilen. Ei oikeastaan yhtään hullumpi  iltaohjelma maanantaille, niin ja tietenkin täytyy jo hieman murehtia asioita etukäteen, kuten minulla on tapana!


Iltapalaksi tomaattia, avokadoa, mozzarellaa, basilikaa, musta- ja rosepippuria. Tilkka oliiviöljyä! Käy muuten `kevyestä` lounaastakin. Ainekset on helppo ottaa mukaan töihin ja lounasaikaan viipaloida ne tuoreena lautaselle. Hyvää ja kaunista!


Tässäpä teille helppojen mozzarellatikkujen ohje, ja ovat muuten paaaaaaljon parempia kuin kaupasta ostetut pakastetikkuset.

1
mozzarellapallo (125g)
1
kananmuna
n. 1,5 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
 Viipaloi mozzarella pituussunnassa noin 1,5-2cm paksuisiksi tikuiksi (n.6-8). Sekoita suola ja korppujauhot astiassa. Riko kananmunan rakenne toisessa astiassa. Pyörittele viipaletta kananmunassa, sitten korppujauhoissa ja uudelleen kananmunassa ja öljyä korppujauhoissa. Pakasta leivitetty mozzarellatikku (mielestäni juusto ei valu silloin niin helposti ulos) ja uppopaista noin 170-180 asteisessa öljyssä kauniin värisiksi. Nosta talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja nauti. Nam!
 
 


 
Mieheni ihmettelee "risuja" kotimme nurkissa :D Mutta minusta ne ovat kauniita ja etenkin kun niitä voi spraymaalata eri värisiksi!

                                                              Suloista iltaa!
Ps. Kertokaa jos te ootte tehneet jotain oikein kivaa! :))
SHARE:

4 kommenttia

  1. Voih, toivottavasti huomenna ei ole niin liukasta, kun minäkin lähden ajelemaan vähän pidemmälle. :) Jotain oikein kivaa oli se, kun eilen näin mummoa pitkästä aikaa. :)

    VastaaPoista
  2. Nyt on kyllä ollut hirveän liukasta! Ja sohjoista.. Kauhulla odotan kun nyt yöllä pitäis pakastua, että millaiselle rypylälle kaikki tiet jäätyy.. Ihanan näköisiä nuo tikut!! Kamala nälkä täällä muutenkin, eikä auta asiaa yhtään :) Täytyy kokeilla joku päivä, kiitos ohjeesta!

    Ja kivasta, kävin reeneissä ensimmäisen kerran joulutauon jälkeen :) Eihän taukoa ollut kun 6 päivää, mutta meille se on harvinaista herkkua! :D

    VastaaPoista
  3. Hei, kiitos kommenteista :) Ne saavat aina hyvälle mielelle. Ja mä elän sitten ihan maanantaissa kun työt alkoi keskellä viikkoa :D Siis keskiviikkohan tänään on.

    VastaaPoista

Positiivinen kommenttisi ilahduttaa aina, kiitos! ♥

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Blog Design Created by pipdig